Būčiau išsaugojusi tą Rytų leliją, jei tik būčiau pamačius, ką ten mama kasinėja ir kur rūsyje slepia... Kol nekasiau žydėjo labai gražiai. Na bet šiemet nusipirkau naują, jau ūgtelėjo, tikiuosi, kad ir pražys dar šią vasarą.
Buvau maloniai nustebusi maximinėm rožėm- sodinu jau antri metai, tai neprigijo tik viena iš keturių, o pernykštės išbujojo, kaip senos, o ir žydi gan gausiai
QUOTE(kasiopeja @ 2008 07 09, 22:53)
Chi-chi, geros ligos visada užkrečiamos
Dėl rožių labiausiai rekomenduočiau skaityti nuo-iki štai čia
http://www.rojaussod...wforum.php?f=21
Taip pat panaršyti rožių pardavėjų puslapius. Tos rožės, kurios žydi visą vasarą, vadinamos pakartotinai žydinčiomis. Būtent tokios pastabaos ieškok prie aprašymo. Jeigu tai nepaminėta, reiškia rožė žydi vieną kartą.
Jeigu sodinti vieną rožę, man labai gražu angliškos. Yra veislių, kurios užauga iki 1,5 m, žydi visą vasarą, kvepia kai kurios Nors čia jau skonio reikalas
Dėl rožių labiausiai rekomenduočiau skaityti nuo-iki štai čia
http://www.rojaussod...wforum.php?f=21
Taip pat panaršyti rožių pardavėjų puslapius. Tos rožės, kurios žydi visą vasarą, vadinamos pakartotinai žydinčiomis. Būtent tokios pastabaos ieškok prie aprašymo. Jeigu tai nepaminėta, reiškia rožė žydi vieną kartą.
Jeigu sodinti vieną rožę, man labai gražu angliškos. Yra veislių, kurios užauga iki 1,5 m, žydi visą vasarą, kvepia kai kurios Nors čia jau skonio reikalas
nu jo, tiksliausia rekomendacija pradedantiesiems - skaityk nuo čia iki sutemų aišku, pati suprantu, kad neužtenka vieną žurnalą pavartyti ir tapti proto bokštu, ačiū už nuorodą ir užuominas, reikės vargti ir gilintis į šitą spygliuotą reikalą
QUOTE(drieziukas @ 2008 07 09, 09:38)
Ir dar, ar jums pavyko sukovoti prieš skurdes? Ir kuris metodas veiksmingiausias, nes mano gėlynas pamažu virsta į didelį skuzdėlyna
DIREX ,pirkta Shetelinge
Jeigu eit lengviausiu keliu, žiūrėk nuotraukas LT pardavėjų kataloguuose ir atmetinėk tas, kurių nors viena sąvybė tau netinka, tarkim senovinės rožės žydi vieną kartą - atmetam, miniatiūrinės netinka pagal ūgį - atmetam, vijoklinės vėlgi pagal ūgį tik priešingai - vėl atmetam ir t.t.
P.S. pas Sibirką liepos mėn. kiekvieną šeštadienį atvirų durų dienos, gali važiuoti ir konsultuotis. Be to, jie dabar likučius vazonuose išsiparduoda (čia kad kelionė iki Trakų nebūtų veltui )
P.S. pas Sibirką liepos mėn. kiekvieną šeštadienį atvirų durų dienos, gali važiuoti ir konsultuotis. Be to, jie dabar likučius vazonuose išsiparduoda (čia kad kelionė iki Trakų nebūtų veltui )
QUOTE(kasiopeja @ 2008 07 09, 23:15)
Jeigu eit lengviausiu keliu, žiūrėk nuotraukas LT pardavėjų kataloguuose ir atmetinėk tas, kurių nors viena sąvybė tau netinka, tarkim senovinės rožės žydi vieną kartą - atmetam, miniatiūrinės netinka pagal ūgį - atmetam, vijoklinės vėlgi pagal ūgį tik priešingai - vėl atmetam ir t.t.
labai teisinga teorija - jau tokiu metodu "tvarkau" Sibirkos rožyną
QUOTE(Sraunius @ 2008 07 09, 23:18)
kadangi tiksliai žinojau, ko noriu iš Sibirkos, teko atmetinėti tik pagal "Parduota" ar nea
ir "parduota" būtent tos, kurios nesigilinant į detales pirmiausia krenta į akį
QUOTE(vida777 @ 2008 07 09, 17:25)
koks cia sukulentas tam vazonely 1-oj foto - ar jis daugiametis? Man nepavyko pasidaugint is sakeliu - per ilgai mirko vandeny, kol supuvo .
nu kad as zinotau-senukai parase paprastai-foninis augalas
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 09, 23:21)
nu kad as zinotau-senukai parase paprastai-foninis augalas
Aptenia cordifolia, tik čia margalapė forma, gal dar "variegata" prie pavadinimo reikia pridėti
turėjau žalialapę ne taip seniai, bet mažokai info apie ją tada radau, lyg supratau, kad nežiemoje, tai atsisakiau, nenorėjau tąsytis su vazonais... o šiaip tai teko matyti į labai gražų kilimą suaugusią ir dar žydinčią
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 09, 20:21)
ir "parduota" būtent tos, kurios nesigilinant į detales pirmiausia krenta į akį
Katalogo nežiūrėk, realiai jie dabar turi ir kitokių rožių, kurių nėra kataloguose. Nesigilinau į priežastis, bet taip yra. Taigi, jeigu jau esi pasirengusi avantiūrai, važiuok pas juos ir rinkis gyvai
QUOTE(kasiopeja @ 2008 07 09, 23:37)
Katalogo nežiūrėk, realiai jie dabar turi ir kitokių rožių, kurių nėra kataloguose. Nesigilinau į priežastis, bet taip yra. Taigi, jeigu jau esi pasirengusi avantiūrai, važiuok pas juos ir rinkis gyvai
ačiū, gal tikrai pasizyliot sugalvojus juk turbūt kaip tik dabar ir žydėjimas rožių kone pagrindinis, matytųsi viskas realybėje....
QUOTE(Knifofija @ 2008 07 09, 15:06)
O augaliukas tai taškuotoji šilingė "Alexander" (lysimachia punctata "Alexander")
Aciu! jau tikrai uzsirasiau.
QUOTE(smth1 @ 2008 07 09, 15:08)
As suprantu, kad pas tave toks 'xytras' gelynas, tokie kaip du sparnai, vienas i viena puse, kitas i kita puse 'atsuktas'. .na bent jau spalviskai tai vistiek man i viena visuma sueina. As pritariu, kad suderinti tiek visokiu dalyku- atstumus, aukscius, zydejimo laika, spalvas, ( o jei dar kerus ir lapu spalvas) tai yra tikrai sudetinga.. Tai zodziu suprantu tave. O gal su dalimi gelyciu atsisveikinus visgi paprasciau but..?
bet faktas, kad baltos spalvos geles tiks visur.
pasakysiu, kad pas mane gelyne tik trys spalvos(nu neskaiciuojant atspalviu), bet uztat daug maziau zydejimo:)
bet faktas, kad baltos spalvos geles tiks visur.
pasakysiu, kad pas mane gelyne tik trys spalvos(nu neskaiciuojant atspalviu), bet uztat daug maziau zydejimo:)
Pradesiu nuo galo atsakyt is tiesu mano siekis ir reikalavimas tam gelynui toks maksimalistinis kad zydetu nuo paskutiniojo iki pirmojo sniego. Taip ir bus, kai cia perkelsiu sita daugiam.astro kruma. Toks reikalavimas del to, kad viskas priesais pagrindinius langus , noriu grozio .
Del baltos spalvos noriu pakeisti kai kurias veisles baltomis [karpatini, didziaziedi katilelius, lelijas, kurpele, gal priekines rozes ...]
Del atsisveikinimo... kelis metus kirba mintis atsisakyt priekiniu roziu... Ir aisku, tik sumintiju ka geresnio kita sezona jau ir pokyciai...
Beje, siuo gelynu uzsiimineju tik 2 metai , kai visiskai ji perėmiau nuo uosviu kontroles. Viska jame perdeliojau ir pakeiciau, išskyrus didziaja roze ir bijūnu eile as patenkinta tuo stuburu. [Ankstesnius mano eksperimentus ir naturinius mokslus teko iskentet spygliuočiu sodeliui kitoje sklypo vietoje].
Ir dar. Skirtingai nuo iprasto dalyko, kad nuotraukose vaizdas atrodo graziau, zinokit natūroje sis gelynas daug daug daug geriau atrodo, nepalyginamai .
QUOTE(vida777 @ 2008 07 09, 16:25)
1.koks cia sukulentas tam vazonely 1-oj foto - ar jis daugiametis? Man nepavyko pasidaugint is sakeliu - per ilgai mirko vandeny, kol supuvo
2.sitai gaurei irgi reikia dregmes, ane? Ilgai zydi?
2.sitai gaurei irgi reikia dregmes, ane? Ilgai zydi?
1.gal paprasčiau butu tiesiog ant zemes padet sukulento lapuka, arba sakele ismeigti, ir viskas. Man sunkoka patiket, kad sukulentas vandeny saknytusi [kad puna - tai taip!]... juk jis kaupia vandens atsargas savy, o ekstra salygom jas naudoja... taip ir isisaknyja sausai. Pataisykit, jei nusisneku.
2.jooo, gaurei reikia dregmes. Kadangi si maniske auga karstoje vietoje [netinkamoje jai], tai ir žaluma tokia sviesiai zalia. Aisku, lieju papildomai... na labai man jos ten reikia... ir dar kita i kaiminyste sodinsiu...
QUOTE(Knifofija @ 2008 07 09, 16:51)
Laukiam jukos ziedu!
Lelija is koto vercianti!
Ramunems man diagnoze.
Papildyta:
QUOTE(crocus @ 2008 07 09, 17:39)
Manau žioveinis ten
Toks aukstas??? Ar cia tik foto efektas?
Na vis tiek noriu baltos kurpeles, ir del spalviniu/moksliniu priezasciu...
QUOTE(siaudukes @ 2008 07 09, 17:46)
va koks ,,biciukas ,,prazydo.vardo nzn...patrynus lapelius lb malonus kvapas yra...
Tikras biciukas , o tai lelijos, lelijos, viendienes, viendienes...
QUOTE(linuke_ @ 2008 07 09, 18:38)
ikeliu savo kampo foto, del kurio jum galva kvarsinau
siaip tai nieko grazaus, bet gal kils kokiu geru minciu
. To kampo vizija: keli krumoksniai su nereikliom daugiametem.
siaip tai nieko grazaus, bet gal kils kokiu geru minciu
. To kampo vizija: keli krumoksniai su nereikliom daugiametem.
Keisti tikrai reikia.
Pirmas darbas lauk ta zema tinkleli, ribojanti krasta, tikrai apsieisi be jo.
Antras apsieisi ir be tu roziniu kraujazoliu, nebent jauti joms koki tai silpnuma [kaip as ramunems ir i jas panasioms]
Trecia, na, jei krumoksniai su ryškiai zydinciom nezemom daugiametem, tai as spygliuočiu nemaisyciau [jie kažkaip su kiliminem viszalem, sukulentais geriau ziurisi]. Krumus viszalius rinkciausi, kad ziema nebutu nyku tam kampe.
QUOTE(rasiux- @ 2008 07 09, 20:28)
Mano apraudotoji lelija (žydėjo porą metų, kol mano mama nesugalvojo man pagelbėti išsikast svogūnines )
štai toks mano kuklus darželis...
štai toks mano kuklus darželis...
Norisi sauktis dangaus! Kai tokia spalva pamatai ... kam tas kuklumas...
QUOTE(sobieska @ 2008 07 09, 20:59)
O as jau gavau pantera
Laukiam vaizdu
QUOTE(smth1 @ 2008 07 09, 21:30)
Kazkokios geles/zoles gelyne yra pagrindines, akcentes, kitos- fonas. Na tam, kad butu harmonija. Jei zydi fonines- akcento uzteks vieno zydincio tuo metu. Jei nezydi fonines, tai fonu gali pabuti geles, kurios ispudingos savo lapais, ir tada akcentai vel gali zydeti kiti ir susizaisti su lapija. Arba gali zydeti tik akcentines geles, bet deranciu (kontrastuojanciu arba dermes principu priderintu)spalvu
Aisku reik nepamirst, kad geliu zydejimai 'persipina' vienoms baigiantis, kitoms pradedant, ir zinoma teorija palyginti su praktika
Aisku reik nepamirst, kad geliu zydejimai 'persipina' vienoms baigiantis, kitoms pradedant, ir zinoma teorija palyginti su praktika
Man taip isejo su mazesniai gelynais [pentiniu/raganiu/piliaroziu/nakvisu/snapuciu ir jurginu/kanu/kardeliu/viendieniu/snapuciu/daugiam.astru], t.p. su spygliuočiu sodeliu.
O va didysis gelynas lyg ir bardakas, bet vis tiek pateisina paradinio varda.