sveikutės, gal kuri auginat celosias, kaip jas atskirt - vienmetes nuo dvimečių?
O as vakar pradejau velena lupt planuojamam gelynui. MB velena apverte kastuvu, o paskui jau as daviausi, purenau Vakarais po truputi atsikariausiu savas teritorijas
Kokios geles su spygliuociais "draugauja" ir ziurisi?
QUOTE(vida777 @ 2008 07 03, 08:42)
pavesy gerai auga rodzersijos (Rodgersia), eleboru jokiu budu nepamirsti , lit.raso, kad snapuciai (Geranium) megsta pavesinga vieta, o hibridines rusys labai ilgai ir gausiai zydi .
Melodi, ar pas tave (jei gerai pamenu) prie ivaziavimo svyrantis sermuksnis auga, jei taip, tai parodyk koks uzaugo jau .
Melodi, ar pas tave (jei gerai pamenu) prie ivaziavimo svyrantis sermuksnis auga, jei taip, tai parodyk koks uzaugo jau .
Ar tik nebusiu snapucio netinkamoj vietoj pasodinus. Jis pas mane kepa pietinej saulej. Labai issiplete ir graziai zaliuoja, bet nenoriai zydi, vos po du ziedelius ant krumelio buna.
QUOTE(Tina* @ 2008 07 03, 10:33)
O as vakar pradejau velena lupt planuojamam gelynui. MB velena apverte kastuvu, o paskui jau as daviausi, purenau Vakarais po truputi atsikariausiu savas teritorijas
Sukulentai, virziai man labiausiai 'skanu' salia spygluociu, dar visokios savo lapais ispudingos geles a la heuchera, o labiausiai 'neskanu' l. ryskiu spalvu, dideliu ziedu, israiskingos geles.
Zinok man irgi norisi sukulentus salia apgyvendinti
QUOTE(Melodi @ 2008 07 02, 14:00)
Sveikutes
va cia mano bandymas gelyna suformuot, planeli buvau nete susiradus, tai bent "didieji" augalai pagal plana, bet tarpuose tai prikaisiojau ko kas padovanojo ir gal net nelabai isivaizduodama kas gausis Kai ka jau pati matau, kad reiks perdaryt, bet labai laukiu nuomoniu, kritikos ir zinoma patarimu. Pasiskaicius cia pas jus bijojau labai sutankint, tai dar kaip pirmametis gal gan retas atrodo tas mano "gelynas"
Va cia, toks neisnaudotas plotas liko, kolkas ikisau atliekama kana, bet svarstau ka cia galima butu pasodint, ten pavesis beveik visada Gal minciu kokiu turit?
Na, cia tiesiog ziedai...
va cia mano bandymas gelyna suformuot, planeli buvau nete susiradus, tai bent "didieji" augalai pagal plana, bet tarpuose tai prikaisiojau ko kas padovanojo ir gal net nelabai isivaizduodama kas gausis Kai ka jau pati matau, kad reiks perdaryt, bet labai laukiu nuomoniu, kritikos ir zinoma patarimu. Pasiskaicius cia pas jus bijojau labai sutankint, tai dar kaip pirmametis gal gan retas atrodo tas mano "gelynas"
Va cia, toks neisnaudotas plotas liko, kolkas ikisau atliekama kana, bet svarstau ka cia galima butu pasodint, ten pavesis beveik visada Gal minciu kokiu turit?
Na, cia tiesiog ziedai...
O ten tas medelis tarp rododendru ne alyva? Nes ji tai diiidele auga (na pakankamai nemazai, kad vietos tarp rododendru jai neuztektu).
Pavesyje augancius augalus tau isvardino, beliko issirinkti. As galvoju, kad rinkciausi kokias uolaskeles (jos irgi i pavesi ziuri teigiamai), elebora zalia arciau tvoros.
Labai neblogas gelynelis gavosi.
O virziai ir pieriai jau ten yra
Papildyta:
O kazin kaip tas pats eleboras prie spygliuociu
Papildyta:
QUOTE(simson @ 2008 07 03, 11:42)
Ar daug vietos uzima ir ar ilgai zydi? Labai noreciau , bet del vietos stygiau mazai ka galiu augint.
Papildyta:
QUOTE(simson @ 2008 07 03, 11:42)
Ale tokia retoka sakyciau . Ziedeliai tai labai mieli . Labai tiktu mano bruzgynams
QUOTE(Tina* @ 2008 07 03, 10:54)
Eleborui reikia kalkingos dirvos, todėl jis dera su kukmedžiu pagal reikalavimus dirvai...
...dauguma kitų spygliuočių auga porūgštėj dirvoj
Is pradziu pagalvojau kad pikdzoles zelia, buciau ir isrovus, bet pamaniau palauksiu ziedu ir visai nieko. Auga pasieni visiskoj kaitroj. Neuzima daug vietos.