Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Knifofija @ 2008 07 09, 17:51)
Lelija
user posted image
Lelija
user posted image

QUOTE(rasiux- @ 2008 07 09, 21:28)
Mano apraudotoji lelija (žydėjo porą metų, kol mano mama nesugalvojo man pagelbėti išsikast svogūnines  cray.gif )
user posted image

Niu NEREALŪS GROŽIAI wub.gif wub.gif wub.gif
Nežinau kas man darosi, bet paskutiniu metu labai ant lelijų "panešė" - noriu visų, kokias tik pamatau doh.gif Va ir šiandien taip netyčia pasipildžiau savo lelijų gretas bigsmile.gif Važiavau darbo reikalais pas vieną moteriškę, o ji pasirodo labai gėlytes myli, tai ir man jų TIEK prikrovė, kad nežinau ar savo menkam sklypelyje tiek sutalpinsiu doh.gif biggrin.gif Aišku esu labai dėkinga tai moteriškei, ypač už lelijas - jei galima jomis ir pateršiu eterį ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Šita paskutinė realiai yra ryškiai ryškiai oranžinė, tik nuotraukoj tikros spalvos nesimato blush2.gif

P.S. kai tai moterėlei užsiminiau, kad dabar kaip ir ne laikas lelijas persodinti, nes žydi, ir pasisiūliau atvažiuoti dėl jų rudenį - sako kai nežydės nežinosiu kur kokia spalva, jei imi tai imk dabar hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 09, 21:35)
uffff karsta.gif jau maniau nepasivysiu doh.gif kol perskaičiau viską nuo 3X-ojo psl... grožybių prisižiūrėjau wub.gif
ir prisipažinsiu visoms, kad man prasideda niežulys rožių tema blush2.gif iki šiol jų neauginau, nesidomėjau, tik grožėjausi kaip pas kitus jos klesti ax.gif
nužiūrėjau vieną saulėtą vietą  netoli takelio, bet praktiškai vejos fone ir ko gero norėčiau ten įkurdinti kažkokią ryškią į maždaug 1,5 m (o gal ir daugoka, gal užteks iki 1 m...) aukščio platų krūmą užaugančia rožę. Net nežinau kokiomis domėtis ieškant blush2.gif Nusipirkau neseniai išleistą žurnalą "Rožės", lyg supratau, kad ilgiausiai ir gausiausiai žydi laipiojančios rožės, bet kažkaip norėjau sodinti be atramų... Besidriekiančios turbūt žemos... Krūminės? ar jos tik krūmu auga ar į šalis linksta žiedų kaskados?
Žodžiu, mano vizijose gyvena kuo ilgiau žydinčių rožių krūmas kaip kupeta, ne tiesiomis į viršų augančiomis, o su į šalis išlinkusiomis šakomis. Kokiomis rožėmis pradėti domėtis? blush2.gif
va įkišau nosį į neseniai kažkurios paminėtą Sibirkos rožyną ir galva apsisuko vien nuo pavadinimų gausos doh.gif ir kuriuos gi man žiūrinėti? blink.gif

dar yra tokios parkines rozes, jos nelabai aukstos, bet zydi visa vasara...........
Atsakyti
Mano visos lelijos taip supirktos - turgely pas močiutes su visais žiedais. Nieko, nenumirs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tinosiukas @ 2008 07 10, 01:53)
Niu NEREALŪS GROŽIAI  wub.gif  wub.gif  wub.gif
Nežinau kas man darosi, bet paskutiniu metu labai ant lelijų "panešė" - noriu visų, kokias tik pamatau  doh.gif  Va ir šiandien taip netyčia pasipildžiau savo lelijų gretas  bigsmile.gif Važiavau darbo reikalais pas vieną moteriškę, o ji pasirodo labai gėlytes myli, tai ir man jų TIEK prikrovė, kad nežinau ar savo menkam sklypelyje tiek sutalpinsiu  doh.gif  biggrin.gif  Aišku esu labai dėkinga tai moteriškei, ypač už lelijas - jei galima jomis ir pateršiu eterį  ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Šita paskutinė realiai yra ryškiai ryškiai oranžinė, tik nuotraukoj tikros spalvos nesimato  blush2.gif

P.S. kai tai moterėlei užsiminiau, kad dabar kaip ir ne laikas lelijas persodinti, nes žydi, ir pasisiūliau atvažiuoti dėl jų rudenį - sako kai nežydės nežinosiu kur kokia spalva, jei imi tai imk dabar  hihihi.gif

Oi kokios lelijos
swoon.gif swoon.gif swoon.gif
koks grožis, tokių vaizdelių pasižiūrėjus ir pati užsidegiau noru, vaje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 07 09, 19:42)
kadangi vietos tikrai nestokoju - turim 20 a. tongue.gif i ta kampa noriu pasodinti augalus, kurie nereikalauja daug prieziuros - nereikia ju dangstyti ziemai, kad kenkejai labai nepultu. To kampo vizija: keli krumoksniai su nereikliom daugiametem. Nuo to kampo desiniau mazdaug pries terasa pasodinau ragane, salia planuoju ikurdinti nelepia vijokline roze, zinoma, kurios dangstyti nereiketu  rolleyes.gif . Taip pat perkelsiu kelias zemauges tiosiog maximoj pernai pirktas rozikes ziemojusias lauke (viena jau zydi, kita pumpurus krauna ax.gif ) Kadangi ragane violetine, o turiu ruzava ir balta rozes manau ten visai jos derintusi g.gif gal dar salia tada perkelti kupsteli kraujazoliu unsure.gif

cia pas tave ne kamputis o visas kampas.........smile.gif).....cia tiesiog nori nesinori o reikia bent 2 metru viszalio augaliuko
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 07 10, 00:03)
Keisti tikrai reikia. 4u.gif
Pirmas darbas – lauk ta zema tinkleli, ribojanti krasta, tikrai apsieisi be jo.
Antras – apsieisi ir be tu roziniu kraujazoliu, nebent jauti joms koki tai silpnuma [kaip as ramunems ir i jas panasioms]
Trecia,  na, jei krumoksniai su ryškiai zydinciom nezemom daugiametem, tai as spygliuočiu nemaisyciau [jie kažkaip su kiliminem viszalem, sukulentais geriau ziurisi]. Krumus viszalius rinkciausi, kad ziema nebutu nyku tam kampe.

Na to tinklelio, deja, man TIKRAI reikia verysad.gif Žinau, kad vaizdą labai gadina, bet auginam tokį visišką nevėkšlą vokiečių aviganį doh.gif Kiek pykčių su MB buvo dėl jo blush2.gif tai va, jei nebus tvorelės, nebus ir gėlyno verysad.gif
Na tas kraujažoles tada kelsiu į kitą vietą.
O pagal trečią punktą, man labiausiai tinkantis atrodo visžalis raugekslis, tik nežinau, kaip ta bordo lapų spalva tiktų g.gif

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 07 10, 08:38)
cia pas tave ne kamputis o visas kampas.........smile.gif).....cia tiesiog nori nesinori o reikia bent 2 metru viszalio augaliuko

tai jo, kampas rolleyes.gif Reikėtų gana greitai augančio visžalio krūmokšnio g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 09, 21:35)
ir prisipažinsiu visoms, kad man prasideda niežulys rožių tema blush2.gif

Man ta pati liga drinks_cheers.gif Iš pradžių pabandžiau su mažom rožytėm iš Maximos - prigijo, žydi puikiai, dabar audžiu mintį, kaip užveisti dideles rožes.
Spėju, kad rožėms, kaip ir konjakui, reikia subręsti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2008 07 10, 09:03)
Spėju, kad rožėms, kaip ir konjakui, reikia subręsti  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif taikliai pasakyta thumbup.gif galų gale subrendom, vadinasi hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 07 10, 05:54)
Na to tinklelio, deja, man TIKRAI reikia verysad.gif Žinau, kad vaizdą labai gadina, bet auginam tokį visišką nevėkšlą vokiečių aviganį  doh.gif Kiek pykčių su MB buvo dėl jo blush2.gif tai va, jei nebus tvorelės, nebus ir gėlyno  verysad.gif

tai tada daryk dekoratyvesne kokią medinę tvorelę g.gif
Atsakyti
QUOTE(tinosiukas @ 2008 07 09, 21:53)
Niu NEREALŪS GROŽIAI  wub.gif  wub.gif  wub.gif
Nežinau kas man darosi, bet paskutiniu metu labai ant lelijų "panešė" - noriu visų, kokias tik pamatau  doh.gif  Va ir šiandien taip netyčia pasipildžiau savo lelijų gretas  bigsmile.gif Važiavau darbo reikalais pas vieną moteriškę, o ji pasirodo labai gėlytes myli, tai ir man jų TIEK prikrovė, kad nežinau ar savo menkam sklypelyje tiek sutalpinsiu  doh.gif  biggrin.gif 

wub.gif išduok palaptį, kur tokių moteriškių rasti? Aš irgi noriu tokio grožio cray.gif
Atsakyti
Štai kokią levandą vakar padovanojo mamukas. Kaži kaip ją geriau auginti? Ar labai ji plečiasi?
Papildyta:
Dar norėčiau paklausti. Anksti pavasarį pražysta pirmosios gėlės snieguolės. Kada jas reikia sodinti?
Papildyta:
Aš vakar irgi papirkau turguj lelijų. Tamsiai bordo ir geltoną. Sumokėjau tris litus, tai negaila jei ir neprigis.
Mano maximinė rožė, tai labai sunkiai auga. Kuo jas tręšti? O mamos sode tai bujoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 10 liepos 2008 - 09:06
QUOTE(rokoko @ 2008 07 10, 00:03)

Man taip isejo su mazesniai gelynais [pentiniu/raganiu/piliaroziu/nakvisu/snapuciu  ir jurginu/kanu/kardeliu/viendieniu/snapuciu/daugiam.astru], t.p. su spygliuočiu sodeliu.
O va didysis gelynas lyg ir bardakas, bet vis tiek pateisina ‘paradinio‘‘ varda. biggrin.gif

Jei tu paryskinai pagrindines geles, o foniniu ne ( teisingai supratau?) tai pyk nepyk, bet piliarozes niekaip negali buti fonines, raganes irgi vargiai, o is antros kompozicijos snapuciai tik gali but. foniniai, nebent suzaista kiekiais. Geles, kaip ir spalvos, irgi turi savo 'stipruma', krypti, judejima ir klasifikuojamos pagal kitokius 'charakterio bruozus', todel tai irgi yra tam tikras mokslas, ne mano issigalvojimai. As cia nieko nemokinu 4u.gif svarbu, kad tau tinka ir patinka
Atsakyti