Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-V dalis

QUOTE(vaivos juosta @ 2009 02 15, 10:34)
Aš ketvirtadienį važiuoju pas kmuk genetikus. Man 31, vyrui tuoj 40, antras nėštumas mums baigėsi labai liūdnai, tai gydytoja siunčia pasitikrint. Baisu kol kas....

Sėkmės. Į tokią vietą visada baisu važiuoti, bet viskas bus gerai. Nereikia taip stipriai orientuotis į tai, kas buvo. Bet pasitikrint, aišku, būtina. wub.gif
Atsakyti
as tik greiciau noriu suzinoti genetiku nuosprendi, nes pavargau nuo padeties "biski nescia" doh.gif
Atsakyti
o aš visiškai pasimetus, nes gavau daktatės atsakymą dėl tyrymų:"Jeigu vertinti kraujo testa pagal pask. menesines, rizika Dauno ligai yra padidinta 1:84.
Jeigu vertinti pagal vaisiaus dydi - rezultatai yra geresni 1:303 (amziaus 1:964)."
Sakykit mergaitės atsakymą gavau el.paštu, kokie turėtų būti normos rezultatai? verysad.gif AČIŪ LABAI, KAS ATSAKYS.
Atsakyti
QUOTE(špingaletka @ 2009 02 17, 16:51)
o aš visiškai pasimetus, nes gavau daktatės atsakymą dėl tyrymų:"Jeigu vertinti kraujo testa pagal pask. menesines, rizika Dauno ligai yra padidinta 1:84.
Jeigu vertinti pagal vaisiaus dydi - rezultatai yra geresni 1:303 (amziaus 1:964)."
Sakykit mergaitės atsakymą gavau el.paštu, kokie turėtų būti normos rezultatai?  verysad.gif  AČIŪ LABAI, KAS ATSAKYS.

Šiaip man tai davė tokį lapą su grafiku, tai ten ir pagal jį matai ar esi rizikos grupėje ar ne. Man atrodo jei virš 300 tai geri rezultatai.
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2009 02 17, 17:17)
Šiaip man tai davė tokį lapą su grafiku, tai ten ir pagal jį matai ar esi rizikos grupėje ar ne. Man atrodo jei virš 300 tai geri rezultatai.

Mergaitės, patarkit, prašau, tai kaip man žinoti pagal kuri : pagal menesinių datą ar pagal vaisiaus dydį nustatoma rizika, nes dėl menesinių aš labai abejočiau, jos pas mane visada labai nereguliarios būdavo. verysad.gif
Atsakyti
man ir dabar dare prisca, bet tai irbiskeli dauno rizika padidinta, bet velgi sudejus viska, pagal amziu kadangi geri tai bendrame rezultate parasyta rizika maza, na kaip ir bendras pas mane parasytas.
Papildyta:
QUOTE(špingaletka @ 2009 02 18, 02:51)
Sakykit mergaitės atsakymą gavau el.paštu, kokie turėtų būti normos rezultatai?  verysad.gif  AČIŪ LABAI, KAS ATSAKYS.

o kodel tu nepaskambini savo gydytojos ir nepaklausi? arba nueik pas savo gydytoja, ji ir paaiskins viska.
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2009 02 17, 17:55)
man ir dabar dare prisca, bet tai irbiskeli dauno rizika padidinta, bet velgi sudejus viska, pagal amziu kadangi geri tai bendrame rezultate parasyta rizika maza, na kaip ir bendras pas mane parasytas.
Papildyta:

o kodel tu nepaskambini savo gydytojos ir nepaklausi? arba nueik pas savo gydytoja, ji ir paaiskins viska.

Galvoji, aš čia klausčiau jei galėčiau paskambinti verysad.gif , tame ir reikalas, kad ji tik nurodė savo el.pašto adresą, kad dėl tyrimo atsakymo rašyčiau jai el.paštu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(špingaletka @ 2009 02 17, 18:12)
Galvoji, aš čia klausčiau jei galėčiau paskambinti  verysad.gif , tame ir reikalas, kad ji tik nurodė savo el.pašto adresą, kad dėl tyrimo atsakymo rašyčiau jai el.paštu  verysad.gif

SUpranti, pas tave kraujo tyrimas rodo padidintą, bet tas kits yra lyg ir normalus. Tiesiog tau po kažkiek laiko turėtų padaryti pakartotinį kraujo ir echo tyrimą. Ar nerašė to gydytoja?
Atsakyti
QUOTE(špingaletka @ 2009 02 18, 04:12)
Galvoji, aš čia klausčiau jei galėčiau paskambinti  verysad.gif , tame ir reikalas, kad ji tik nurodė savo el.pašto adresą, kad dėl tyrimo atsakymo rašyčiau jai el.paštu  verysad.gif

tai pas savo gydytoja pas kuria visa neistuma lankaisi ir nueik ir paklausk, ji juk nedingo niekur, kur dirbo ten ir dirba, negenetike bet supras kas ten parasyta smile.gif as isvis kai gavau atsakymus ten centre pradejau gilintis ka tas ka tas reiskia, sako nieko ems negalim sakyti, kai nueis pas savo priziurincia niestuma gydytoja pasakys, nuejau pasake kad bendra suvesta rizika maza ir nieko pakartotino nedarys
Atsakyti
QUOTE(špingaletka @ 2009 02 17, 17:28)
Mergaitės, patarkit, prašau, tai kaip man žinoti pagal kuri : pagal menesinių datą ar pagal vaisiaus dydį nustatoma rizika, nes dėl menesinių aš labai abejočiau, jos pas mane visada labai nereguliarios būdavo. verysad.gif

jeigu nereguliario, tai laisvai ir neatitiks
bet idomios gyd, numeta statistika el pastu ir apsisik atsiprasant besiaiskinant doh.gif
Atsakyti
as kazkaip galvojau,kad nereikia eit i genetikos centra, ir daktare sake,kad nereikia mums ten vaziuot,bet va pazistami baigia prikalbet,kad nuvaziuotumem ir nepasitiketumem taip smarkiai vietiniaias daktarais,nes jie gali daug ko nepamatyt... tai pradejau dometis. o butina siuntimo daktraes? ir kiek mazdaug laiko eilej reikia laukt? jei pvz i vilniaus santariskes vaziuot? ar kur kitur vilniuj? patarkit,prasau:)
Atsakyti
QUOTE(špingaletka @ 2009 02 17, 16:28)

Jei pas tave nereguliarios men. budavo, tai gali tikrai rodyti padidinta rizika. Nes tos datos yra labai svarbu siuo atveju, juk pagal jas ir skaiciuoja rizika. Siaip skaiciuoja pgl menesiniu data, nes jei daraisi be siuntimo pvz. Sorpo laboratorijoje, tai ten net nzn vaisiaus dydzio. Bet tau kaip suprantu genetikai dare pries tai paechoskopave, tai jie turbut zino, kad jei nereg. men. geriau paskaiciuot pgl vaisiaus dydi. mirksiukas.gif
Pas mane irgi rode padidinta rizika, nors men. reguliarios, taciau nezinojau tikslios paskutiniu men. pradzios (+/- savaites paklaida). Dariausi vaisiaus vandenu tyrima ir paaiskejo, kad viskas gerai smile.gif Labai bijojau ir pergyvenau, bet genetike nuramino, kad rizika tikrai minimali, o atlikus si tyrima visiems bus ramiau. Siaip ji buvo teisi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Raimutia @ 2009 02 18, 09:21)
as kazkaip galvojau,kad nereikia eit i genetikos centra, ir daktare sake,kad nereikia mums ten vaziuot,bet va pazistami baigia prikalbet,kad nuvaziuotumem ir nepasitiketumem taip smarkiai vietiniaias daktarais,nes jie gali daug ko nepamatyt... tai pradejau dometis. o butina siuntimo daktraes? ir kiek mazdaug laiko eilej reikia laukt? jei pvz i vilniaus santariskes vaziuot? ar kur kitur vilniuj? patarkit,prasau:)

siuntimo i santariskes reikia.
laukt irgi nemazai reikia doh.gif
kraujo tyrima PRISCA galima pasidaryti ir be siuntimo, pvz. Sorpo laboratorijoje.
Atsakyti