Nu kvietku grazumas pas visas.
linuke, jeigu tureciau tiek vietos sodinciau roziu krumus. Pasiziurek Sibirkos rozyne, ten tokiu grozybiu yra
QUOTE(Knifofija @ 2008 07 09, 16:51)
O čia palaksčiau po daigyną
Knifofija, ramuneles - super , apie juka tai tyliu - as nuo ju svaigstu - pas mus dabar masiskai zydi .
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 09, 20:25)
linuke, jeigu tureciau tiek vietos sodinciau roziu krumus. Pasiziurek Sibirkos rozyne, ten tokiu grozybiu yra
kadangi vietos tikrai nestokoju - turim 20 a. i ta kampa noriu pasodinti augalus, kurie nereikalauja daug prieziuros - nereikia ju dangstyti ziemai, kad kenkejai labai nepultu. To kampo vizija: keli krumoksniai su nereikliom daugiametem. Nuo to kampo desiniau mazdaug pries terasa pasodinau ragane, salia planuoju ikurdinti nelepia vijokline roze, zinoma, kurios dangstyti nereiketu . Taip pat perkelsiu kelias zemauges tiosiog maximoj pernai pirktas rozikes ziemojusias lauke (viena jau zydi, kita pumpurus krauna ) Kadangi ragane violetine, o turiu ruzava ir balta rozes manau ten visai jos derintusi gal dar salia tada perkelti kupsteli kraujazoliu
QUOTE(smth1 @ 2008 07 09, 12:55)
Nea tai jus nerodykit, jus galit pasitikrint kiek nuojauta jus apgavo, kiek teisingai pasufleravo. Jei jums grazu ir tinka taip kaip yra- nu tai viskas fain, juk jus nelaikysit egzamino, kad irodyt, kodel taip, o ne kitaip. Man geltona ir ruzava nesiziuri, o kad nebutu tiesiog 'grazu', 'negrazu', pasitelkiu spalvu teorija.
linuke- na jei raudonas raugerskis augtu, rausva kraujazole, melsve ir avizuole nemaiso bet kuriuo atveju, jei viendiene butu geltonai oranzine- spalviskai 'grotu'. Arba jei palikt geltona viendiene, tai vietoj rausvos kraujazoles kokia melyna gelyte pasodinciau. Melynai ar violetiniai zydinciu didele ivairove. Traukiantis aki spalvomis gelynas butu. Bet cia grynai spalviskai, nezinau kaip ten su auksciais ir issidestymais pas tave.
linuke- na jei raudonas raugerskis augtu, rausva kraujazole, melsve ir avizuole nemaiso bet kuriuo atveju, jei viendiene butu geltonai oranzine- spalviskai 'grotu'. Arba jei palikt geltona viendiene, tai vietoj rausvos kraujazoles kokia melyna gelyte pasodinciau. Melynai ar violetiniai zydinciu didele ivairove. Traukiantis aki spalvomis gelynas butu. Bet cia grynai spalviskai, nezinau kaip ten su auksciais ir issidestymais pas tave.
Labai smagios pastabos O man dar smalsu būtų, ar yra moksliškai kas nors sakoma apie augalų įvairovę ir rekomenduojamą rūšių kiekį gėlyne?
Tarkim gėlyne pagrindinis augalas - rožės, tai šalia jų, kad nepadaryti bardako, sodinti iki 3 kitokių atitinkamai vienu metu žydinčių gėlių. Tarkim pavasarį žydėtų hiacintai, tulpės ir narcizai, vasarą pentiniai, lelijos, levandos, rudenį dar kas nors... Ar nėra jokių tokių principų?
Mano apraudotoji lelija (žydėjo porą metų, kol mano mama nesugalvojo man pagelbėti išsikast svogūnines )
O čia maximinės rožės (šiemet išbujojo triskart didesnės )
ir vilkdalgiai
štai toks mano kuklus darželis...
O čia maximinės rožės (šiemet išbujojo triskart didesnės )
ir vilkdalgiai
štai toks mano kuklus darželis...
QUOTE(rasiux- @ 2008 07 09, 21:28)
nesusilaikiau nepagyrusi jau kokia kvietkos spalvyte
O as jau gavau pantera , savaitgali darysiu akmenine salyte, kad ja patupdyt. Truputuka tikejausi kitokios, nu bet priejus prie jos antra, trecia...sesta karta ji man visai pasirode nieko Pirmiausia ji - juodos spalvos - degintas medis, tai sake, kad pabuvus lauke ji pasvieses ir bus priimtinesne akims. O siaip ilgis apie tris metrus ir be kokiu 6 vyru mes jos niekaip is vietos nepajudinsim, nusimato talka. Dar gera tuo, kad ji ir vaikams zaisti idialiai tiks, astriu kampu nera, uzsilipti lengva, jei kris, tai neskaudziai, nes neauksta...
QUOTE(Vilioja @ 2008 07 09, 19:38)
Kokio ji maždaug aukščio? Nooooooriu juodžolės Ir ramunės, jei ji žemesnė už mano turimą
apie 25-30 cm
QUOTE(sobieska @ 2008 07 09, 21:59)
nesusilaikiau nepagyrusi jau kokia kvietkos spalvyte
O as jau gavau pantera , savaitgali darysiu akmenine salyte, kad ja patupdyt. Truputuka tikejausi kitokios, nu bet priejus prie jos antra, trecia...sesta karta ji man visai pasirode nieko Pirmiausia ji - juodos spalvos - degintas medis, tai sake, kad pabuvus lauke ji pasvieses ir bus priimtinesne akims. O siaip ilgis apie tris metrus ir be kokiu 6 vyru mes jos niekaip is vietos nepajudinsim, nusimato talka. Dar gera tuo, kad ji ir vaikams zaisti idialiai tiks, astriu kampu nera, uzsilipti lengva, jei kris, tai neskaudziai, nes neauksta...
QUOTE(kasiopeja @ 2008 07 09, 21:21)
Labai smagios pastabos O man dar smalsu būtų, ar yra moksliškai kas nors sakoma apie augalų įvairovę ir rekomenduojamą rūšių kiekį gėlyne?
Tarkim gėlyne pagrindinis augalas - rožės, tai šalia jų, kad nepadaryti bardako, sodinti iki 3 kitokių atitinkamai vienu metu žydinčių gėlių. Tarkim pavasarį žydėtų hiacintai, tulpės ir narcizai, vasarą pentiniai, lelijos, levandos, rudenį dar kas nors... Ar nėra jokių tokių principų?
Situ mokslu dar nekrimtau, tai garantuoti negaliu. Taciau cia galima pritaikyti paprastas taisykles manau, pvz., kad geriau kokybe nei kiekybe:) Cia kiekvieno individo skonio/sugebejimo derinti, integruoti reikalas.. Man tavo pasiulytas sprendimas atrodo geras, bet jei norisi ir iseina padaryti ne bardaka su daugiau rusiu, na tai kodel gi ne.
Kazkokios geles/zoles gelyne yra pagrindines, akcentes, kitos- fonas. Na tam, kad butu harmonija. Jei zydi fonines- akcento uzteks vieno zydincio tuo metu. Jei nezydi fonines, tai fonu gali pabuti geles, kurios ispudingos savo lapais, ir tada akcentai vel gali zydeti kiti ir susizaisti su lapija. Arba gali zydeti tik akcentines geles, bet deranciu (kontrastuojanciu arba dermes principu priderintu)spalvu. As asmeniskai rasiausi menesiais, kas tuo metu turetu zydeti ir kokia lapija turetu matytis. Aisku reik nepamirst, kad geliu zydejimai 'persipina' vienoms baigiantis, kitoms pradedant, ir zinoma teorija palyginti su praktika
uffff jau maniau nepasivysiu kol perskaičiau viską nuo 3X-ojo psl... grožybių prisižiūrėjau
ir prisipažinsiu visoms, kad man prasideda niežulys rožių tema iki šiol jų neauginau, nesidomėjau, tik grožėjausi kaip pas kitus jos klesti
nužiūrėjau vieną saulėtą vietą netoli takelio, bet praktiškai vejos fone ir ko gero norėčiau ten įkurdinti kažkokią ryškią į maždaug 1,5 m (o gal ir daugoka, gal užteks iki 1 m...) aukščio platų krūmą užaugančia rožę. Net nežinau kokiomis domėtis ieškant Nusipirkau neseniai išleistą žurnalą "Rožės", lyg supratau, kad ilgiausiai ir gausiausiai žydi laipiojančios rožės, bet kažkaip norėjau sodinti be atramų... Besidriekiančios turbūt žemos... Krūminės? ar jos tik krūmu auga ar į šalis linksta žiedų kaskados?
Žodžiu, mano vizijose gyvena kuo ilgiau žydinčių rožių krūmas kaip kupeta, ne tiesiomis į viršų augančiomis, o su į šalis išlinkusiomis šakomis. Kokiomis rožėmis pradėti domėtis?
va įkišau nosį į neseniai kažkurios paminėtą Sibirkos rožyną ir galva apsisuko vien nuo pavadinimų gausos ir kuriuos gi man žiūrinėti?
ir prisipažinsiu visoms, kad man prasideda niežulys rožių tema iki šiol jų neauginau, nesidomėjau, tik grožėjausi kaip pas kitus jos klesti
nužiūrėjau vieną saulėtą vietą netoli takelio, bet praktiškai vejos fone ir ko gero norėčiau ten įkurdinti kažkokią ryškią į maždaug 1,5 m (o gal ir daugoka, gal užteks iki 1 m...) aukščio platų krūmą užaugančia rožę. Net nežinau kokiomis domėtis ieškant Nusipirkau neseniai išleistą žurnalą "Rožės", lyg supratau, kad ilgiausiai ir gausiausiai žydi laipiojančios rožės, bet kažkaip norėjau sodinti be atramų... Besidriekiančios turbūt žemos... Krūminės? ar jos tik krūmu auga ar į šalis linksta žiedų kaskados?
Žodžiu, mano vizijose gyvena kuo ilgiau žydinčių rožių krūmas kaip kupeta, ne tiesiomis į viršų augančiomis, o su į šalis išlinkusiomis šakomis. Kokiomis rožėmis pradėti domėtis?
va įkišau nosį į neseniai kažkurios paminėtą Sibirkos rožyną ir galva apsisuko vien nuo pavadinimų gausos ir kuriuos gi man žiūrinėti?
[quote=rasiux-,2008 07 09, 21:28]
Mano apraudotoji lelija (žydėjo porą metų, kol mano mama nesugalvojo man pagelbėti išsikast svogūnines )
Čia Rytų lelijos, jos lepesnės nei azijinės , kurios net ir dirvone augtų
[quote=Knifofija,2008 07 09, 22:12]
apie 25-30 cm
[/quote]
Susitiksim Žemkėj
Čia Rytų lelijos, jos lepesnės nei azijinės , kurios net ir dirvone augtų
[quote=Knifofija,2008 07 09, 22:12]
apie 25-30 cm
[/quote]
Susitiksim Žemkėj
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 09, 19:35)
uffff jau maniau nepasivysiu kol perskaičiau viską nuo 3X-ojo psl... grožybių prisižiūrėjau
nužiūrėjau vieną saulėtą vietą netoli takelio, bet praktiškai vejos fone ir ko gero norėčiau ten įkurdinti kažkokią ryškią į maždaug 1,5 m aukščio platų krūmą užaugančia rožę. Net nežinau kokiomis domėtis ieškant Nusipirkau neseniai išleistą žurnalą "Rožės", lyg supratau, kad ilgiausiai ir gausiausiai žydi laipiojančios rožės, bet kažkaip norėjau sodinti be atramų... Besidriekiančios turbūt žemos... Krūminės? ar jos tik krūmu auga ar į šalis linksta žiedų kaskados?
nužiūrėjau vieną saulėtą vietą netoli takelio, bet praktiškai vejos fone ir ko gero norėčiau ten įkurdinti kažkokią ryškią į maždaug 1,5 m aukščio platų krūmą užaugančia rožę. Net nežinau kokiomis domėtis ieškant Nusipirkau neseniai išleistą žurnalą "Rožės", lyg supratau, kad ilgiausiai ir gausiausiai žydi laipiojančios rožės, bet kažkaip norėjau sodinti be atramų... Besidriekiančios turbūt žemos... Krūminės? ar jos tik krūmu auga ar į šalis linksta žiedų kaskados?
Chi-chi, geros ligos visada užkrečiamos
Dėl rožių labiausiai rekomenduočiau skaityti nuo-iki štai čia
http://www.rojaussod...wforum.php?f=21
Taip pat panaršyti rožių pardavėjų puslapius. Tos rožės, kurios žydi visą vasarą, vadinamos pakartotinai žydinčiomis. Būtent tokios pastabaos ieškok prie aprašymo. Jeigu tai nepaminėta, reiškia rožė žydi vieną kartą.
Jeigu sodinti vieną rožę, man labai gražu angliškos. Yra veislių, kurios užauga iki 1,5 m, žydi visą vasarą, kvepia kai kurios Nors čia jau skonio reikalas
Iš lietuviškų rožininkų puslapių daugiausia vartau Sibirkos ir Elijošių svetaines, o rožių aprašymus dažnai žiūriu čia http://www.rosenhof-...iner/index.html arba,jei žinau tikslų pavadinimą, per http://www.helpmefin...lant/plants.php