QUOTE(jėga @ 2008 07 07, 16:57)
Mes tų "bordinių" labai daug turėjom, ale vienais metais visos iššąlo
sunku patiketi
pas mus si ragane daug metu. Tik nustekenom ja su netinkamu persodinejimu
. jau kita sezona gal nustos ant musu pykti, ir atgaus buvusi grozi
QUOTE(Boružėlė @ 2008 07 07, 18:26)
Žemaūgiai gvazdikėliai pačiame žydėjime.
Veronika jau pradeda savo žydėjimą.
Gvazdikeliai
-
cia siliniai???
ir lygtai pilkalapiai?? viszaliai??? na atsakykit prasom
daili veronika
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 07, 18:39)
paziurekit,kaip graziai atrodo sausmedis ant pusies uzlipes
kaip tam sausmedziui zeme sukombinavo apacioj
tikrai grazu!
Rozamunda, o per photobucket.com labai paprasta foto det.
QUOTE(irenaa3 @ 2008 07 07, 19:16)
Šią visą vasarą vis planavau pasidaryti alpinariumą, naujai veją pertvarkyti, bet tebesikankinu kūrybinėse kančiose.
jei isrinkai vieta tam gelynui, iskart pradek, ir viskas. be kanciu. vis tiek kaitaliosi augalus 100 kartu
- bet tai jau malonumas ir tobulejimas.
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2008 07 07, 19:40)
rokoko - papasakok placiau apie glazute. Jei tu ja dabar nukarpai, kada ji atauga? Pas maen ji vienoj vietoj atrodo l. gerai, kitoj isguldyta, kazkokia parudavus..ar tu ja nukarpai del to, kad dabar ji nebetekus vaizdo, ar kitu priezasciu?
Filosofinis klausimas- ar jums nesvyra rankos nuo visokio brudo, kuris puola augalus siais metais? Bent pas mane tai nuo skruzdeliu iki medeliu ir krumu ligu. Tik ispurski kokius dekoratyvus herbicidais nuo vabaliuku, tada pamatai, kad zole isvagojo kurkliai.
Na kai nuzydi glazute, tai issipletusi isstypusi negrazi buna. kasmet nukirpdavau, palikdavau 10cm nuo zemes, ir per kelias savaites ataugdavo greit sviezia tanki zaluma. siemet pirmakart visiskai pazeme nukirpau, ta baisia foto dejau, ir pati sedziu pilnom kelnem
- kas daba bus... na vyksta jau, daigeliuojasi.... tik va per velai susisgribau kirpt - jau kai eme rudai oranzines seklytes byret visur aplink
darbelio bus kitamet
eisiu gal dar zeme pagremsiu su tom seklytem
Uosvis po siltos ziemos pranasavo ta ''bruda''... Joo, ir amarai, ir miltlige puola visur, kur anksciau jos nebuvo. Kurkliai irgi kapoja darze gerybes... na rankos man nesvyra, tik va daugiam. astro kruma dideli reiktu nuo miltliges papurkst... dar nuo amaru kai ka vel eilini karta...
QUOTE(Lewisia @ 2008 07 07, 21:21)
ROKOKO ,man atrodo baltoji raganė vadinasi 'Henryi'',kuri žydi ant antramečių stiebų.Bordo raganė ''Ville de lion''žydi ant einamų metų stiebų.O jeigu pavadinimo nežinai tai galima šitaip atpažinti.Stambiažiedes kurių žiedai nuo14-20 ir turi 6-8 taurėlapius tų raganių stiebus reikia išsaugoti per žiemą.O tos kurių žiedai mažesni 10-14 ir taurelapiai 4-6 genimos trumpai.
,o raganes vistiek reikia geneti ar gyventum Lt ar Italijoj.Pagenetas krūmas gausiau žydės,žiedai bus didesni ir gražesni.
BORUŽĖLE ,labai graži veronika.O ką aš nusipirkau? Manosios lapai sidabriškai pilki,sakė kad tai veronika
Baisiausiai dekui
panasiai ir vyko procesas del genejimo, o db tiksliai viska zinosiu
Lewisia, Prisimenu tavo foto...Tu nusipirkai nuostabia
sidabriskai pilkalape Varpotaja Veronika [veronica spicata ssp. incana]
as ir tokios labai labai noriu...
geriausiai auga labai sauletoje, siltoje, net karstoje vietoje, apysauseje arba apydregneje, laidzioje, ne itin derlingoje dirvoje. nuzydejusius ziedynkocius nupjauti. Patinka akmenu ir spygliuociu kaimynyste. Sparciai plinta soninemis atzalomis. cia is knygos.
QUOTE(tinosiukas @ 2008 07 08, 11:21)
Vakar kalbėjot apie raganes - gal pasakysit kokios pas mane?
Šita žydėjo prieš kokį mėnesiuką, krūmas pernykštis
O ši dabar žydi, visą krūmiuką buvau rudenį nupjovusi tai šiemet ataugo
na pasiziurek ka man Lewisia pasake - skaiciuok taurelapius, ziurek i ziedu dydi, manau, tau tas pats tinka
pirmoji grazuole ant antrameciu, antroji ant pirmameciu ugliu zydi..