Įkraunama...
Įkraunama...

Preliminarioji sutartis

Na nežinau, aš bet kokiu atveju darysiu per firmą, tik nežinau, ar jei duos rekvizitus gen. rangovui, privalės ir viską oficialiai rodyti? Gal susitarsim, kad kokioj parodomojoj sutarty perskaičiuos viską tokiom kainom, kad išeitų ta pati juoda suma, or smth...

Žinai, aišku nenoriu apsimeluot, bet man regis, kad gen rangovui mes turim tik rekvizitus nurodyt ir psio. Bent jau musiškė firma aiškino, kad jiems yra tas pats, kas tą apdailą pas mus daro, kad ir bobutė su dieduku, bet jie turi turėt popierėlį (ty rekvizitus), kad pas mus atliekama apdaila pagal įstatymą, jei kas ateitų tikrint (antraip jiems gresia bauda, ir dar nemaža). O sąmatų ir kainų nei gen rangovui, nei bankui nereik! Koks gi jiems skirtumas, kiek tu už plyteles ar jų klojimą moki... Čia jau tavo reikalas kaip tu su savo ar banko paskolytais pinigėliais moki išsisukt...

Mhmmm...
Atsakyti
QUOTE(IGu @ 2005 09 08, 16:27)
Žinai, aišku nenoriu apsimeluot, bet man regis, kad gen rangovui mes turim tik rekvizitus nurodyt ir psio. Bent jau musiškė firma aiškino, kad jiems yra tas pats, kas tą apdailą pas mus daro, kad ir bobutė su dieduku, bet jie turi turėt popierėlį (ty rekvizitus), kad pas mus atliekama apdaila pagal įstatymą, jei kas ateitų tikrint (antraip jiems gresia bauda, ir dar nemaža). O sąmatų ir kainų nei gen rangovui, nei bankui nereik! Koks gi jiems skirtumas, kiek tu už plyteles ar jų klojimą moki... Čia jau tavo reikalas kaip tu su savo ar banko paskolytais pinigėliais moki išsisukt...

Mhmmm...

Tada viskas būtų labai valio. O dėl sutarties - pas mane tik nurodyta, kad turim per 3 mėnesius įsirengt, visa kita - mano reikalas.
Atsakyti
O dėl sutarties - pas mane tik nurodyta, kad turim per 3 mėnesius įsirengt, visa kita - mano reikalas.

Tau pasisekė smile.gif
Atsakyti
Hanneris Santariškėse reikalauja apdaila pasidaryti per 2 mėnesius.
Atsakyti
Gilele, o kaip su apdailos darymo sąlygom? ar reikalaujama darbinikų rekvizitų ir draudžiama patiems savininkams darytis apdailą????
Atsakyti
Gilele, o kaip su apdailos darymo sąlygom? ar reikalaujama darbinikų rekvizitų ir draudžiama patiems savininkams darytis apdailą????

Kiek žinau - nereikalauja. Kaip jie gai reikalauti, o gal aš pati apdailą darysiu. Jie tik norodė iki kolio užbaigtumo ji turi būti atlikta.
Atsakyti
Gal kam teko susidurti su panasia situacija:
sudaryta rezervavimo sutartis su bendrove "InReal" del buto pirkimo naujai statomame name Juozapaviciaus gatveje (projektas "Nida"). Prie rezervavimo sutarties buvo pridetas preliminarios sutarties projektas, pagal kuri pirkejas turi sumoketi 10 proc buto kainos imoka. Taciau dabar pasirasinejant konkrecia preliminaria sutarti, bendrove reikalauja sumoketi 30 proc. buto kainos imoka. Bendrove net nesideri del sutarties salygu ir sako, kad jei mes nesutiksim, jie apskritai nepasirasys sutarties.
Ka daryti tokioj situacijoj, ar yra kokiu budu paveikti bendrove, kad ji laikytusi pradiniu salygu?
Atsakyti
nera, nes tiek po rezervacijos sutarties tiek po preliminarios pirkimo pardavimo sutarties jie gali keisti visas sąlygas, net kainas.
Atsakyti
Nebent toje sutartyje bus irasas, kad 1 kv.m. kaina negali buti pakeista. Jei issireikalausi tokio punkto, 30 proc. galima moketi. Jei imi paskola is banko, nuo mazesnes sumos reikes moketi isipareigojimo mokesti.

Bet jei si punkta benrove neitrauks i sutarti, patariu geriau nepasirasineti.
Atsakyti
Perverčiau visas įmanomas temas ir niekur neradau atsakymo. Ar yra CK ar kurnors nurodyta jog tokią sutartį reikia patvirtint pas notarą?
Atsakyti
Nereikia.
CK 6.165 str. 2 d.nuostata – preliminarioji sutartis turi buti rasytine. Si nuostata yra imperatyvi, todel salys privalo jai paklusti. Formos reikalavimu nesilaikymas preliminariaja sutarti daro negaliojancia. Todel, jei salys rastu neiformina susitarimo dėl busimo sandorio sudarymo, preliminarioji sutartis laikoma nesudaryta. Taip pat labai svarbu, kad salys preliminariojoje sutartyje turi nurodyti termina pagrindinei sutarciai sudaryti.
Atsakyti
Dar patartina ta preliminaria sutarti uzregistruoti, nueiti i registru centra 4u.gif
Atsakyti