Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-V dalis

QUOTE(Jolli @ 2009 01 20, 12:55)
Ispraude tarp eiliu turbut todel, kad tyrimas daromas tam tikru laiku ,t.y. 16-18 sav.Kam jus taip skubate atsilyginti uz viska, kas yra ir taip normalus dalykas. Man taip pat buvo skirta skubos tvarka tyrimai ir todel viskas atlikta laiku. Bet juk taip ir turi buti.

na tiesiog... aš dėkinga už žmogiškumą. mane pilna to žodžio prasme įspraudė, nors neprivalėjo. jei būčiau bandžiusi per registratūrą, būčiau patekusi po dviejų menesių geriausiu atveju. todėl ir jaučiuosi dėkinga. ir apskritai. kai matai, kaip valstybė tyčiojasi iš medikų, mokytojų, ir kitų šventas profesijas turinčių žmonių, aš jaučiu pareigą už valstybę parodyti, kaip vertinu tai, ką jie daro. man tiesiog yra pikta, kad valstybė, nuo mano pajamų atriekdama didelę dalį mokesčių, juos paskirsto nežinia kaip, ir medikams moka tikrai ne tiek, kiek jie verti. todėl ir suku galvą kiekvieną kartą.
Papildyta:
QUOTE(renatuxaass @ 2009 01 20, 13:15)
bet as tai siuntimo neturiu, o jei ir gausciau man velu po tiek laiko butu eiti.

Labas,
daktarė Natalija Krasovskaja, be darbo genetikos centre, konsultuoja ir kaip akušerė ginekologė Šeimos medicinos centre Pylimo g. Vilniuje, tad galite užsiregistruot ir nueit pas ją kaip pas ginekologę, o tuomet ir dėl apžiūros Genentikos centre, manau, lengvai susitarsite. Štai apie tą medicinos centra, kur ji dirba: http://www.seimosgyd...G Gydytojai.htm
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2009 01 20, 13:15)
bet as tai siuntimo neturiu, o jei ir gausciau man velu po tiek laiko butu eiti.

Na, siuntima manau parasys tau daktaryte greitai. Parasysiu kaip man buvo: mane siunte i rizikingu nestumu kabineta, o ten registruoja skubiai, gali net kitai dienai. Tam kabinete jos atsizvelgdamos kiek yra savaiciu ir paskiria tuos tyrimus, jei reikia. Taip man buvo atlikti priska tyrimai tuo laiku kaip ir reikia juos daryti. Kadangi rode didele rizika, siunte vaisiaus vandenu tyrimams. Juk nevers niekas laukti pora menesiu. Viskas daroma laiku. Cia veiksmas Kaune, nezinau kaip kitur.
Linkiu sekmytes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolli @ 2009 01 21, 04:17)
Na, siuntima manau parasys tau daktaryte greitai. Parasysiu kaip man buvo: mane siunte i rizikingu nestumu kabineta, o ten registruoja skubiai, gali net kitai dienai. Tam kabinete jos atsizvelgdamos kiek yra savaiciu ir paskiria tuos tyrimus, jei reikia. Taip man buvo atlikti priska tyrimai tuo laiku kaip ir reikia juos daryti. Kadangi rode didele rizika, siunte vaisiaus vandenu tyrimams. Juk nevers niekas laukti pora menesiu. Viskas daroma laiku. Cia veiksmas Kaune, nezinau kaip kitur.
Linkiu sekmytes visoms  4u.gif

prisca tyrima siaip daug kur nuejus pasidaryt galiu ir nereikia ten jokio siuntimo, vistiek tiek pat moki. o va genetikes konsultacijos noreciau, tik nezinau kaip ten patekti 4u.gif paaziurejau santariskese jos uzimtos iki balandzio
Atsakyti
sveikos mamytės,
aš jau turiu vaisiaus vandenų tyrimo atsakymą - mano mažylis sveikas biggrin.gif. daug baimių buvo, bet viskas praėjo, ačiū dievui.
dabar, po visko, galiu pasakyti - vis tiek aš už tyrimąsi.. nors nervų ir pagadina..

renatuxaass, parašykit man į až. gal galėsiu padėti.
Atsakyti
QUOTE(saulyte_gelyte @ 2009 01 21, 21:17)
sveikos mamytės,
aš jau turiu vaisiaus vandenų tyrimo atsakymą - mano mažylis sveikas biggrin.gif. daug baimių buvo, bet viskas praėjo, ačiū dievui.
dabar, po visko, galiu pasakyti - vis tiek aš už tyrimąsi.. nors nervų ir pagadina..

Šaunu. Dabar ramiai galėsi toliau gyventi.
Atsakyti
Laukdamasi antro vaikelio genetinio tyrimo nedariau... Tiesiog per darbus neprisiruošiau, atėjo 20 sav. ir jau žinojau, kad nieko nebepadarysi... Su pirmu dariau laiku tik kraujo, buvo gera tikimybė. Tikėjausi ir dabar sėkmės... Gimė ilgai svajota mergytė su DS... Didelis džiaugsmas ir didelis skausmas - dabar liūdnai pajuokauju, kad du viename... Nuoširdžiai patariu pasitarti su savo vaikelio tėčiu ir jeigu jums svarbu - būtinai pasidarykite tyrimą, nepriklausomai nuo mamytės amžiaus... ir kuo anksčiau - 12 sav., kad galėtumėte apsispręsti... Aišku, tai turi būti apsispręsta abiejų tėvelių...
Atsakyti
QUOTE(hermita @ 2009 01 22, 15:42)
Laukdamasi antro vaikelio genetinio tyrimo nedariau... Tiesiog per darbus neprisiruošiau, atėjo 20 sav. ir jau žinojau, kad nieko nebepadarysi... Su pirmu dariau laiku tik kraujo, buvo gera tikimybė. Tikėjausi ir dabar sėkmės...  Gimė ilgai svajota mergytė su DS... Didelis džiaugsmas ir didelis skausmas - dabar liūdnai pajuokauju, kad du viename...  Nuoširdžiai patariu pasitarti su savo vaikelio tėčiu ir jeigu jums svarbu - būtinai pasidarykite tyrimą, nepriklausomai nuo mamytės amžiaus... ir kuo anksčiau - 12 sav., kad galėtumėte apsispręsti... Aišku, tai turi būti apsispręsta abiejų tėvelių...

Pamokanti istorija. Stiprybės jums. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2009 01 20, 21:05)
prisca tyrima siaip daug kur nuejus pasidaryt galiu ir nereikia ten jokio siuntimo, vistiek tiek pat moki. o va genetikes konsultacijos noreciau, tik nezinau kaip ten patekti 4u.gif paaziurejau santariskese jos uzimtos iki balandzio

Tai gal priska tyrimai parodys, kad nereikia imti vaisiaus vandenu. Ir kodel tiek pat moki? Nemokejau nei vieno lito.
Atsakyti
Sveikos, gal kuri galit parasyti gyd. Butkevicienes asmenini telefona man i AZ? 4u.gif Arba,gal zinot,kur pas ja,arba pas kokia kita genetike butu galima greitai ir be eiliu pakliut? g.gif Busiu labai dekinga,nes siandien suzinojau,kad turiu tam tikra rizika Dauno sindromui,o kur bandau pakliut,tai geriausiu atveju po men,net santariskese uz pinigus verysad.gif
Is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,

As cia gal ir su durnais klausimais, bet visgi, - tikiuosi atsakysite ir i tokius 4u.gif

- Kas yra tie prisca tyrimai? Ka jie parodo ir kada juos reikia darytis? Cia gal tas pats, kur kad daro Santariskese? Turiu omeny genetikos centre (nuo Dauno , Edvardsono sindromu ir dar kazkokio? )

- tie kraujo tyrimai kuriuos daro genetikos centre - ima mamytes krauja ar abieju tevu? Jeigu tik mamytes - tai rizika rodo tik is mamytes puses?! Jeigu is tevelio linijos yra apsigimimu tai jie irgi gali lygiai taip pat vaisiui persiduoti ir tas kraujo tyrimas, - jeigu jis tik mamos - nieko gali neparodyti... ar kaip yra? Gal as kazka ne taip supratau g.gif

mums dar tik 5 savaites... bet kadangi is vyro puses gimineje yra pasitaikes DS tai labai nerimauju del savo maziaus ir noriu kuo daugiau info susirinkti...
Atsakyti
Sveikos visos. Siandien pasidariau tyrima,kur per pilva is placentos ima tyrima. Kaip bijau atsakymo g.gif . O kiek turi but ta normli kaklo rauksle, kiek mm?
Papildyta:
Itaria mums ta DS, tai ir dare.
Atsakyti
QUOTE(futureta @ 2009 01 23, 20:15)
Sveikos visos. Siandien pasidariau tyrima,kur per pilva is placentos ima tyrima. Kaip bijau atsakymo  g.gif . O kiek turi but ta normli kaklo rauksle, kiek mm?
Papildyta:
Itaria mums ta DS, tai ir dare.

Na del rauksles tai nesu tikra - kiek zinau priklauso nuo to, kiek savaiciu buna kai matuoja... kiek jums rode? kiek zinau jei 1,5 mm tai tipo viskas gerai, kokia paklaida gali buti iki "gerai" ir "nebegerai" - nelabai zinau.. Kai Jums atsakyma dave turbut pakomentavo ka nors? O dabar as kaip suprantu vaisiaus vandenis tyre? Kada atsakyma sake duos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linukas-0131: 23 sausio 2009 - 20:24