Sveikutes. Mums irgi teko susidurti su visais siais genetiniais tyrimais. O viskas atsitiko del to,kad vos viena savaite apsirikau su tuom savo paskutinem menesinem
, ir darant echo gydytojui nepatiko, kad lialius truputi per didelis. Tai ir patare man atlikti genetini tyrima. Atlikus prisca tyrima pagal mano paskutines menesines DS parodymai buvo siek tiek per mazi.
Sudejus mano amziu, paskutines menesines ir dar kazka, pagal ka jie ten skaiciuoja atlikus prisca, idealus parodymai turetu buti 1:500, o buvo tik 1:377. Kadangi visos mes
esame hyper jautrios, o ir gydytojas nelabai ka ten daug tepaaiskino, as tiek nusizliumbiau, kad nakti mane isveze i ligonine. Ir kai galu gale viska issiaiskinau, kaip ir kas ten is tikruju yra, mano lialius tiek iskentejo vargselis, per visus tuos mano nervus ir asaras.
Aciu musu Klaipedos genetikei
, kuri viska kaip reikiant paaiskino, ir atliko pakartotinus tyrimus. Net kelis kartus dare echo. Mano leliaus nosytes kauliukas buvo pakankamai ilgas
, ir sake vienas is pagrindiniu pozymiu, ar yra tikimybe, kad kudikis gims su DS yra nosytes kaulo nebuvimas. Amniocentezes mums net neprireike
. Uz tai turejau labai gera pamoka!
O prisca atlieka tik pagal motinos krauja, tevelio kraujas cia nieko detas. Nes yra ziurima kiek to komponento lialius isskiria i motinos krauja,o ne pats motinos kraujas.
Ir dar vienas dalykas, nesvarbu koks butu atsakymas ir parodymas,kazi ar kuri is musu ryztusi atlikti isvalyma ir atsisakyti savo lialiaus. Bent jau as tikrai ne. Taip, kad, mielosios, labai jau nepergyvenkit ir nesijaudinkit anksciau laiko. Koks bebutu atsakymas, visada prisiminkit, kad visada yra daug didesne tikimybe,kad kudikis gims sveikutelis. Ir stebuklu tikrai buna. Geriau labiau rupinkites, kad gautumete kuo daugiau geresniu ir malonesniu emociju, nes jusu kudikelis jaucia viska, ka jauciate jus. :wub