QUOTE(špingaletka @ 2009 02 17, 16:28)
Mergaitės, patarkit, prašau, tai kaip man žinoti pagal kuri : pagal menesinių datą ar pagal vaisiaus dydį nustatoma rizika, nes dėl menesinių aš labai abejočiau, jos pas mane visada labai nereguliarios būdavo.
Jei pas tave nereguliarios men. budavo, tai gali tikrai rodyti padidinta rizika. Nes tos datos yra labai svarbu siuo atveju, juk pagal jas ir skaiciuoja rizika. Siaip skaiciuoja pgl menesiniu data, nes jei daraisi be siuntimo pvz. Sorpo laboratorijoje, tai ten net nzn vaisiaus dydzio. Bet tau kaip suprantu genetikai dare pries tai paechoskopave, tai jie turbut zino, kad jei nereg. men. geriau paskaiciuot pgl vaisiaus dydi.
Pas mane irgi rode padidinta rizika, nors men. reguliarios, taciau nezinojau tikslios paskutiniu men. pradzios (+/- savaites paklaida). Dariausi vaisiaus vandenu tyrima ir paaiskejo, kad viskas gerai
Labai bijojau ir pergyvenau, bet genetike nuramino, kad rizika tikrai minimali, o atlikus si tyrima visiems bus ramiau. Siaip ji buvo teisi
Papildyta:
QUOTE(Raimutia @ 2009 02 18, 09:21)
as kazkaip galvojau,kad nereikia eit i genetikos centra, ir daktare sake,kad nereikia mums ten vaziuot,bet va pazistami baigia prikalbet,kad nuvaziuotumem ir nepasitiketumem taip smarkiai vietiniaias daktarais,nes jie gali daug ko nepamatyt... tai pradejau dometis. o butina siuntimo daktraes? ir kiek mazdaug laiko eilej reikia laukt? jei pvz i vilniaus santariskes vaziuot? ar kur kitur vilniuj? patarkit,prasau:)
siuntimo i santariskes reikia.
laukt irgi nemazai reikia
kraujo tyrima PRISCA galima pasidaryti ir be siuntimo, pvz. Sorpo laboratorijoje.