Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-V dalis

QUOTE(Raimutia @ 2009 02 18, 20:21)
as kazkaip galvojau,kad nereikia eit i genetikos centra, ir daktare sake,kad nereikia mums ten vaziuot,bet va pazistami baigia prikalbet,kad nuvaziuotumem ir nepasitiketumem taip smarkiai vietiniaias daktarais,nes jie gali daug ko nepamatyt... tai pradejau dometis. o butina siuntimo daktraes? ir kiek mazdaug laiko eilej reikia laukt? jei pvz i vilniaus santariskes vaziuot? ar kur kitur vilniuj? patarkit,prasau:)

jei giminej nebuvo seganc iu, ir tu nesi daugiau nei 35m. tau ir nereikia. kad i santariskes nuvykti reikia siuntimo is daktares, man aisku jo niekas nedave ir noreciau be siuntimo nueiti, bet kai pasiskambinau i santariskes ir paklausiau kiek kainuotu genetiko apziura ir konsultacija sako su viskuo virs 600lt, cia dar ieina prisca tyrimas ir dar kazkok tyrimas, gal paprastas kraujo, tai dabr bskeli man fantazija atsoko, tuo labia kad man reikia tik apziuros nes tuos tyrmu man jau dare. gal kas galetu duoti tu gydytoju Krasovskajos ir tos kitos telefona, tuomet bandyciau tartis iskart su gydytoja, kaip kazkas sake pigiau tai kainuotu, tik kazin kiek?
Papildyta:
QUOTE(Romeo @ 2009 02 18, 20:38)
nes jei daraisi be siuntimo pvz. Sorpo laboratorijoje, tai ten net nzn vaisiaus dydzio.

as dariausi ir SCorpo laboratorijoj, bet man tai dare ta tyrima pries tai paechoskopave, tai turetu buti paskaiciuota ir pagal vaisiau dydi, bet tam atsakyme randu tik viena skaiciu, (kekvienos ligos po viena rizika) tai cia man skaiciavo pagal vaisiaus dydi ar men? ar kaip as maniau is ju bendras cia isvestas? ar isvis tik pagal men?
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2009 02 18, 09:43)

Papildyta:

as dariausi ir SCorpo laboratorijoj, bet man tai dare ta tyrima pries tai paechoskopave, tai turetu buti paskaiciuota ir pagal vaisiau dydi, bet tam atsakyme randu tik viena skaiciu, (kekvienos ligos po viena rizika) tai cia man skaiciavo pagal vaisiaus dydi ar men? ar kaip as maniau is ju bendras cia isvestas? ar isvis tik pagal men?

jie patys echoskopavo?
tai gal klaidinu tada g.gif
nes as kai dariausi, tai man grynai pgl menesiuniu data paskaiciavo. Jokiu echo nedare ir net neklause ar daryta ir kokie duomenys.
O tam lape kur metodas kas parasyta -LMP? nes pas mane LMP ir paskaiciuota pgl menesiniu data.
Atsakyti
na duotas siuntimo lapas, ant jo jau prasoma irasyt kada ultragarsas atliktas, koks vaisiaus dydis, ir pagal echoskopa CRL ir BPD, tai mano daktare ir uzpilde, o atsakymu lape parasyta scan metodas ( cia pagal echoskopa) bet atsakymo prie jo enra, yra tikv ienas bendras nesuprantu ka jis reiskia
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2009 02 18, 09:59)
na duotas siuntimo lapas, ant jo jau prasoma irasyt kada ultragarsas atliktas, koks vaisiaus dydis, ir pagal echoskopa CRL ir BPD, tai mano daktare ir uzpilde, o atsakymu lape parasyta scan metodas ( cia pagal echoskopa) bet atsakymo prie jo enra, yra tikv ienas bendras nesuprantu ka jis reiskia

tai jei teisingai supratau, tada jums paskaiciavo pagal echo.
Atsakyti
nu labai abejoju kad vien apgal echoskopa matuotu, nes kam tada klausia pirmos pasktiniu menesiniu dienos menesiniu ciklo, nu vnz. pati nesuprantu, as siaip maniau kad pagal abejus emtodus, o tada is ju vienas isvestas
Atsakyti
tai gal del to,kad giminej pas mus viskas gerai ir man 24metai, nereikia vaziuot i genetikos centra.... smile.gif as tik matot kazkaip pergyvenu,kad gal ko nepamato cia gydytoja echoskopuodama,nes ji akzkaip ziuri idemei i monitoriu ir nieko nesako,apart kad viskas gerai ir sirdute plaka, na ir kad auga gerai vaikelis... bet ji net nepasako ka tikrina ir ka ziuri. o as ir nepaklausiu. aisku pati kalta,kad neklausiu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raimutia @ 2009 02 18, 10:17)
tai gal del to,kad giminej pas mus viskas gerai ir man 24metai, nereikia vaziuot i genetikos centra....  smile.gif  as tik matot kazkaip pergyvenu,kad gal ko nepamato cia gydytoja echoskopuodama,nes ji akzkaip ziuri idemei i monitoriu ir nieko nesako,apart kad viskas gerai ir sirdute plaka, na ir kad auga gerai vaikelis... bet ji net nepasako ka tikrina ir ka ziuri. o as ir nepaklausiu. aisku pati kalta,kad neklausiu... doh.gif

Raimutia, manau lauk ramiai savo stebuklo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Raimutia @ 2009 02 18, 21:17)
tai gal del to,kad giminej pas mus viskas gerai ir man 24metai, nereikia vaziuot i genetikos centra....  smile.gif  as tik matot kazkaip pergyvenu,kad gal ko nepamato cia gydytoja echoskopuodama,nes ji akzkaip ziuri idemei i monitoriu ir nieko nesako,apart kad viskas gerai ir sirdute plaka, na ir kad auga gerai vaikelis... bet ji net nepasako ka tikrina ir ka ziuri. o as ir nepaklausiu. aisku pati kalta,kad neklausiu... doh.gif

siuncia tik tas kurioms reikia, o tos kurios jau nori turi uz savo pinigelius vaziuoti, man ir niekada mano gine nepasako, ziuri ziuri ir nieko ji man nesako, na viskas gerai, na gal pasakytu jei kas negerai butu.
Atsakyti
QUOTE(Raimutia @ 2009 02 18, 09:21)
as kazkaip galvojau,kad nereikia eit i genetikos centra, ir daktare sake,kad nereikia mums ten vaziuot,bet va pazistami baigia prikalbet,kad nuvaziuotumem ir nepasitiketumem taip smarkiai vietiniaias daktarais,nes jie gali daug ko nepamatyt... tai pradejau dometis. o butina siuntimo daktraes? ir kiek mazdaug laiko eilej reikia laukt? jei pvz i vilniaus santariskes vaziuot? ar kur kitur vilniuj? patarkit,prasau:)

Šiaip jau jums kaip ir per vėlai būtų kreiptis mirksiukas.gif O jei rizsikos veiksnių nėra, tai ir nereik.
QUOTE(Raimutia @ 2009 02 18, 10:17)

O tai ką ji tau gali daugiau pasakyti? mastau.gif Tik tiek ir pasako, kad širdutė plaka, vaikas vystosi normaliai, atitinka arba neatitinka pagal mmm. Jeigu mato abi rankas, abi kojas, galvą, tai daugiau nieko ir nepasakys. mirksiukas.gif Vadinasi, viskas gerai. belieka tik džiaugtis.
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2009 02 18, 21:29)
Šiaip jau jums kaip ir per vėlai būtų kreiptis mirksiukas.gif O jei rizsikos veiksnių nėra, tai ir nereik.

O tai ką ji tau gali daugiau pasakyti? mastau.gif Tik tiek ir pasako, kad širdutė plaka, vaikas vystosi normaliai, atitinka arba neatitinka pagal mmm. Jeigu mato abi rankas, abi kojas, galvą, tai daugiau nieko ir nepasakys. mirksiukas.gif Vadinasi, viskas gerai. belieka tik džiaugtis.

o kodel per velu? juk ir ta prisca antro trimestro tyrima daro tik nuo 14sav., o jei ir prireikia vandenu tyrimo iki 22 savaites, ir toms kurios reikia pas genetikus siuncia akartotinai antram kartui 24 sav. kazkur
Atsakyti

siuntimo i santariskes reikia.
laukt irgi nemazai reikia doh.gif
kraujo tyrima PRISCA galima pasidaryti ir be siuntimo, pvz. Sorpo laboratorijoje.
[/quote]

galima pasidaryti tik laboratorini tyrima sorpo, o atsakyma vistiek reikia nesti pas genetikus nes isvadu laboratorijoje negauni. taigi vistiek turi keliauti i santariskes, nes priziurinti ginekologe ju nesupranta. santaruose be siuntimo tyrimai kainuoja 55o lt. su siuntimu nemokamai, bet laukti reikia gal du menesius. priima tik iki 20 nestumo savaites. as buvau, ten, labai viskas profesionalu, greita, maloniai sneka gydytojai, paaiskina viska.

Atsakyti
QUOTE(Laura01 @ 2009 02 18, 13:01)
galima pasidaryti tik laboratorini tyrima sorpo, o atsakyma vistiek reikia nesti pas genetikus nes isvadu laboratorijoje negauni. taigi vistiek turi keliauti i santariskes, nes priziurinti ginekologe ju nesupranta. santaruose be siuntimo tyrimai kainuoja 55o lt. su siuntimu nemokamai, bet laukti reikia gal du menesius. priima tik iki 20 nestumo savaites. as buvau, ten, labai viskas profesionalu, greita, maloniai sneka gydytojai, paaiskina viska.

as dariausi Sorpo laboratorijoje, tai man ten viska paaiskino g.gif
gal cia kaip pakliusi pas ka atsiimant rezultatus g.gif
nors aisku ner ka lygint su santariskiu genetiku konsultacija. Bet jei pvz. parodo, kad rizika minimali, tai toliau gal ir nera ko sukt galvos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romeo: 18 vasario 2009 - 13:04