Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-V dalis

QUOTE(rimux @ 2008 10 13, 12:46)
Papildyta:
Sveikutes, dariausi genetini tyrima santariskese, tikrai labai baisu buvo, ne tiek skaudejo, kiek vidinis stresas. Dure man adata i pilva, paeme vaisiaus vandenu, bet viskas buvo gerai. Po tokiu tyrimu, gydytoja liepe isgerti 50 gr. konjako, kad viskas atsipalaiduotu, ir namie paguleti, save palepinti. Sake, kad po tokio tyrimo yra rizika persileisti. Tai labai bijojau, kad vaikelis bus sveikas, o as persileisiu. Man baigesi gerai, ir vaikelis sveikas ir as pati. Taigi toms kas rysis, tikrai linkiu stiprybes.

Aciu, as irgi paemiau laisva diena, man si procedura bus rytoj Kaune. As tai labiausiai bijau ne pacio durio, bet atsakymo. Nes antras kraujo tyrimas parode net 1:80 dauno sindromui verysad.gif Kazkaip tikiu, kad viskas turi but gerai, bet vistiek negaliu negalvoti, o jeigu. Sunku bus islaukti atsakymu.

Isivaizduoju kaip smagu isgirsti, kad viskas gerai, o kiek jums buvo rizika?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolli: 13 spalio 2008 - 12:40
QUOTE(Jolli @ 2008 10 12, 22:05)
Gal kas galetu pasakyti ar po vaisiaus vandenu tyrimo reikia ramybes ir poilsio ar galima vaziuoti i darba, kokia savijauta buna po to?

Amniocenteze - tai keliu milimetru vaisiaus vandenu paemimas punkcine adata per priekine pilvo sienele stebint ultragarsu. Tyrimas atliekamas chromosominei patalogijai diagnozuoti 14-21savaite operacineje, taciau baimintis nereiketu pati procedura nera skausminga ir tetrunka vos 10-15minuciu. O nerimas, kad po jo dazna moteris del gimdos raumens sudirginimo patiria persileidima, tera mitas-taip nutinka tik vienai is simto.
Neretai baiminamasi, kad atliekant invazini tyrima galima pazeisti vaisiu. Turime nuraminti- tai praktiskai neimanoma, nes tyrimas atliekamas kontruoliuojant ultragarsu. Tyrimas patvirtina arba paneigia Patau (atsilikusi protine raida, bei dauginiai vystimosi defektai) Edvardso ar Dauno sindromus, taip pat istiriamos lytines chromosomos ir ju skaicius. Sis tyrimas itin tikslus - 99,9procento.

Gyd. genetike Egle Butkeviciene
Atsakyti
QUOTE(Jolli @ 2008 10 13, 13:39)
Aciu, as irgi paemiau laisva diena, man si procedura bus rytoj Kaune. As tai labiausiai bijau ne pacio durio, bet atsakymo. Nes antras kraujo tyrimas parode net 1:80 dauno sindromui  verysad.gif  Kazkaip tikiu, kad viskas turi but gerai, bet vistiek negaliu negalvoti, o jeigu. Sunku bus islaukti atsakymu.

Isivaizduoju kaip smagu isgirsti, kad viskas gerai, o kiek jums buvo rizika?

mums rizika buvo 1:130 , irgi zinojau kad tai tik skaiciukai ir tikejau kad viskas bus gerai(bet aisku tas "o jeigu" irgi nedave ramybes), be to echoskopuojant pasake kad viskas gerai, taigi vandenu tyrimas tik patvirtino kad viskas thumbup.gif , ir dar genetike pasake, kad jau kokie du metai kai nebuvo pasitaike jokiu komplikaciju po vandenu tyrimo. Ir dar kazkurioj temelej skaiciau kad kraujas parode rizika 1:50, o vandenu tyrimas - kad viskas yra gerai. Sekmes VISKAS BUS GERAI 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi tik šiandien sužinojau rezultatus, pirmas kraujo tyrimas rodė riziką 1:82, antras 1:171. Prieš savaitę atliko vaisiaus vandenų tyrimą ir laukiau visą savaitę atsakymo, kuris parodė, kad dėl tiriamų ligų problemų nėra. Todėl noriu palinkėti visoms kantrybės ir tik gerų rezultatų.
Atsakyti
as ir susiruosiau eiti pas genetikus, bet galvojau tik siaip nueisiu del visa ko, a vat gine siuntima israse del tevelio amziaus.
Atsakyti
Seikutes
Gal kas zinote kiek kainuoja tie genetiniai tyrimai (jei einu su siuntimu) Santariskese? Juk su siuntimu kaip ir nemokamai turetu buti, bet vis tiek kazkas bus mokama (siaip laikais nieko nemokamo nera smile.gif ) Gal kas zinote?
Atsakyti
QUOTE(Mingailiux @ 2008 10 15, 12:46)
Seikutes
Gal kas zinote kiek kainuoja tie genetiniai tyrimai (jei einu su siuntimu) Santariskese? Juk su siuntimu kaip ir nemokamai turetu buti, bet vis tiek kazkas bus mokama (siaip laikais nieko nemokamo nera smile.gif ) Gal kas zinote?

Viskas bus nemokamai jei prisiregistruosi tinkamam laikui,nes eiles dideles,keliems menesiams.
Jei nespesi,tada mokamai-tada daug kainuos,kai as skambinau ir klausiau-sake apie500lt.Neklausinejau kas i ta kaina ieina,turbut ir vaisiaus vandenu tyr.iskaiciuotas. g.gif
Atsakyti
As jau prisiregistravusi esu Genetikos centre. Tikrai, eiles pora menesiu i prieki. Tiek, kad dabar suabejojau ar tikrai viskas nemokamai. Kai mane itrauke i iskaita, tai nesupratau uz ka sumokejau 42Lt (cia valdiskai i Gimdymo namus). Turbut uz kraujo, slapimo tyrimus ir pan. Tai pagalvojau, turbut ir genetinius tyrimus darant gali kainuoti, kad ir su siuntimu... g.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, kamuojamos tų pačių problemų 4u.gif
Noriu paklausti, pasakojat kad vieno kraujo tyrimo atsakymai vienokie, kito kitokie. Ar jums darė du, ar tikslino vieną ir tą patį (man tikslino vieną, jis iš gero virto l.blogu, blogesniu nei jūsų visų verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2008 10 15, 15:03)
Sveikos, merginos, kamuojamos tų pačių problemų 4u.gif
Noriu paklausti, pasakojat kad vieno kraujo tyrimo atsakymai vienokie, kito kitokie. Ar jums darė du, ar tikslino vieną ir tą patį (man tikslino vieną, jis iš gero virto l.blogu, blogesniu nei jūsų visų  verysad.gif )

Sveikute, man dare du. Pirmas buvo siek tiek geresnis, bet vistiek su padidinta rizika. Nors jis, sako, tikslesnis (procentaliai). Antras tyrimas visai nieko gero. Ir abu butent kraujo cheminiai blogi, nes apibendinus echo, amziaus rizika ir kraujo, gaunasi zymiai geresni rezultatai, bet man kartojo butent del kraujo parodymu. Dabar jau laukiu atsakymo vaisiaus vandenu. Su baime, nors visur ramina, kad tai tik statistika, tie skaiciukai. Reikia tiketi, kad viskas bus gerai! Todel taip stipriai nekreipkime demesio i tuos baisius skaicius.

O kaip suprasti, kad is gero virto blogu?
Papildyta:
QUOTE(jurgytia @ 2008 10 14, 14:39)
Aš irgi tik šiandien sužinojau rezultatus, pirmas kraujo tyrimas rodė riziką 1:82, antras 1:171. Prieš savaitę atliko vaisiaus vandenų tyrimą ir laukiau visą savaitę atsakymo, kuris parodė, kad dėl tiriamų ligų problemų nėra. Todėl noriu palinkėti visoms kantrybės ir tik gerų rezultatų.

Kaip smagu isgirsti, kad viskas gerai. Turbut kaip akmuo nuo sirdies nukrito. O ar pasake lyti?
Papildyta:
QUOTE(ritulkaa @ 2008 10 13, 22:58)
mums rizika buvo 1:130 , irgi zinojau kad tai tik skaiciukai ir tikejau kad viskas bus gerai(bet aisku tas "o jeigu" irgi nedave ramybes), be to echoskopuojant pasake kad viskas gerai, taigi vandenu tyrimas tik patvirtino kad viskas  thumbup.gif  , ir dar genetike pasake, kad jau kokie du metai kai nebuvo pasitaike jokiu komplikaciju po vandenu tyrimo. Ir dar kazkurioj temelej skaiciau kad kraujas parode rizika 1:50, o vandenu tyrimas - kad viskas yra gerai. Sekmes VISKAS BUS GERAI  4u.gif

Aciu uz grazius drasinancius zodzius 4u.gif
Atsakyti
Na kai padarė man PRISCA ir konsultavo apie rezultatus, tai rizika buvo mažesnė už statistinę, tačiau gydytojai nepatiko kažkokio hormono parodymai: sakė, kad jokio apsigimimo rizikos nerodo, tačiau nera norma, reikia tikslinti vaisiaus amžių. Aš jau tada įsibaiminau ir pati siūliausi vaisiaus vandenų tyrimui, bet man pasakė, kad patiksins ir viskas bus gerai. o jei neduokdie.. kažkas, tada paskambins. Na ir laukiau ramiai. Jei neskambina, tai viskas gerai. O kai ėjau eilinio vizito pas gydytoją, tai ir užklausiau kaip ten su tuo patikslinimu-pradėjo raustis po visus stalčius ir rado... Amžių patikslino superiniai (pridėjo 4 savaites), pagal kokius parametrus nesako, iš vis nieko nesako, atseit tik mauk į Kauną nuo mūsų galvos, ten viską sužinosi. Ir taip elgiasi privati klinika.kur dirba gerai žinomi gydytojai.
Na ir nervinuos kaip ir mes visos, užtvindžiau ašarų upėmis darbą, namus, pradėjo vaidentis kad nebejuda mano pilvuko gyventojas, išsigandau. O svarbiausia, kad jau nieko nepakeisi, jei ką, per vėlu jau. Ir jokių antrų tyrimų man nesiūlė, dėl to ir teiravausi.
Išiejau širdį, palengvėjo šiek tiek. Juk visos čia su panašiais patyrimais.
Atsakyti
Kiek as zinau tai labai svarbu yra savaiteliu tikslus nustatymas, t.y. atsakymai labai priklauso nuo daktaru pateiktos informacijos tikslumo. O jie irgi gali klysti. Man paziurejus echoskopu taip pat siek tiek pridejo dieneliu, beveik savaite. Pagal visokius ismatavimus. Zinai as lygiai kaip ir tu buvau visko prisigalvojus, kad nejuda, neauga ir pan. Kartais galvoju ko as cia ejau, buciau laiminga dabar savo nestumu, patenkinta, o dabar, nezinia. Daug streso ivaro sie tyrimai, daznai bereikalingo nervavimosi, kas mus turetu lankyti kuo reciau. Gal tave siunte i Kauna, nes ten geresni echoskopai? Gal, kad tikslu laika nustatytu, nes jei jau pridejo keturias savaites, tai del to ir keiciasi atsakymo parametrai, bet nezinia ar tikrai reikejo tiek prideti.
Atsakyti