Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Lewisia @ 2008 07 07, 16:07)
Raganes galima dauginti įvairiai.Labai nesudėtinga atlankomis.Pavasary subrendusį stiebą paguldyti ant žemės i griovelį, prismeigti kabliukais, užžerti žemėmis ,laistyti ,kad žemė neišdžiūtų.Taip pat kero dalijimu,iškasti vyresnį kera ir skirstyti nuo kraštų.Galima auginiais ,bet ne visų veislių gerai išsišaknija.Štai šį būda dabar ir bandau. ax.gif Taip pat galima skiepijimu ir sėklomis.
O dėl genėjimo,rugpjūtį antroje pusėje  raganės apkarpomos paliekant stiebus 1,3 m aukščio,poto prieš šalčius jie prilenkiami ir apdengiami. Čia toks genėjimas raganėms žydinčioms ant antramečių stiebų.
O tos,kurios žydi ant pirmamečių stiebų, genimos trumpai.T.y. nuo žemes palikti dvi poras gerai išsivysčiusių vegetatyvinių pumpurų. Iš kurių kitais metais ir augs nauji ūgliai ir žiedai.Maždaug 20cm.

Aciu 4u.gif .Kaip tik turiu ragane zydincia ant pirmameciu stiebu ir kita zydincia ant antrameciu. Dar noriu paklausti, o kas butu jeigu netrumpinciau stiebu tos raganes, kuri zydi ant antrameciu stiebu t.y. Montana "Rubens". Kadangi gyvenu ne LT ji tikrai nenusaltu, bet gal yra ir kitokiu priezasciu del kuriu tureciau stiebus patrumpint?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 06, 15:09)
Nusipirkau Campanula carpatika wub.gif . Gal kas galetu mane apsviest kaip su ja elgtis. Kaip ziemai paruost, ar perzydejusiu ziedelius reikia isskint ir t.t.

laistyti tik per sausra, nemegsta dregmes ir pazliugusios zemes. Jei jau isguls - cia toks augalas, kurio neparamstysi...

QUOTE(Balanda @ 2008 07 06, 23:40)
Pas mane jos jau pradeda žydėti.Labai nereiklios,pačios pasisėja.Nors kartais po žiemos pernykščiai krūmai neatsprogsta.Ir žydi laaabai ilgai,antramečiai krūmai dabar pradeda žydėti,pirmamečiai vėliau,o žydi iki stipriai apšala.Atsimenu,prieš keletą metų ilgai nebuvo šalčių,tai buvo žiedai vos ne iki kalėdų  bigsmile.gif

4u.gif tai va ir as prisiminiau, kad rudbekijos rudeni gi stovi ir stovi doh.gif
JO, maniskes ir tuoj sprogs wub.gif , salia baltu ramuniu...

QUOTE(jėga @ 2008 07 07, 09:57)
O pas mane žilė pražydo

blink.gif auginau kazkkada, bet ziedeliu tai as nemacius.. blush2.gif

QUOTE(siaudukes @ 2008 07 07, 12:31)
manoji raganaitė  vaiką užsiaugino ,tai jį lb lengvai atskyriau    ir tvarka
bet pas mane dar nežydi
o kaip pas jus

paskutiniai 2 ziedai... rolleyes.gif

QUOTE(Lewisia @ 2008 07 07, 15:07)
Raganes galima dauginti įvairiai.Labai nesudėtinga atlankomis.Pavasary subrendusį stiebą paguldyti ant žemės i griovelį, prismeigti kabliukais, užžerti žemėmis ,laistyti ,kad žemė neišdžiūtų.Taip pat kero dalijimu,iškasti vyresnį kera ir skirstyti nuo kraštų.Galima auginiais ,bet ne visų veislių gerai išsišaknija.Štai šį būda dabar ir bandau. ax.gif Taip pat galima skiepijimu ir sėklomis.
O dėl genėjimo,rugpjūtį antroje pusėje  raganės apkarpomos paliekant stiebus 1,3 m aukščio,poto prieš šalčius jie prilenkiami ir apdengiami. Čia toks genėjimas raganėms žydinčioms ant antramečių stiebų.
O tos,kurios žydi ant pirmamečių stiebų, genimos trumpai.T.y. nuo žemes palikti dvi poras gerai išsivysčiusių vegetatyvinių pumpurų. Iš kurių kitais metais ir augs nauji ūgliai ir žiedai.Maždaug 20cm.

na kaip viskas gerai parasyta thumbup.gif 4u.gif

belieka man issiaiskint blush2.gif , kokios mano raganes - ant pirmameciu ar ant antrameciu ugliu zydi.. g.gif gal kkas galit pasakyt? 4u.gif

BALTA, ziedai 15-18cm
user posted image

BORDINE, ziedai iki 10cm
user posted image
Atsakyti
Mes tų "bordinių" labai daug turėjom, ale vienais metais visos iššąlo unsure.gif
Atsakyti
Žemaūgiai gvazdikėliai pačiame žydėjime. thumbup.gif
user posted image

Veronika jau pradeda savo žydėjimą. thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
paziurekit,kaip graziai atrodo sausmedis ant pusies uzlipes wub.gif
o taip as paslepiau sulini ax.gif
ir labai atsiprasau,bet vis tiek nemoku ikelt didesniu :
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 07 liepos 2008 - 18:45
QUOTE(rokoko @ 2008 07 07, 17:29)
laistyti tik per sausra, nemegsta dregmes ir pazliugusios zemes. Jei jau isguls - cia toks augalas, kurio neparamstysi...
4u.gif tai va ir as prisiminiau, kad rudbekijos rudeni gi stovi ir stovi doh.gif
JO, maniskes ir tuoj sprogs wub.gif , salia baltu ramuniu...
blink.gif auginau kazkkada, bet ziedeliu tai as nemacius.. blush2.gif
paskutiniai 2 ziedai... rolleyes.gif
na kaip viskas gerai parasyta thumbup.gif  4u.gif

belieka man issiaiskint blush2.gif , kokios mano raganes - ant pirmameciu ar ant antrameciu ugliu zydi.. g.gif gal kkas galit pasakyt?  4u.gif

BALTA, ziedai 15-18cm
user posted image

BORDINE, ziedai iki 10cm
user posted image

Man atrodo, kad visos stambiaziedes zydi ant pirmameciu stiebu, bet tiksliau butu galima pasakyt zinant pavadinima. Rojaus soduose tiesiog isvardinta kas yra kas. Ant antrameciu stiebu zydi tokios kaip Montana
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 07, 19:39)

Sausmedis atrodo fantastiskai thumbup.gif . O jis pats uzlipo ar biskuti padejai?
Papildyta:
QUOTE(Boružėlė @ 2008 07 07, 19:26)
Žemaūgiai gvazdikėliai pačiame žydėjime. thumbup.gif
Veronika jau pradeda savo žydėjimą. thumbup.gif
user posted image

Zodziu truksta wub.gif . Jau man ir ju prisireike doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 07, 19:39)

Labai gražu, bet nuotraukų norėčiau didesnių. doh.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos , darbščiosios gėlininkės. Perverčiau visus jūsų prirašytus puslapiukus, tokių grožybių prisižiūrėjau thumbup.gif . Pati gyvenu nuosavame name ir turiu veją , gėlyniuką, bet tokių grožybių dar nesukūriau. Šaunuolės.Šią visą vasarą vis planavau pasidaryti alpinariumą, naujai veją pertvarkyti, bet tebesikankinu kūrybinėse kančiose. Vis niekaip nesurandu kaip čia įrengus, kad širdžiai būtų miela. Viskas labai , labai gražu ir tiek visko noriu.....
Atsakyti
QUOTE(irenaa3 @ 2008 07 07, 20:16)
Viskas labai , labai gražu ir tiek visko noriu.....

Oi kaip man tai pazistama doh.gif . Tokia pati esu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 07, 19:52)

Sausmedis atrodo fantastiskai thumbup.gif . O jis pats uzlipo ar biskuti padejai?
Papildyta:

sitas grazuolis nupaparacintas Latvijoj,tad.... blush2.gif
tik antroji nuotraukele is mano darzo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 07 07, 20:28)
sitas grazuolis nupaparacintas Latvijoj,tad.... blush2.gif
tik antroji nuotraukele is mano darzo ax.gif

Ir antra nuotrauka thumbup.gif . Tik as sulinio neturiu, o sausmedzius cielus keturis doh.gif
Atsakyti
Laba vakara,

Boruzele , kur gavai veronika ir kokio ji aukscio?
rokoko - papasakok placiau apie glazute. Jei tu ja dabar nukarpai, kada ji atauga? Pas maen ji vienoj vietoj atrodo l. gerai, kitoj isguldyta, kazkokia parudavus..ar tu ja nukarpai del to, kad dabar ji nebetekus vaizdo, ar kitu priezasciu?
rozamunda , kai tu nuotrauka isidedi i kazkokia internetine svetaine, tai pries keliant ja cia, du kartus ant jos spragtelk, kad ji pasidarytu tokio dydzio kaip yra, ir tik tada nukopijuok jos URL adresa i IMG. (turbut nesupratai?)

Filosofinis klausimas- ar jums nesvyra rankos nuo visokio brudo, kuris puola augalus siais metais? Bent pas mane tai nuo skruzdeliu iki medeliu ir krumu ligu. Tik ispurski kokius dekoratyvus herbicidais nuo vabaliuku, tada pamatai, kad zole isvagojo kurkliai. Paskiau ziuriu raugerskius kazkokia liga puola. Nevaikstau apsiasarojus, alia, bet kada tai baigsis?
Atsakyti