Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(rokoko @ 2008 07 06, 11:50)
ai, dar paramstyt/paraisiot juos reik, tipo netvirti kai zydi gali but.

aciuks.gif
Atsakyti
Nusipirkau Campanula carpatika wub.gif . Gal kas galetu mane apsviest kaip su ja elgtis. Kaip ziemai paruost, ar perzydejusiu ziedelius reikia isskint ir t.t. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 06, 16:09)
Nusipirkau Campanula carpatika wub.gif . Gal kas galetu mane apsviest kaip su ja elgtis. Kaip ziemai paruost, ar perzydejusiu ziedelius reikia isskint ir t.t. ax.gif

Šiaip jokios priežiūros, bet jei nenuskinsi peržydėjusių stiebelių, tai pasisės labai gausiai.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 07 06, 20:22)
Šiaip jokios priežiūros, bet jei nenuskinsi peržydėjusių stiebelių, tai pasisės labai gausiai.

Aciu 4u.gif . Tai kai kuriuos stiebelius paliksiu. Noriu, kad issiplestu. Labai jau man patinka katileliai.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 07 05, 23:35)

Na rudbekiju daugybe rusiu, vienmeciu ir daugiameciu. ivairiu metu jos zydi, dauguma vasaros antr. pusej - rugseji.ir gana ilgai, bent menesi sakyciau g.gif , ilgiau...
reikia sauletos vietos joms.

Pas mane jos jau pradeda žydėti.Labai nereiklios,pačios pasisėja.Nors kartais po žiemos pernykščiai krūmai neatsprogsta.Ir žydi laaabai ilgai,antramečiai krūmai dabar pradeda žydėti,pirmamečiai vėliau,o žydi iki stipriai apšala.Atsimenu,prieš keletą metų ilgai nebuvo šalčių,tai buvo žiedai vos ne iki kalėdų bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balanda: 06 liepos 2008 - 23:43
QUOTE(Balanda @ 2008 07 07, 00:40)
Pas mane jos jau pradeda žydėti.Labai nereiklios,pačios pasisėja.Nors kartais po žiemos pernykščiai krūmai neatsprogsta.Ir žydi laaabai ilgai,antramečiai krūmai dabar pradeda žydėti,pirmamečiai vėliau,o žydi iki stipriai apšala.Atsimenu,prieš keletą metų ilgai nebuvo šalčių,tai buvo žiedai vos ne iki kalėdų  bigsmile.gif
user posted image

Jeigu neapsirinku, jau pentiniai ziedlapelius barsto rolleyes.gif . Vakar varciau knyga, tai visos geles ramuniu ziedais turi buti sodinamos kur daug saules. doh.gif
Atsakyti
O pas mane žilė pražydo mirksiukas.gif lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 07, 10:50)
Jeigu neapsirinku, jau pentiniai ziedlapelius barsto rolleyes.gif . Vakar varciau knyga, tai visos geles ramuniu ziedais turi buti sodinamos kur daug saules.  doh.gif

Barsto verysad.gif ,jau kai kurie išpjauti.Pas mane rudbekijos saulėtoje vietoje auga,kitokiom sąlygom niekad neauginau g.gif
Atsakyti
Mergaites, gal zinot kaip dauginamos raganes? Pazystama praso duoti. Duociau ale , kad nei viena is musu nezino is kurios vietos ja gnybt , kad prigytu ir augtu. Kol kas is zemes nauji ugliai nelenda.
Atsakyti
nykštukas katiliukas žydi ilgokai,nes vieni baigia kiti pradeda.(bijau meluot ,bet apie 3 sav. g.gif )
o kaiminkutės vardo nežinau,tokia močiutė davė,bet žydi tai nuo birželio pab. ir per visą liepą,sėjasi kaip padūkus ax.gif

manoji raganaitė tongue.gif vaiką užsiaugino ,tai jį lb lengvai atskyriau bigsmile.gif ir tvarka
bet pas mane dar nežydi verysad.gif
o kaip pas jus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaudukes: 07 liepos 2008 - 12:33
QUOTE(siaudukes @ 2008 07 07, 13:31)
nykštukas katiliukas žydi ilgokai,nes vieni baigia kiti pradeda.(bijau meluot ,bet apie 3 sav. g.gif )
o kaiminkutės  vardo nežinau,tokia močiutė davė,bet žydi tai nuo birželio pab. ir per visą liepą,sėjasi kaip padūkus ax.gif

manoji raganaitė tongue.gif  vaiką užsiaugino ,tai jį lb lengvai atskyriau  bigsmile.gif  ir tvarka
bet pas mane dar nežydi verysad.gif
o kaip pas jus g.gif

As saviske pirkau su dviem pumpurais, tai tie du jau senokai nuzydejo. Dabar naujus pumpurus augina, dar maziukai. Nesuprantu kaip man ja reiks pjaut rudeni. Rojaus soduose skaiciau,kad reikia palikt du pumpurus. Nesupratau du ziedu pumpurus ar kokius. Jeigu ziedu, tai maniskiai visi ant virsuniu. Taip isetu, kad visai nereiks pjaut doh.gif . Nesuprantu schmoll.gif
Atsakyti
Raganes galima dauginti įvairiai.Labai nesudėtinga atlankomis.Pavasary subrendusį stiebą paguldyti ant žemės i griovelį, prismeigti kabliukais, užžerti žemėmis ,laistyti ,kad žemė neišdžiūtų.Taip pat kero dalijimu,iškasti vyresnį kera ir skirstyti nuo kraštų.Galima auginiais ,bet ne visų veislių gerai išsišaknija.Štai šį būda dabar ir bandau. ax.gif Taip pat galima skiepijimu ir sėklomis.
O dėl genėjimo,rugpjūtį antroje pusėje raganės apkarpomos paliekant stiebus 1,3 m aukščio,poto prieš šalčius jie prilenkiami ir apdengiami. Čia toks genėjimas raganėms žydinčioms ant antramečių stiebų.
O tos,kurios žydi ant pirmamečių stiebų, genimos trumpai.T.y. nuo žemes palikti dvi poras gerai išsivysčiusių vegetatyvinių pumpurų. Iš kurių kitais metais ir augs nauji ūgliai ir žiedai.Maždaug 20cm.
Atsakyti