Va būtent, krūva klausimų. Lieka tik laukti, internete perskaičiau viską ir galvoju, dieve, kaip iš vienos pusės gerai toms asocialioms mamytėms: gimdo kada joms gaunasi, nei joms medikų reikia, nei kokių tyrimų. Ir ką? Labai dažnai gimsta sveiki vaikučiai, nei jiems kokių alergijų, nei ką. Labai atsiprašau, nenoriu įžeisti tų mamyčių, nei jų teisti.
O kiek tau dabar savaiteliu yra? Ir ar dareisi vaisiaus vandenu tyrima ar dar tik darysi? As bandysiu skambintis penktadieni del atsakymu.
Na po tos painiavos dabar tik dievai žino kiek tų savaitėlių (na pagal mane - tai 19). Tyrimai ateinantį antradienį. Linkiu tau (ir visoms, kurios laukia) stiprybės ir vilties. Viskas bus gerai.
Šiandien sutikau savo pažystamą akušerę, kuri dirba Klaipėdos GM ambulatoriniame skyriuje, tai jos komentaras buvo toks, kad jai gaila tų būsimų mamyčių, kurių kas antra po to tyrimo išeina apsiverkusi, o tyrimas pakankamai naujas ir dar l.dažnai pasitaiko netikslumų.
Šiandien sutikau savo pažystamą akušerę, kuri dirba Klaipėdos GM ambulatoriniame skyriuje, tai jos komentaras buvo toks, kad jai gaila tų būsimų mamyčių, kurių kas antra po to tyrimo išeina apsiverkusi, o tyrimas pakankamai naujas ir dar l.dažnai pasitaiko netikslumų.
QUOTE(Mingailiux @ 2008 10 15, 15:16)
As jau prisiregistravusi esu Genetikos centre. Tikrai, eiles pora menesiu i prieki. T
Būtent, kad ten eilės.Tyrimai tikrai nemokami.
QUOTE(kaleda @ 2008 10 15, 20:37)
atseit tik mauk į Kauną nuo mūsų galvos, ten viską sužinosi.
O ką , aš buvau Kaune (KMUK), tikrai eilės mažesnės, patekt lengviau, papuoliau pas nuostabius daktarus, rekomenduoju užsiregistruot į Kauną.
Tai va ir as susidariau toki ispudi,kad blogi atsakymai labai dazni, o rezultatas dazniausiai vis tik geras. Nezinau ar dar karta daryciausiu siuos tyrimus.
Linkiu visoms maziau nerimauti ir sulaukti tik geru ziniu.
Linkiu visoms maziau nerimauti ir sulaukti tik geru ziniu.
O ką , aš buvau Kaune (KMUK), tikrai eilės mažesnės, patekt lengviau, papuoliau pas nuostabius daktarus, rekomenduoju užsiregistruot į Kauną.
[/quote]
Tokia žinutė paguodžia, nes jei dar sutiktume ten piktus, pavargusius gydytojus ir kitą personalą
[/quote]
Tokia žinutė paguodžia, nes jei dar sutiktume ten piktus, pavargusius gydytojus ir kitą personalą
[quote=kaleda,2008 10 16, 08:46]
[/quote]
[/quote]
Papuoliau pas jauną nediduką daktarą (pav. Serapinas, atrodo...)-labai maloniai priėmė, išaiškino, pasiuntė duoti kraujo,vėliau eiti į kitą pastatą ( ten visas pastatų kompleksas)darytis echoskopijos ir sakė pasiskambinti jam į kabinetą po kelių dienų dėl atsakymo. O kai buvau pas jį kabinete, paskambino kita moteris dėl atsakymo, girdėjau kaip su ja kalbėjosi, kaip jai pasakė geras žinias(kraujas jos buvęs blogas, darė vaisaus vandenų tyrimą, kuris buvęs absoliučiai liuks, o chromosomos aiškiai rodė, kad gims berniukas).Kitą dieną šioje temoje ta pati moteris čia pasidžiaugė, jog skambinosi tokiu laiku tokią dieną atsakymo -aš tuoj pat supratau, kad tai ta pati moteris. Todėl man prisiminimai iš Kauno kuo šilčiausi
[/quote]
[/quote]
Papuoliau pas jauną nediduką daktarą (pav. Serapinas, atrodo...)-labai maloniai priėmė, išaiškino, pasiuntė duoti kraujo,vėliau eiti į kitą pastatą ( ten visas pastatų kompleksas)darytis echoskopijos ir sakė pasiskambinti jam į kabinetą po kelių dienų dėl atsakymo. O kai buvau pas jį kabinete, paskambino kita moteris dėl atsakymo, girdėjau kaip su ja kalbėjosi, kaip jai pasakė geras žinias(kraujas jos buvęs blogas, darė vaisaus vandenų tyrimą, kuris buvęs absoliučiai liuks, o chromosomos aiškiai rodė, kad gims berniukas).Kitą dieną šioje temoje ta pati moteris čia pasidžiaugė, jog skambinosi tokiu laiku tokią dieną atsakymo -aš tuoj pat supratau, kad tai ta pati moteris. Todėl man prisiminimai iš Kauno kuo šilčiausi
o pirma dar syk ima kraują? Ar iškart vaisiaus vandenis ima?
QUOTE(kaleda @ 2008 10 16, 10:38)
o pirma dar syk ima kraują? Ar iškart vaisiaus vandenis ima?
Ne, pirmiausia pokalbis su daktaru, paskui laboratorijoj ima kraują , tada -echoskopija(kitame pastate, kita gyd.). Iš echoskopijos gautą lapą atsišvieti registratūroj, vieną lapą pasilieki sau, kitą dar reikia užnešti gydytojui, pas kurį konsultavaisi prieš tai. Gali važiuot namo.Po kelių dienų ateina kraujo atsakymas, reikia skambint gyd., o jis telefonu pasako rezultatus ( mano Prisca tyrimas buvo
(1 : 1600), paklausia kokiu adresu išsiųsti visus atsakymus ir viskas, jei Prisca tyrimas būna geras. Jei ne, tada kviečiasi kitai procedūrai-vaisiaus vandenų tyrimui. Man jo neprireikė , todėl aš nieko negaliu pasakyt.
QUOTE(Mingailiux @ 2008 10 15, 14:16)
As jau prisiregistravusi esu Genetikos centre. Tikrai, eiles pora menesiu i prieki. Tiek, kad dabar suabejojau ar tikrai viskas nemokamai. Kai mane itrauke i iskaita, tai nesupratau uz ka sumokejau 42Lt (cia valdiskai i Gimdymo namus). Turbut uz kraujo, slapimo tyrimus ir pan. Tai pagalvojau, turbut ir genetinius tyrimus darant gali kainuoti, kad ir su siuntimu...
VGN yra mokestis.O GENETIKOS CENTRE tikrai nemokamai-jei su siuntimu ir jei registruojiesi i Nemokamus tyrimus,t.y.ne skubos tvarka.
Dar turiu klausimuką: kas jums komentavo PRISCA - ar jūsų gydytoja ginekologė ar genetikė?
Man ginekologė tik parašė siuntimą daryti PRISCA, su atsakymu ėjau pas genetikę, ji ir komentavo. O ginekologė kai klausiau, tai atsakė kad nežino to tyrimo iki smulkmenų, gali tik perskaityti išvadas.
Nežinau nei ką galvoti: turiu tris tyrimo variantus, rytoj turėsiu ketvirtą ( antras ir trečias jau žinau kad klaidingi, nes tie kas tyrimo duomenis suvedinėjo į kompą neteisingai įvedė datą).
Kažkoks briedas.
Man ginekologė tik parašė siuntimą daryti PRISCA, su atsakymu ėjau pas genetikę, ji ir komentavo. O ginekologė kai klausiau, tai atsakė kad nežino to tyrimo iki smulkmenų, gali tik perskaityti išvadas.
Nežinau nei ką galvoti: turiu tris tyrimo variantus, rytoj turėsiu ketvirtą ( antras ir trečias jau žinau kad klaidingi, nes tie kas tyrimo duomenis suvedinėjo į kompą neteisingai įvedė datą).
Kažkoks briedas.
QUOTE(kaleda @ 2008 10 16, 20:07)
Dar turiu klausimuką: kas jums komentavo PRISCA - ar jūsų gydytoja ginekologė ar genetikė?
Kažkoks briedas.
Kažkoks briedas.
Viska dare genetike,ginekologas tik siuntima parase.