Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Ačiū merginos 4u.gif tiek prisiūlėt, net galva apsisuko doh.gif

dar tada apie augimvietę:
tas mano kampas pietinėje sklypo pusėje. Saulė visą laiką, nebent iš vakarų pusės kada kaimynai sugalvotų akliną tvorą tverti. O žemė - tai sunkus molis ir sakyčiau, ten gana šlapia būna pavasarį, nes viena žemesnių vietų sklype. Ai, tiesa, dar vėjai pas mus siaučia blink.gif

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 07 09, 13:31)
jei tas kampas dalinai seselyje, siulyciau kukmedi, veisliu be galo daug....yra iki 5 metru ir auksciau, o yra iki 50 cm, yra placiu , yra kolonos formos.........cia ko gero tau geriausia butu tamsiai zalias, o ne su geltonu atspalviu medelis, nes kukmedziu yra ir geltonu......
jei kampas isaulyje - gali isodinti kalnine pusi........jos spalva nera tokia sodri kukmedzio.....beda, kad  jin letai auga, ir ja raugerskiai ir kadagys peraugs greitai ir kampas liks "tuscias" aisku gali stambine sodinti, ....
eglute kokia auksta apie 1,5m (kadangi kampe) svyrancia forma.........
galima aisku tuja kurios jau igrysusios arba puskiparisi, bet pastarieji vilniaus kraste ne visi auga
gal dar koki uolini kadagi galetum pabandyti, vat tie tai tikrai grazus...

kukmedis įtariu neaugtų dėl drėgmės
kalninė pušis - na nežinau irgi gal per drėgna būtų g.gif
eglutė visai patiko bigsmile.gif Tos svyrančios įskiepytos, tai labai man patinka wub.gif bet toj vietoj norėčiau, kad truputį laja būtų platesnė - augalui palikta apie 1,5 m spindulio. Nors svyrančios eglutės idėja man patiko rolleyes.gif Tik kaip jai drėgna vieta?
Tujos man ypač nepatinka tos paprastos gyvatvorinės. Bet kokia gal geltonais spygliukais ir gražiai žiūrėtųsi (būtų geltonasis kampelis rolleyes.gif )
O kaip tas uolinis kadagys atrodo g.gif gal lotynišką pavadinimą 4u.gif

QUOTE(smth1 @ 2008 07 09, 14:32)
Pukenis raudonas grazus, bet lepus ir neviszalis. Uztat raudonlapis raugerskis visai nelepus, yra ir viszaliu.
Neparasei kokioj pusej ir koks dirvozemis, bet siulyciau seivamedi juodauogi, pvz'Laciniata', yra ir kitokiu graziu veisliu. Jis pakencia ir pavesi, megsta derlinga dirvozemi. Tik tiek, kad ne viszalis. O jei l. stipriai reik viszalio, tai gal koki keni ar letai augancia eglute? Ju ten rusiu n+k.

O kažin kaip žiūrėtųsi raudonlapis su geltonlapiu raugerskis g.gif

o kėniai tai turbūt ne iš pigiųjų doh.gif
Atsakyti
kenis gerai..............labai gerai....ieskok Abies koreana 'Silberlock'....neaukstas, apatine spygliu puse balta, spygliai sepeciu i virsu..........gal nelabai tankus, gal del to tau netiks.........sad.gif
Papildyta:
juniperus scopulorum
http://www.inppregio...x.php?cid=76259
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 07 09, 00:43)
na kadangi po lietaus siand pafotkinau, tai ir jums ikyresiu blush2.gif

Astilbe zemauge bordalape prazydo ryskiai
user posted image

O stai siokie tokie pokyciai mano paradiniame gelyne:
user posted image
galutinai isnyko bijunu ziedai,
atsirado baltos spalvos [placialapiai katileliai kairej ir ramunes desinej],
prieky desinej astilbe maziuke atkartoja rozes gigantes spalva,
tik dabar prieky isgriuves karpatinis pradejo zydet, desinej didziaziedziai katil. baigineja,
desin. priek. kampe ziognage atzelia sparciai,
centre vis laukiu nesulaukiu leliju ant dienu...,
Gostautines desinej varganos [jaunos?...],
prieky rozes dar neisibegeja zydet,
salia ramuniu tuoj rudbekija suspprogs - na nzn kaip cia bus su spalvu derinimu ...
amen

Bus kaput lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nu jei nori, as tau traktata apie spalvas. Ne savo asmenine nuomone, bet faktu siek tiek is spalvu teorijos. Yra ir tokia. Spalvu rutuluys, apskritimas. Apskritai, tai kaip zmogus mato ir supranta spalvas tai cia fizika yr:) Stengsiuos labai neissiplesti. Zodziu taip nelendant i teorija pernelyg smarkiai- yra 3 pagrindines spalvos (geltona, melyna, raudona), kitos isvestines- maisant spalva su salia einancia spalva, atspalviai gaunami sviesinant su balta, tamsinant su juoda. Spalvos apskritime issidesciusios taip: ties 12- geltona, toliau eina geltonai oranzine, oranzine, raudonai oranzine, raudona, raudonai violetine, violetine, melynai violetine, melyna, melynai zalia, zalia, geltonai zalia. Jos derinamos kontrasto principu arba 'artimiausio kaimyno principu'. Vadinas raudonai spalvai kontrastingiausia zalia, artimiausias kaimynas- raudonai oranzine arba raudonai violetine spalva. Sios spalvos labiausia dera prie raudonos. (cia kalbant apie dvi spalvas, jei daugiau, yra kitu taisykliu).
Taigi, tavo gelyne dabar karaliauja ruzava arba teisingiau tariant raudonai melyna. Antram plane- geltonos nakvisos, gaures, paskiau prazys rudbekija. T.y. geltonai ruda, geltona. Nei pagal kontrasto principa, nei pagal artimiausio kaimyno principa schmoll.gif
Aisku yra dar atspalviai, spalvos jega ir svoris, saltos-siltos spalvos ir taip toliau. Blogiausia, kad ir ruuzava ir geltona, geltonai ruda yra l. aktyvios spalvos ir stipriai konkurencingos. Viena salta, kita l. silta. Jei tarkim viena ju butu pasteline- su trecios spalvos pagalba jau galima suzaisti. Dabar- nezinau. (cia jau mano nuomone) Va su pentiniais dar dar ta ruzava pajegi kovot, nes dalis ju pasteliski, ir spalvos (tam spalvu apskritime) arciau viena kitos.
Tai, kad astilbe atkartoja roze- gerai, atsirado baltos- gerai. Gaisrena irgi bais aktyvi raudona. Bet dar taip nu galima gyvent:) Kokios spalvos lelijos ir kitos rozes bus?
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2008 07 09, 14:34)
ne visžalis, bet...

euonymus alatus  unsure.gif

http://images.google...

Negalvojau kad ozeksniu tookiu graziu buna:)
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 09, 10:07)
Pasikartosiu, bet tas gelynas su pentiniais labai labai labai wub.gif

Mano gaspadorius hihihi.gif viendienes pastebejo, net jusiskes apziuret atejo. O kad gyre, kad gyre kokios visos grazios . Vos nenugriuvau,  jam gi tulpe nuo rozes nesiskiria  .

aciu 4u.gif

O tuos gaspadorius mes ir musu augalynai isaukles mirksiukas.gif kur jie desis lotuliukas.gif

QUOTE(ebi @ 2008 07 09, 11:30)
o jau pentiniai, geris,  eina sau  : o ju paraisioti nereikia ? neisgriuna po vejo ar lietaus?

ir labai netgi reikia, ir labai kruopsciai priraisiot/prikaisiot/pripainiot/paramstyt... ir nelaukt kol ziedynkocius aukstyn iskels, nes isguls/islus net nepradeje zydet...
yra buve, kad to nepadarius visi ziedai vazose atsidure. doh.gif

Ir siaip, kerus nuo zemes 15-20 cm apjuosiu daugeliu geliu [nesimato], kol dar nepradejo zydet, nes po to, kai ''prigula'' pailset - nepakelsi neislauzes..

Yra aukstu netgi geliu, kurios labai stabilios, pvz piliarozes.

QUOTE(Boružėlė @ 2008 07 09, 12:30)
Žiūriu naktim rašinėji  bigsmile.gif tai jau melstis vos nepradėjai O tavo gaurė graži.  ir pentinai  ir TB nepasakyčiau kad abejingas viskam  rūpinasi žmogus, reikia pagirti. lotuliukas.gif 

as peleda. blush2.gif
aciu 4u.gif gaure tai kaip gaure, kazko zemesne siemet g.gif ..eile metu nepurtyta, reiks sita padaryt.
na mb... kazkas cia jau man itartina g.gif
o gal siaip - savaitgali zole nupjove kone po menesio pertraukos doh.gif tai gal pagavo ikvepimas aplinka rupintis...kol zole grazi ir neatzele...
Atsakyti
[quote=linuke_,2008 07 09, 14:53]
Ačiū merginos 4u.gif tiek prisiūlėt, net galva apsisuko doh.gif

dar tada apie augimvietę:
tas mano kampas pietinėje sklypo pusėje. Saulė visą laiką, nebent iš vakarų pusės kada kaimynai sugalvotų akliną tvorą tverti. O žemė - tai sunkus molis ir sakyčiau, ten gana šlapia būna pavasarį, nes viena žemesnių vietų sklype. Ai, tiesa, dar vėjai pas mus siaučia blink.gif
kukmedis įtariu neaugtų dėl drėgmės
kalninė pušis - na nežinau irgi gal per drėgna būtų g.gif
eglutė visai patiko bigsmile.gif Tos svyrančios įskiepytos, tai labai man patinka wub.gif bet toj vietoj norėčiau, kad truputį laja būtų platesnė - augalui palikta apie 1,5 m spindulio. Nors svyrančios eglutės idėja man patiko rolleyes.gif Tik kaip jai drėgna vieta?
Tujos man ypač nepatinka tos paprastos gyvatvorinės. Bet kokia gal geltonais spygliukais ir gražiai žiūrėtųsi (būtų geltonasis kampelis rolleyes.gif )
O kaip tas uolinis kadagys atrodo g.gif gal lotynišką pavadinimą 4u.gif
O kažin kaip žiūrėtųsi raudonlapis su geltonlapiu raugerskis g.gif

o kėniai tai turbūt ne iš pigiųjų doh.gif
[/qoute]

As tai siulyciau isprausti spalvu kitokiu, nedaryti visko geltonai- tada ir geltona labiau isryskes, ir ta kita spalva. Pas mane zalias raugerskis su raudonu maisosi tai man grazu:) Kada nors galesiu ikelt. Niu keniukai ziurint kokio dydzio. Yra mazuteliu ir uz 30Lt. Bet kaip teisingai apzeldintoja pastebejo kol jis uzaugs- ji raugerskiai uzgos. O didesnis...nu..kokia 150Lt:)

Atsakyti
egles siaip neturetu gasdintis dregmes, gi eglynuose tai gruntinis vanduo aukstas........bet as geriau dar siulyciau tau dirva pasigerinti jei jau ten toks molis, siaip molis is esmes yra gerai, nes trasu maziau reikia, augalai is molio lengviau pasisavina maistingas medziagas nei is trasu, bet molis savaime yra per sunkus, reiktu tau ji pamaisyti su zvyriuku ir ideti nurugstintos durpes palengvinimui...durpes taimaciau tokiais milziniskais maisais jau nurugstintas Senukuose pardavinejant....bet kokiu atveju duobeje sodinukui turi buti gera zeme, o kai paaugs ir molis bus dzin, geriau saknimis isikibs ir veju nebijos.....
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 07 09, 15:14)
As tai siulyciau isprausti spalvu kitokiu, nedaryti visko geltonai- tada ir geltona labiau isryskes, ir ta kita spalva. Pas mane zalias raugerskis su raudonu maisosi tai man grazu:) Kada nors galesiu ikelt. Niu keniukai ziurint kokio dydzio. Yra mazuteliu ir uz 30Lt. Bet kaip teisingai apzeldintoja pastebejo kol jis uzaugs- ji raugerskiai uzgos. O didesnis...nu..kokia 150Lt:)

Tai sakai tinka raudonas ir geltonas raugerskiai kartu rolleyes.gif
Namie reikės dar pažiūrėti į tą kampą biggrin.gif
beje tam pačiam kampe yra pasodintos viendienės (geltonų atspalvių), melsvės (melsvais lapais), kraujažolė (šita tai ružava g.gif pagal tavo anksčiau išdėstytą teoriją tai gal jos nelabai tinka blush2.gif , o gal kaip tik prie raudono raugerskio tiktų) nakvišos (geltonos) ir dar planuoju pasodinti tų dryžuotų žolyčių, kur rokoko rodė ir gal dar priekyje raktažolių, į kitą pusę auga gaisrena (raudona), gludas (geltonas). Na va surašiau karsta.gif

Na kėnio į tą vietą tikrai nesodinsiu schmoll.gif Per lėtai auga. Gal į kokią garbingesnę vietą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 07 09, 15:10)
Bus kaput lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Nu jei nori, as tau traktata apie spalvas. Ne savo asmenine nuomone, bet faktu siek tiek is spalvu teorijos. Yra ir tokia. Spalvu rutuluys, apskritimas. Apskritai, tai kaip zmogus mato ir supranta spalvas tai cia fizika yr:)

Nu tu čia ir pavarei apie spalvas.......... g.gif
Nu dabar parodom savo gėlynus remiantis šiom spalvų teorijom. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 07 09, 15:26)
egles siaip neturetu gasdintis dregmes, gi eglynuose tai gruntinis vanduo aukstas........bet as geriau dar siulyciau tau dirva pasigerinti jei jau ten toks molis, siaip molis is esmes yra gerai, nes trasu maziau reikia, augalai is molio lengviau pasisavina maistingas medziagas nei is trasu, bet molis savaime yra per sunkus, reiktu tau ji pamaisyti su zvyriuku ir ideti nurugstintos durpes palengvinimui...durpes taimaciau tokiais milziniskais maisais jau nurugstintas Senukuose pardavinejant....bet kokiu atveju duobeje sodinukui turi buti gera zeme, o kai paaugs ir molis bus dzin, geriau saknimis isikibs ir veju nebijos.....

O kaip tujom tokia vieta g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 07 09, 14:10)
Bus kaput lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Nu jei nori, as tau traktata apie spalvas. Ne savo asmenine nuomone, bet faktu siek tiek is spalvu teorijos. Yra ir tokia. Spalvu rutuluys, apskritimas. Apskritai, tai kaip zmogus mato ir supranta spalvas tai cia fizika yr:) Stengsiuos labai neissiplesti. Zodziu taip nelendant i teorija pernelyg smarkiai- yra 3 pagrindines spalvos (geltona, melyna, raudona), kitos isvestines- maisant spalva su salia einancia spalva, atspalviai gaunami sviesinant su balta, tamsinant su juoda. Spalvos apskritime issidesciusios taip: ties 12- geltona, toliau eina geltonai oranzine, oranzine, raudonai oranzine, raudona, raudonai violetine, violetine, melynai violetine, melyna, melynai zalia, zalia, geltonai zalia. Jos derinamos kontrasto principu arba 'artimiausio kaimyno principu'. Vadinas raudonai spalvai kontrastingiausia zalia, artimiausias kaimynas- raudonai oranzine arba raudonai violetine spalva. Sios spalvos labiausia dera prie raudonos. (cia kalbant apie dvi spalvas, jei daugiau, yra kitu taisykliu).
Taigi, tavo gelyne dabar karaliauja ruzava arba teisingiau tariant raudonai melyna. Antram plane- geltonos nakvisos, gaures, paskiau prazys rudbekija. T.y. geltonai ruda, geltona. Nei pagal kontrasto principa, nei pagal artimiausio kaimyno principa schmoll.gif
Aisku yra dar atspalviai, spalvos jega ir svoris, saltos-siltos spalvos ir taip toliau. Blogiausia, kad ir ruuzava ir geltona, geltonai ruda yra l. aktyvios spalvos ir stipriai konkurencingos. Viena salta, kita l. silta. Jei tarkim viena ju butu pasteline- su trecios spalvos pagalba jau galima suzaisti. Dabar- nezinau. (cia jau mano nuomone) Va su pentiniais dar dar ta ruzava pajegi kovot, nes dalis ju pasteliski, ir spalvos (tam spalvu apskritime) arciau viena kitos.
Tai, kad astilbe atkartoja roze- gerai, atsirado baltos- gerai. Gaisrena irgi bais aktyvi raudona. Bet dar taip nu galima gyvent:) Kokios spalvos lelijos ir kitos rozes bus?

dekui 4u.gif
neseniai studijavau sita dalyka apie spalvas ax.gif ir ta apskritima...
paminejai derinimo principus... Mano turimoje schemoje - taip, derinamos gretimos, o priesingos spalvos derinamos tieses [tada 2 sp] ir lygiakrascio trikampio principu. ir parodyta pavyzdziu tu triju skirtingu spalvu - visai gerai ziurisi, na aisku skonio reikalas. galima svelninti su svelnesniais atspalviais arba ''skiesti'' su balta.
Zodziu, cia man dar mokytis ir mokytis... juk praktikoje susiduriu su tokia realybe, kaip zydejimo laikas ir tt. be krasto.
Dar, kadangi tame gelyne didele augalu ivairove, tai spalvu galvosukis neimintas. Iki siol siekiau ir pasiekiau isdestymo del erdves/atstumu/vaizdo. Spalvu klausimas vel reikalauja nemazu pakeitimu. galvosiu, spresiu...

Gaure yra visai kitame augalyne.
geltonos nakvisos - irgi, tik tesinyje pagrindinio gelyno.
Sakau, erzina,kad salia baltu ramuniu, dar nenuzydejus didziajai rozei, salia pasirodys rudbekijos, bet is kitos puses jos bus ilgai ilgai, kai jau roze nezydes... [nebent uosvis ja rudeniop vel prazydins] ir su gaisrena nesipjaus...
Lelijos bus raudonai/oranz ir geltonos, dar mazos margos gelsvos ir aukstos nepamenu kokios blush2.gif lygtai raudonos..
Prieky rozes jau zydi svies.rozines ir violet, gerokai veliau geltona ir skaisciai raudona.

siap paemus nuo vasaros vidurio vyraus siltesnes spalvos - raud/gelt/ruda. melynai /violet visiskai isnyks [sorry, tams melyna kurpele truputi matysis toliau]. tik kada cia ta ruzavumo jura nubyres g.gif
Tiesa, sian priekiui desiniau skylei nupirkau gazaniju - na tokiu ieskojau, kas ir silta, ir salta butu, tai geltona su bordo/viollet doh.gif na tures but gerai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 09 liepos 2008 - 14:47
jo .spalvu nors vezimu vezk...........man kale i galva kad daugiau triju spalvu visai nenaudoti.........arba tada jau salutines kaip smth1 sake artimiausias kaimynes............gal tas kraujazoles ir raudona raugerski i kita kampa persodink.......o cia gesink viska zalia ir baltos pridek...........nezinau, man taip atrodytu
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 07 09, 15:47)
jo .spalvu nors vezimu vezk...........man kale i galva kad daugiau triju spalvu visai nenaudoti.........arba tada jau salutines kaip smth1 sake artimiausias kaimynes............gal tas kraujazoles ir raudona raugerski i kita kampa persodink.......o cia gesink viska zalia ir baltos pridek...........nezinau, man taip atrodytu

na tai kad tų spalvų ne tiek ir daug aš priskaičiuoju blush2.gif geltona, ružava, na ir būtų raudonas raugerskis g.gif

dar prisinimiau ir ruzavos astilbės auga
Atsakyti