Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-V dalis

QUOTE(Rimuciukas @ 2008 10 23, 18:48)
Moterys nebūkite tokios naivios galvodamos, kad Jūsų vaikutis 100 procentų gali būti sveikas,  kadangi nėra jūsų giminėj gimusių su patalogijomis. Genetinės ligos neaplenkia ir visai  jauno amžiaus  mamyčių, sakau nes pačiai teko susidurti.

Ir kas jums atsitiko? Jei ne paslaptis
Atsakyti
Mano ginekologe sake kad kai bus mums 12 savaiteliu ziuresim rauksle, ir paims kraujo tyrimus del visu tu genetiniu ligu. Taciau man paskirtas laikas pas ja, kai mums bus dar tik tik 12, arba bus tik ipuseje 11 savaite (pagal menesines turetu jau buti 12, taciau pagal paskutini echo buvo 11.5 savaiciu). Taigi, jei darai siuos tyrimus kai dar nera 12 savaiciu, ar apsimoka tada isvis juos daryt? ar jie ka nors prasmingo gali parodyti?
Atsakyti
sveikos mamytes, patikekit genetine liga neaplenkia net 25 metu kai gimdai, man taip pat buvo ir giminej svarbiausiai nebuvo jokiu patologiju, o mus išsirinko ir mums buvo, neduok dieve tokios nelaimes, taip kad as dabar esu nešcia ir jau pirmuosius tyrimus pasidariau kai daro 12 savaiciu, ir dar karta darysiuos,pirma mergaite buvo mano sveika o antras berniukas ir su patologija ir budamas 2 metuku mus paliko, skausmas nerialus,taigi patarciau darytis genetinius tyrimus verysad.gif
Atsakyti
Pirmas vaikutis visiškai sveikas, o antras turėjo dauno sindromą ir tik gero ginekologo dėka buvo pastebėta, matuojant 12 savaičių sprando raukšlę, o po kelių dienų įvyko ir persileidimas. Dabar laukiuosi ir ačiū Dievui kol kas viskas gerai. Dariau tyrimus Santariškėse 12 savaičių PRISCO ir ech. Tyrimo rezultatai 1: 3600. Genetikė sakė, kad BEVEIK visoms jaunoms, vyresnėms moterims per metus būna net keli ciklai kai atsiskiria ne 21 chromosoma o 22 ir tuomet kai įvyksta apvaisinimas ir atsitinka apsigimimai. Labai dažnai ir 20 metų moterys pagimdo dauniukus ir dar dažniau negu vyresnės, kadangi niekas nesiūlo atlikti genetinių tyrimų. Tad būkite budrios!!!!
Papildyta:
Dar noriu paminėti, kad esu visiškai nevartojanti alkoholio, nesurūkiusi nei vienos cigaretės, tai rašau nes teko(SUPERMAMOS forume) skaityti,kad tik pas narkomanes gimsta tokie vaikučiai.ABSOLIUTI NESĄMONĖ. Ta kuri taip sakė siulyčiau jai pačiai pasidaryti tyrimus, tai labai įžeidžia mamytes turinčias tokius vaikelius.
Atsakyti
Mamytes padekit man apsispresti, o tai baigiu plaukus nusirauti, prisca tyrimas dauno sindromui parode 1:200, nors echoskopuojant nemate nieko blogo, nosies kauliukas 3, 8 mm, daunu arba nebuna arba iki 2mm, viskas gerai, o va kraujas negeras, nezinau kiek turi buti norma, sake apsispresti ar daryti amniocenteze, bet mano gimda labai traukiasi, net echoskopuojant matesi, buvo didziulis guzas, net leliukas negalejo judeti normaliai. Labai bijau persileisti, bet ir dauniuko bijau, bet ir ispjauti ji nezinau ar galesiu, ka nejaugi nebera jokios iseities, net gyvent nebesinori kaip baisu.
Atsakyti
QUOTE(eglera @ 2008 10 25, 13:45)
Mamytes padekit man apsispresti, o tai baigiu plaukus nusirauti, prisca tyrimas dauno sindromui parode 1:200, nors echoskopuojant nemate nieko blogo, nosies kauliukas 3, 8 mm, daunu arba nebuna arba iki 2mm, viskas gerai, o va kraujas negeras, nezinau kiek turi buti norma, sake apsispresti ar daryti amniocenteze, bet mano gimda labai traukiasi, net echoskopuojant matesi, buvo didziulis guzas, net leliukas negalejo judeti normaliai. Labai bijau persileisti, bet ir dauniuko bijau, bet ir ispjauti ji nezinau ar galesiu, ka nejaugi nebera jokios iseities, net gyvent nebesinori kaip baisu.

Nesupratau... nosies kauliukas gali būti iki 3mm, o tavo kaip rašai 3.88mm. O dėl amnioc...tai manau tikrai nepakenks, nes kiek kalbėjausi su genetike, labai reti persileidimo atvejai. Įvyksta tai tuomet, kai vaisius dažniausiai būna nesveikas.
Atsakyti
O kodel visos darotes pas genetikus? Mnao ginekologe man sito varianto nesiule, ji pati sake matuos rauksle (northway klinika). Ar ginekologes neuztenka zodzio, ir vistiek reikia vaziuot pas genetikus?
Atsakyti
QUOTE(eglera @ 2008 10 25, 13:45)
Mamytes padekit man apsispresti, o tai baigiu plaukus nusirauti,

Nieko rauti nereikia,tiesiog prisėsk ir ramiai visą temą paskaitinėk, pamatysi, kad tokių kaip tu buvo ne viena, pamatysi, kad dažniausiai (mano atmintim-visada) viskas gerai baigiasi.Gal tai tave paveiks raminančiai, susikaupsi, viskas taip baisiai nebeatrodys.
Atsakyti
QUOTE(irutav @ 2008 10 25, 19:15)
O kodel visos darotes pas genetikus? Mnao ginekologe man sito varianto nesiule, ji pati sake matuos rauksle (northway klinika). Ar ginekologes neuztenka zodzio, ir vistiek reikia vaziuot pas genetikus?

Jei nera rizikos,zinoma nereikia, man nestumo pradzioje buvo nustatyta umi toxaplazmoze, buvo daug asaru, kol atlikus issamesnius tyrimus infekcineje ligonineje, paaiskejo, kad neraJOKIOS umios toxo, tik letine, kuri yra vaisiui nepavojinga, tyrimai buvo netikslus medicinos diagnostikos centre...Bet,kadangi vistiek esu infektologu iskaitoje, privalejo siusti genetiku konsultacijai, tai va, ka turim,,,tikrai tuoj tuoj isprotesiu
Papildyta:
QUOTE(Rimuciukas @ 2008 10 25, 16:37)
Nesupratau... nosies kauliukas gali būti iki 3mm, o tavo kaip rašai 3.88mm. O dėl amnioc...tai manau tikrai nepakenks, nes kiek kalbėjausi su genetike, labai reti persileidimo atvejai. Įvyksta tai tuomet, kai vaisius dažniausiai būna nesveikas.

Tai gal per ta sresa nesupratau,gal 2,8mm,nu sake kad gerai issivystes, na ji man dorai ir nepasake daryt ar ne, galvokit, man atrodo kad tikrai ten viskas gerai, bet as turiu siusti..Taip isvargino, pirmi tyrimai MDC parode dauno rizika 1:72, genetike su echo perskaiciavo, parode rizika 1: 254, sako nezinau ar kartoti kraujo tyrimus, nu gal nu gal ne...pakartojau..1:200, nieko nebesuprantu, o jei sveikas vaikelis persileis, O negresia prieslaikiniam? Man nieko nepaaiskino schmoll.gif
Atsakyti
tai jei nera rizikos as suprantu kad nesiuncia pas genetikus. Bet pagal mano ginekologe jinai viska padarys ta pati ka padarytu santariskese, t.y. ismatuos rauksle, paziures su echoskopu, ir paeme krauja tik nusius pas genetikus. Todel ir mastau ar ginekolege gali ta pati padaryt ka genetiku centre.
Atsakyti
cool.gif PATIKEK MAMYTE RIMUCIUKAS, TAI AS TAVE LABAI GERAI SUPRANTU IR AS TA PATI PATYRIAU IR SAKAU KAD VERTA DARYTIS TUO TYRIMUS,NES AS BUVAU 25 METU KADA GIMDZIAU ANTRA IR NIEKAS NET NEGALVOJO KA TAIP GALI BUT, IR AS PAGIMDZIAU IR UZAUGINAU IK 2 METUKU IR PAVIRTO ANGELIUKU, IR DABAR JAU JAM BUTU BEVEIK 6 METAI IKI SIOL LABAI BIJOJAU BET DABAR TIKIUOSI KAD VISKAS BUS GERAI IR JAU DARIAU TYRIMUS VIENUS KRAUJO IR RAUKSLES TAI SAKE 1;400 NELABAI GERAI SAKE KAD DAR KARTA TIRS LAIKYKIS IR TIKRAI VISKAS BUS GERAI KUR SAKE KAD PATARKIT KA DARYT
Atsakyti
QUOTE(Utopija @ 2008 07 11, 16:13)
Jo ten eiles nesamoningos  doh.gif
Parasiau tau telefonus i az.

Atsakyti