Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-V dalis

QUOTE(Linukas-0131 @ 2009 01 23, 21:21)
Na del rauksles tai nesu tikra - kiek zinau priklauso nuo to, kiek savaiciu buna kai matuoja... kiek jums rode? kiek zinau jei 1,5 mm tai tipo viskas gerai, kokia paklaida gali buti iki "gerai" ir "nebegerai" - nelabai zinau.. Kai Jums atsakyma dave turbut pakomentavo ka nors? O dabar as kaip suprantu vaisiaus vandenis tyre? Kada atsakyma sake duos?

Man dabar 14 savaite eina, tai rauksle yra 3.5 mm, pagal visus cia pasiskaitymus tai labai didele g.gif Man is placentos toki raudona skysti istrauke kraujuota (sorry). Matai as Londone dariausi, tai kalbejo tik apie placenta ir pati viska maciau kaip dare, kaip dure, kur adata buvo ir kaip skyscius trauke. Viska prirasiau cia .... tai ar cia vandenis tyre, net nezinau. Tik zinau kad nuo DS.
Vaikiuko neliete ir poto jo sirdele labai gerai plake, tik pati apsiverkiau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(futureta @ 2009 01 23, 22:38)
Man dabar 14 savaite eina, tai rauksle yra 3.5 mm, pagal visus cia pasiskaitymus tai labai didele  g.gif  Man is placentos toki raudona skysti istrauke kraujuota (sorry). Matai as Londone dariausi, tai kalbejo tik apie placenta ir pati viska maciau kaip dare, kaip dure, kur adata buvo ir kaip skyscius trauke. Viska prirasiau cia .... tai ar cia vandenis tyre, net nezinau. Tik zinau kad nuo DS.
Vaikiuko neliete ir poto jo sirdele labai gerai plake, tik pati apsiverkiau  verysad.gif

As matai dar nesidariau tu tyrimu - tik ruosiuosi, - tai ivardinti kaip tie vandenys atrodo deja negaliu... Gal cia kitos mergaites, kurios praktiskai su tuo jau susidure tau labiau pagelbes. O kol kas - laikykis ir stenkis neisileisti blogu minciu i galva.
O DS del tos rauksles itaria, ar gimineje yra pasitaike tokiu apsigiminu?
Atsakyti
QUOTE(Linukas-0131 @ 2009 01 24, 14:20)
As matai dar nesidariau tu tyrimu - tik ruosiuosi, - tai ivardinti kaip tie vandenys atrodo deja negaliu... Gal cia kitos mergaites, kurios praktiskai su tuo jau susidure tau labiau pagelbes. O kol kas - laikykis ir stenkis neisileisti blogu minciu i galva.
O DS del tos rauksles itaria, ar gimineje yra pasitaike tokiu apsigiminu?

Taip, tik del tos rauksles.... Giminej nieko panasaus nera pasiteike, nei mano, nei vyro.. Tai jis ir nesupranta, is kur cia gali but g.gif
Bandau mastyti teigiamai, bet visa nakti kosmarus sapnavau, tuos testu, daktarus brrrr. O tik ketvistadieni atsakymas, kurio labai laukiu ir labai bijau doh.gif
Laukiu kitu mamuciu pasisakymo, kaip ten viskas buna....... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linukas-0131 @ 2009 01 23, 19:55)
Sveikos mergaites,

As cia gal ir su durnais klausimais, bet visgi, - tikiuosi atsakysite ir i tokius  4u.gif

- Kas yra tie prisca tyrimai? Ka jie parodo ir kada juos reikia darytis? Cia gal tas pats, kur kad daro Santariskese? Turiu omeny genetikos centre (nuo Dauno , Edvardsono sindromu ir dar kazkokio? )

- tie kraujo tyrimai kuriuos daro genetikos centre - ima mamytes krauja ar abieju tevu? Jeigu tik mamytes - tai rizika rodo tik is mamytes puses?!  Jeigu is tevelio linijos yra apsigimimu tai jie irgi gali lygiai taip pat vaisiui persiduoti ir tas kraujo tyrimas, - jeigu jis tik mamos - nieko gali neparodyti... ar kaip yra? Gal as kazka ne taip supratau  g.gif

mums dar tik 5 savaites... bet kadangi is vyro puses gimineje yra pasitaikes DS tai labai nerimauju del savo maziaus ir noriu kuo daugiau info susirinkti...

12 sav. geriausia daryti echoskopija genetikos centre - genetike ismatuoja sprando rauksle, paziuri, kaip vystosi vaisius. Padaromas kraujo tyrimas del Dauno ligos ir Edvardso sindromo. Jeigu echoskopijos metu nepastebima jokiu vaisiaus vystymosi sutrikimu ir jeigu kraujo tyrimas neparodo padidintos rizikos - daugiau tyrimu nebedaroma.
Tik tuo atveju, jeigu kazkas blogai, siuloma atlikti amniocenteze (vaisiaus vandenu tyrima). Idealiausia amniocenteze daryti 16-18 sav., nes amniocitu kiekis vaisiaus vandenyse yra didziausias ir tyrimo tikslingumas didziausias. Velesnemis nestumo savaitemis amniocitu kiekis mazeja, tad tyrimas tampa ne toks tikslus.

Linkiu, kad echoskopija ir kraujo tyrimai butu puikus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(provansas @ 2009 01 24, 15:50)
12 sav. geriausia daryti echoskopija genetikos centre - genetike ismatuoja sprando rauksle, paziuri, kaip vystosi vaisius. Padaromas kraujo tyrimas del Dauno ligos ir Edvardso sindromo. Jeigu echoskopijos metu nepastebima jokiu vaisiaus vystymosi sutrikimu ir jeigu kraujo tyrimas neparodo padidintos rizikos - daugiau tyrimu nebedaroma.
Tik tuo atveju, jeigu kazkas blogai, siuloma atlikti amniocenteze (vaisiaus vandenu tyrima). Idealiausia amniocenteze daryti 16-18 sav., nes amniocitu kiekis vaisiaus vandenyse yra didziausias ir tyrimo tikslingumas didziausias. Velesnemis nestumo savaitemis amniocitu kiekis mazeja, tad tyrimas tampa ne toks tikslus.

Linkiu, kad echoskopija ir kraujo tyrimai butu puikus  4u.gif

Aciu uz info 4u.gif Nors mums dar tik 6 savaiteles, speju reikia jau dabar reikia i genetikos centra skambintis ir registruotis, nes kiek zinau - eiles ten nemazos... doh.gif
Atsakyti
Labas, man ginekologė sakė, kad Genetikos centre reikia apsilankyti 16 ir 26 savaitę. Gal žinote, kodėl būtent toks laikas? Ar 16 savaitė nėra per vėlu?

O jeigu kas ne taip nustatoma, tai ką - gydoma kažkaip?
Sorry, nelabai esu su tuo susidūrusi.....
Atsakyti
QUOTE(2009rugsėjukas @ 2009 01 24, 21:46)
Labas, man ginekologė sakė, kad Genetikos centre reikia apsilankyti 16 ir 26 savaitę. Gal žinote, kodėl būtent toks laikas? Ar 16 savaitė nėra per vėlu?

O jeigu kas ne taip nustatoma, tai ką - gydoma kažkaip?
Sorry, nelabai esu su tuo susidūrusi.....

Kraujo tyrimą daro 12-13 sav., taip pat kitoms daro apie 16 sav. Nevėlu. 26 savaitę jau žiūrės, kaip vaikučio organai dirba.
Atsakyti
Mergaitės gal žinot kiek kainuoja Triple testas Santariškėse?
Atsakyti
QUOTE(špingaletka @ 2009 01 28, 21:56)
Mergaitės gal žinot kiek kainuoja Triple testas Santariškėse?

Jei turit siuntimą, nekainuos tyrimai.
Atsakyti
Sveikutes. Mums irgi teko susidurti su visais siais genetiniais tyrimais. O viskas atsitiko del to,kad vos viena savaite apsirikau su tuom savo paskutinem menesinem doh.gif , ir darant echo gydytojui nepatiko, kad lialius truputi per didelis. Tai ir patare man atlikti genetini tyrima. Atlikus prisca tyrima pagal mano paskutines menesines DS parodymai buvo siek tiek per mazi.
Sudejus mano amziu, paskutines menesines ir dar kazka, pagal ka jie ten skaiciuoja atlikus prisca, idealus parodymai turetu buti 1:500, o buvo tik 1:377. Kadangi visos mes nestuke.gif esame hyper jautrios, o ir gydytojas nelabai ka ten daug tepaaiskino, as tiek nusizliumbiau, kad nakti mane isveze i ligonine. Ir kai galu gale viska issiaiskinau, kaip ir kas ten is tikruju yra, mano lialius tiek iskentejo vargselis, per visus tuos mano nervus ir asaras.
Aciu musu Klaipedos genetikei clap_1.gif , kuri viska kaip reikiant paaiskino, ir atliko pakartotinus tyrimus. Net kelis kartus dare echo. Mano leliaus nosytes kauliukas buvo pakankamai ilgas tongue.gif , ir sake vienas is pagrindiniu pozymiu, ar yra tikimybe, kad kudikis gims su DS yra nosytes kaulo nebuvimas. Amniocentezes mums net neprireike yahoo.gif . Uz tai turejau labai gera pamoka! blush2.gif
O prisca atlieka tik pagal motinos krauja, tevelio kraujas cia nieko detas. Nes yra ziurima kiek to komponento lialius isskiria i motinos krauja,o ne pats motinos kraujas.
Ir dar vienas dalykas, nesvarbu koks butu atsakymas ir parodymas,kazi ar kuri is musu ryztusi atlikti isvalyma ir atsisakyti savo lialiaus. Bent jau as tikrai ne. Taip, kad, mielosios, labai jau nepergyvenkit ir nesijaudinkit anksciau laiko. Koks bebutu atsakymas, visada prisiminkit, kad visada yra daug didesne tikimybe,kad kudikis gims sveikutelis. Ir stebuklu tikrai buna. Geriau labiau rupinkites, kad gautumete kuo daugiau geresniu ir malonesniu emociju, nes jusu kudikelis jaucia viska, ka jauciate jus. :wub
Atsakyti
Geras pasakojimas. O kas tau darė echo?
Atsakyti
QUOTE(skruzdis @ 2009 01 30, 17:16)
Sveikutes. Mums irgi teko susidurti su visais siais genetiniais tyrimais. O viskas atsitiko del to,kad vos viena savaite apsirikau su tuom savo paskutinem menesinem  doh.gif , ir darant echo gydytojui nepatiko, kad lialius truputi per didelis. Tai ir patare man atlikti genetini tyrima. Atlikus prisca tyrima pagal mano paskutines menesines DS parodymai buvo siek tiek per mazi.
Sudejus mano amziu, paskutines menesines ir dar kazka, pagal ka jie ten skaiciuoja atlikus prisca, idealus parodymai turetu buti 1:500, o buvo tik 1:377. Kadangi visos mes  nestuke.gif  esame hyper jautrios, o ir gydytojas nelabai ka ten daug tepaaiskino, as tiek nusizliumbiau, kad nakti mane isveze i ligonine. Ir kai galu gale viska issiaiskinau, kaip ir kas ten is tikruju yra, mano lialius tiek iskentejo vargselis, per visus tuos mano nervus ir asaras.
Aciu musu Klaipedos genetikei  clap_1.gif , kuri viska kaip reikiant paaiskino, ir atliko pakartotinus tyrimus. Net kelis kartus dare echo. Mano leliaus nosytes kauliukas buvo pakankamai ilgas  tongue.gif , ir sake vienas is pagrindiniu pozymiu, ar yra tikimybe, kad kudikis gims su DS yra nosytes kaulo nebuvimas. Amniocentezes mums net neprireike  yahoo.gif . Uz tai turejau labai gera pamoka!  blush2.gif
O prisca atlieka tik pagal motinos krauja, tevelio kraujas cia nieko detas. Nes yra ziurima kiek to komponento lialius isskiria i motinos krauja,o ne pats motinos kraujas.
Ir dar vienas dalykas, nesvarbu koks butu atsakymas ir parodymas,kazi ar kuri is musu ryztusi atlikti isvalyma ir atsisakyti savo lialiaus. Bent jau as tikrai ne. Taip, kad, mielosios, labai jau nepergyvenkit ir nesijaudinkit anksciau laiko. Koks bebutu atsakymas, visada prisiminkit, kad visada yra daug didesne tikimybe,kad kudikis gims sveikutelis. Ir stebuklu tikrai buna. Geriau labiau rupinkites, kad gautumete kuo daugiau geresniu ir malonesniu emociju, nes jusu kudikelis jaucia viska, ka jauciate jus.  :wub

Sėkmės tau laukiant leliuko ir ačiū, kad parašei šią savo istoriją.
Atsakyti