dar tada apie augimvietę:
tas mano kampas pietinėje sklypo pusėje. Saulė visą laiką, nebent iš vakarų pusės kada kaimynai sugalvotų akliną tvorą tverti. O žemė - tai sunkus molis ir sakyčiau, ten gana šlapia būna pavasarį, nes viena žemesnių vietų sklype. Ai, tiesa, dar vėjai pas mus siaučia
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 07 09, 13:31)
jei tas kampas dalinai seselyje, siulyciau kukmedi, veisliu be galo daug....yra iki 5 metru ir auksciau, o yra iki 50 cm, yra placiu , yra kolonos formos.........cia ko gero tau geriausia butu tamsiai zalias, o ne su geltonu atspalviu medelis, nes kukmedziu yra ir geltonu......
jei kampas isaulyje - gali isodinti kalnine pusi........jos spalva nera tokia sodri kukmedzio.....beda, kad jin letai auga, ir ja raugerskiai ir kadagys peraugs greitai ir kampas liks "tuscias" aisku gali stambine sodinti, ....
eglute kokia auksta apie 1,5m (kadangi kampe) svyrancia forma.........
galima aisku tuja kurios jau igrysusios arba puskiparisi, bet pastarieji vilniaus kraste ne visi auga
gal dar koki uolini kadagi galetum pabandyti, vat tie tai tikrai grazus...
jei kampas isaulyje - gali isodinti kalnine pusi........jos spalva nera tokia sodri kukmedzio.....beda, kad jin letai auga, ir ja raugerskiai ir kadagys peraugs greitai ir kampas liks "tuscias" aisku gali stambine sodinti, ....
eglute kokia auksta apie 1,5m (kadangi kampe) svyrancia forma.........
galima aisku tuja kurios jau igrysusios arba puskiparisi, bet pastarieji vilniaus kraste ne visi auga
gal dar koki uolini kadagi galetum pabandyti, vat tie tai tikrai grazus...
kukmedis įtariu neaugtų dėl drėgmės
kalninė pušis - na nežinau irgi gal per drėgna būtų
eglutė visai patiko Tos svyrančios įskiepytos, tai labai man patinka bet toj vietoj norėčiau, kad truputį laja būtų platesnė - augalui palikta apie 1,5 m spindulio. Nors svyrančios eglutės idėja man patiko Tik kaip jai drėgna vieta?
Tujos man ypač nepatinka tos paprastos gyvatvorinės. Bet kokia gal geltonais spygliukais ir gražiai žiūrėtųsi (būtų geltonasis kampelis )
O kaip tas uolinis kadagys atrodo gal lotynišką pavadinimą
QUOTE(smth1 @ 2008 07 09, 14:32)
Pukenis raudonas grazus, bet lepus ir neviszalis. Uztat raudonlapis raugerskis visai nelepus, yra ir viszaliu.
Neparasei kokioj pusej ir koks dirvozemis, bet siulyciau seivamedi juodauogi, pvz'Laciniata', yra ir kitokiu graziu veisliu. Jis pakencia ir pavesi, megsta derlinga dirvozemi. Tik tiek, kad ne viszalis. O jei l. stipriai reik viszalio, tai gal koki keni ar letai augancia eglute? Ju ten rusiu n+k.
Neparasei kokioj pusej ir koks dirvozemis, bet siulyciau seivamedi juodauogi, pvz'Laciniata', yra ir kitokiu graziu veisliu. Jis pakencia ir pavesi, megsta derlinga dirvozemi. Tik tiek, kad ne viszalis. O jei l. stipriai reik viszalio, tai gal koki keni ar letai augancia eglute? Ju ten rusiu n+k.
O kažin kaip žiūrėtųsi raudonlapis su geltonlapiu raugerskis
o kėniai tai turbūt ne iš pigiųjų