Įkraunama...
Įkraunama...

Preliminarioji sutartis

QUOTE(Costes @ 2010 06 02, 19:00)
Pasibaigus terminui pagrindinei sutarčiai pasirašyti, pardavėja neprivalo to daryti ir pirkėjas turi teisę reikalauti tik nuostolių (sumokėtos kainos dalies, kitų nuostolių, kuriuos gali įrodyti) atlyginimo, o ne prievolės įvykdymo natūra (kitaip tariant, negalima reikalauti įpareigoti pardavėją sudaryti pagrindinę pirkimo - pardavimo sutartį).

Costes, aš manau Sausutės atveju, kaip ji pati sako, gal įmanoma, kad areštuotų tą butą už skolas, t.y. skolą jai, kuri susidarytų dėl preliminarios sutarties nevykdymo pasėkmių.
Atsakyti
Merginos, man labai reikia patarimo. Mano situacija tokia, norim parduoti nama, susiradau pirkeja, nueinu pas notara ,o jis sako jums reikes kreiptis i teisma del leidimo parduot ,nes turit nepilnameciu vaiku, nueinu pas advokata, jis man patare susirasti pazystama su butu ir tipo is jo pirkti sudaryti preliminare sutarty ir eiti i teisma. Tas pazystamas turi netureti nepilnameciu vaiku ir neikeistas bankui.Mes seip nieko pirkt nenorim, o norim isvis isvaziuot is lietuvos parsidave visa turta,uzsieni gyvena mano mama, bet to negalim padaryt???/ nesuprantu ,nejaugi pas mus tikrai tokie kvaili istatymai g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2010 06 03, 16:51)
Merginos, man labai reikia patarimo. Mano situacija tokia, norim parduoti nama, susiradau pirkeja, nueinu pas notara ,o jis sako jums reikes kreiptis i teisma del leidimo parduot ,nes turit nepilnameciu vaiku, nueinu pas advokata, jis man patare susirasti pazystama su butu ir tipo is jo pirkti sudaryti preliminare sutarty ir eiti i teisma. Tas pazystamas turi netureti nepilnameciu vaiku ir neikeistas bankui.Mes seip nieko pirkt nenorim, o norim isvis isvaziuot is lietuvos parsidave visa turta,uzsieni gyvena mano mama, bet to negalim padaryt???/ nesuprantu ,nejaugi pas mus tikrai tokie kvaili istatymai  g.gif

Taip, tikrai tokie įstatymai. Jeigu turite nepilnamečių vaikų, negalite jų palikti be gyvenamos vietos. Užtat reikia teismo leidimo. Jei tas namas - vienintelis jūsų būstas, turite įrodyti teismui, kad vaikai turės kur gyventi. Kaip įrodymas gali būti preliminari pirkimo-pardavimo sutartis.
Mes pirkome butą iš žmonių su nepilnamečiais, tai kol nebuvo tos preliminarios, teismas leidimo nedavė. Jūsų vietoje pasinaudočiau advokato patarimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svirple: 04 birželio 2010 - 06:36
Svirple, žinoma, galima prašyti laikinųjų apsaugos priemonių (nekilnojamojo turto arešto) tuo atveju, jeigu teisme tektų reikalauti skolos priteisimo. Tačiau bet kuriuo atveju iš tokio arešto ieškinio patenkinimo atveju sektų turto varžytinės ir skolos išieškojimas vykdymo procese, o paties buto (koks, kaip suprantu, yra pirkėjos tikslas) ji negalėtų prisiteisti ar reikalauti įpareigoti sudaryti pagrindinę sutartį.

Jurg_ili, įstatymai šiuo atveju nėra tokie ir kvaili - jais siekiama užtikrinti vaikų teisių apsaugą (kad nepilnamečiai vaikai, tėvams pardavus šeimos turtą, neliktų gatvėje). Jūsų atveju yra "apstatymas" - teismo leidimą tikrai gausite pateikę teismui įrodymus, jog šeimos būstą ketinate keisti į kitą būstą. Tam padės preliminari sutartis (manau, jog turite kokių draugų/giminių, kurie gali pagelbėti šiuo atveju (kokia nors vieniša teta ar dėdė, gyvenanti neįkeistame bute:))), kurios tikrai neprivalėsite įvykdyti, t.y. įsigyti joje nurodytą turtą.
Atsakyti
Sveiki,

Prasau pagalbos gal susidurete su tokia situacija, mes norime paimti paskola, bet pries tai reikia atsinesti Preliminarioji sutartis, Pirkimo-pardavimo, taciau ten pastebejau jog reikia irasyti data iki kada reikia sumoketi pinigelius, kaip man ja irasyti jeigu as nezinau kaip ir kada man duos paskola ir dar gal kas zinote kur ieskoti man kadastro nr. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraTur @ 2010 06 30, 11:57)
Sveiki,

Prasau pagalbos gal susidurete su tokia situacija, mes norime paimti paskola, bet pries tai reikia atsinesti Preliminarioji sutartis, Pirkimo-pardavimo, taciau ten pastebejau jog reikia irasyti data iki kada reikia sumoketi pinigelius,  kaip man ja irasyti jeigu as nezinau kaip ir kada man duos paskola ir dar gal kas zinote kur ieskoti man kadastro nr.  blush2.gif

Pirmiausia einate į banką ir aiškinatės ar jums duos paskolą. Nes jei pasirašot preliminarią sumokat avansą, jums paskolos neduoda, jūsų problema, avansas lieka pirkėjui wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 30, 13:44)
ieini i registru centro tinklapi
http://www.registrucentras.lt/

-spaudi nekilnojamojo turto kadastras ir registras
-NEATLYGINTINA PAIEŠKA PAGAL ADRESĄ (suvedi duomenis ir spaudi ieskoti)
-ismeta lentele, kurioje nusikopijuoji unikalu buto numeri ir su juo gali paziureti masinine buto kaina tam paciam tinklapi

grizti prie pradinio puslapio (kuriame po uzrasu neatlygintina paieska) spaudi
-Vidutinių rinkos verčių paieška
-Vidutinės rinkos vertės paieška pagal unikalų numerį (ivedi unikalu numeri ir pasirenki metus bei statybos tipa (siuo atveju - (statiniu) galioja nuo 2010-01-01 )
ir gauni dabartine masinio vertinimo kainyte, kuria savo sutartyje prekant ir parduodant iraso notaras mirksiukas.gif salia jusu rinkos kainos (pardavejo prasomos kainos)

tuo paciu galima paziureti ir tikslu buto plota, statybos metus ir panasiai, pradinam lape spaudi
-Vidutinių rinkos verčių paieška
-Statinio mokestinės (bazinės) vertės paieška pagal unikalų numerį (patalpini unikalu numeriuka ir parodo)

Sakykit, gal kas buvot susidure su situacija, kad sitas tinklapis ieskomu adresu meta TIK sklypa, nors ant jo stovi net 2 namai, A ir B numeriais pazymeti. Apie nelegalia statyba galvoti nesinoretu, nes vieta ganetinai prestizine, o ir namai vienas geru 20-30metu, kitas naujesnis. Kaip suprasti toki dalyka? Pardavejas sako, kad visi dokumentai yra (tik nera pabaiges butu padalijimo ir iregistravimo tuose namuose, bet tai yra tvarkoma), taciau juos mes pamatysim tik kita savaite, o man dabar neramu blush2.gif taigi, jei kas nors ka naudingo bruksteltu likciau labai patenkinta biggrin.gif
kad butu aiskiau - ruosiames prikti buta nuosavame name, is viso jame yra trys butai. Ivedus i registru centro tinklapio duomenis adresa ir namo numeri, meta informacija apie sklypa. ivedus namo numeri su jam priklausancia raide, raso, kad tokio vieneto nera.
Atsakyti
2ptashka:

Visą info (dokumentų originalus) turi pateikti PARDAVĖJAS, nesitusikit pati po visokius RC.

Priešingu atveju pardavėjas nieko neparduos...
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2010 07 23, 23:24)
Sakykit, gal kas buvot susidure su situacija, kad sitas tinklapis ieskomu adresu meta TIK sklypa, nors ant jo stovi net 2 namai, A ir B numeriais pazymeti. Apie nelegalia statyba galvoti nesinoretu, nes vieta ganetinai prestizine, o ir namai vienas geru 20-30metu, kitas naujesnis. Kaip suprasti toki dalyka? Pardavejas sako, kad visi dokumentai yra (tik nera pabaiges butu padalijimo ir iregistravimo tuose namuose, bet tai yra tvarkoma), taciau juos mes pamatysim tik kita savaite, o man dabar neramu  blush2.gif  taigi, jei kas nors ka naudingo bruksteltu likciau labai patenkinta biggrin.gif
kad butu aiskiau - ruosiames prikti buta nuosavame name, is viso jame yra trys butai. Ivedus i registru centro tinklapio duomenis adresa ir namo numeri, meta informacija apie sklypa. ivedus namo numeri su jam priklausancia raide, raso, kad tokio vieneto nera.

as jusu atveju nuvaziuociau iki registru centro arba jiems skambtelciau, ir paklausciau, kaip taip gali buti... jei ten yra pastatas priregistruotas, manau turetu matytis registro duomenyse...
visko gali buti, kad nelegalus abu namai..
o pagal unikalu numeri irgi nieko nemeta? juk kiekvienas butas turi tureti unikalu numeri, jei nerodo pardavejas unikalaus numerio - gal kaimynas savo pasakytu, kad galetumet patikrinti? net nzn...

arba nuvaziavus i registru centra issiimti pazyma apie namo savininkus (uz buta po 1 lita) tada ir suzinotumet g.gif nezinau tiksliai kaip vadinasi pazyma, bet ten zinos, siandien pati bandziau issiimti savo namo butu savininku pazyma, tai kai uz visus 108 butus paprase po 1 lita, ir nebeemiau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal galite patarti kur kreiptis, kad sužinoti tikrą situaciją. Butui, kurį norime pirkti yra anstolio areštas. Buto suma, kurios reikalauja anstolis, nepadengia buto savinimko įsiskolinimų. Buto savininkas nori padruoti už didesnę sumą, nei anstoliai. Pasiteiravus kokia yra skola anstolis - nesako. Buto savininkas teigia, kad tos sumos kur jis prašo, užteks skoloms padengti. Kur aš galiu kreiptis , kad sužinoti tikslią skolą?
Ir dar, šis butas turi įsiskolinimų už patarnavimus. Buto savininkas sako, kad iš gautų pinigų padengtų patarnavimo įsiskolinimus. Bet man tai turbūt reikėtų numatyti pirkimo- pardavimo prelimenarioj sutartyje ar pan? Kad paskui nereiktų pačiai dar mokėti jų skolų? Gal kas buvote susidūrę su pan. situacija?
Atsakyti
2saule:
pardavėjas negali parduoti buto su įsiskolinimu- notarui Jis Privalo atnesti pazyma is komunaliniu paslaugu teikeju , kad neskolingas .

Na jei anstolis parduoda Pigiau, biesam pirkti iš savininko Brangiau?.... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(saule27 @ 2010 08 09, 10:54)
Gal galite patarti kur kreiptis, kad sužinoti tikrą situaciją. Butui, kurį norime pirkti yra anstolio areštas. Buto suma, kurios reikalauja anstolis, nepadengia buto savinimko įsiskolinimų. Buto savininkas nori padruoti už didesnę sumą, nei anstoliai. Pasiteiravus kokia yra skola anstolis - nesako. Buto savininkas teigia, kad tos sumos kur jis prašo, užteks skoloms padengti. Kur aš galiu kreiptis , kad sužinoti tikslią skolą?
Ir dar, šis butas turi įsiskolinimų už patarnavimus. Buto savininkas sako, kad iš gautų pinigų padengtų patarnavimo įsiskolinimus. Bet man tai turbūt reikėtų numatyti pirkimo- pardavimo prelimenarioj sutartyje ar pan? Kad paskui nereiktų pačiai dar mokėti jų skolų? Gal kas buvote susidūrę su pan. situacija?

as irgi nesupratau noro pirkti is savininko brangiau smile.gif o skolos uz patarnavimus susideda is daliu: tai klauskite pas ju teikejus ( tik gudriai, nes irgi gali nesakyt smile.gif)
Atsakyti