QUOTE(RASICKA79 @ 2008 07 02, 12:28)
Na, o mūsų gimusi 57cm. ir 5,442kg. - dabar 4 mėn. ūgis 66,5cm., o sveria 7,670 kg.
Taigi labai normali mergytė, priaugam +/- po 500 - 600gr. per mėn.
nagi jau žandulių gražumas visų kūdikėlių
na o mūsiškis tai tik gimė didžiulis. o paskui kas mėnesiuką priauginėjo viso labo tik po 500 gramų. aš jau bijojau, kad galbūt neprivalgo vaikis, bet pediatrė nuramino, jog gimusiems dideliems taip esą dar geriau. tokiu būdu jie greičiau atsikrato nereikalingo svorio rezervo. tuo tarpu gimę mažesni priauginėjo po 1 - 1,5 kg, todėl svoriu labai greit maniškį pasivijo.
dabar neseniai metukai mano žvirbliui suėjo, tai nė neįtarsi, kad toks didelis gimė. pagal visas lenteles yra pačiam viduriuke.
tiesa, pirmasis mano gimė 2900 gr ir 49 cm (antrasis palyginimui 5100 gr ir 59 cm
), tai irgi iš mažiuko mažiuliuko laaaabai greit pasivijo visus savo bendraamžius ir metuku jau buvo lygus su visais.
Papildyta:
QUOTE(bucinukas @ 2008 07 02, 09:30)
man jau išnešioti sunku buvo, o jei dar būtų tekę pačiai pagimdyti
nors kad nešioti sunku buvo, supratau tik pagimdžiusi ir pamačiusi savo milžiniukę
o kol nežinojau, kad ji tokia didelė, tai ir laiptais lengvai laipiojau, ir langus nusivaliau
aš irgi nė neįtariau, kad vaikis toks didelis gali būt. tiesa, daktarai spėjo, jog didelis bus, sakė kokie 4 kg tikrai garantuoti, o ir aukštas bus, bet kai jau užgimė kūdikėlis, tai net pats daktaras išsižiojo. sako tikrai nesitikėjau tokio didelio
daug kas klausia, kaip čia pati pagimdei tokį vaiką? tai kaip aš dabar sakau, kad nežinojau, tai ir pagimdžiau
nors jei man kas iš anksto būtų pasakęs, jog vaikas tokių gabaritų bus, tai būčiau ant kelių atsiklaupusi ir daktarų maldavusi, kad tik cezarį padarytų. nes gi NEĮMANOMA pačiai pagimdyt tokio vaiko. o pasirodo, kad ir dar kaip įmanoma
netgi per gerų porą valandėlių
taip sakant, kai nežinai, tai ir nebaisu