Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai

o gvazdikelis tik sumaltas veikia? ji kaip prieskoni tai tik ta pumpuriuka imeti i patiekala ar i arbata ir lieka skonio bei kvapo, ar tai neefektyvu?
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 08 21, 19:52)
o gvazdikelis tik sumaltas veikia? ji kaip prieskoni tai tik ta pumpuriuka imeti i patiekala ar i arbata ir lieka skonio bei kvapo, ar tai neefektyvu?

Sumalto gvazdikėlio šaukštelis-tai gan nemažai gaunasi, taip nudegina gerklę, tarsi pas stomotologą nejautrą gautum biggrin.gif , jaučiu ten visas bacilas iš kulnų išverčia biggrin.gif
Bent aš taip gydžiausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rikara: 21 rugpjūčio 2009 - 19:01
QUOTE(Sandrienė @ 2009 07 24, 18:50)
mėtų arbata mažina rūgštingumą

tikrai didina

QUOTE(Edora @ 2009 08 03, 21:13)
Graikiniai riešutai  thumbup.gif Juos reikia sukramtyti iki košelės ir palaikyti šiek tiek burnoje.

Profilaktiškai - vienas apelsinas per dieną.

o apelsinas, juk rugstus, ?????? reik isbandyt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2009 08 21, 19:58)
Sumalto gvazdikėlio šaukštelis-tai gan nemažai gaunasi, taip nudegina gerklę, tarsi pas stomotologą nejautrą gautum  biggrin.gif , jaučiu ten visas bacilas iš kulnų išverčia biggrin.gif
Bent aš taip gydžiausi.

tikrai tikiu, kad taip efektyviau biggrin.gif tik kad neturiu su kuo sumalti, nebent gvazdikeli i reples ir su tarka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 08 21, 19:42)
tikrai tikiu, kad taip efektyviau biggrin.gif tik kad neturiu su kuo sumalti, nebent gvazdikeli i reples ir su tarka  lotuliukas.gif

Gvazdikėlius susimaliau iš mamos parsinešus senovinę kavamalę, kurios ji jau seniai nenaudojo niekam. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2009 08 21, 20:13)
o apelsinas, juk rugstus, ?????? reik isbandyt rolleyes.gif

Tik turėk omeny, kad apelsinų sultys nepadės. Rūgštingumą reguliuoja skiltelių luobelės.

QUOTE(Odora @ 2009 08 21, 20:42)
tikrai tikiu, kad taip efektyviau biggrin.gif tik kad neturiu su kuo sumalti, nebent gvazdikeli i reples ir su tarka  lotuliukas.gif

Būna pirkt sumaltų. Pvz Vienuolio gatvėj Vilniuj

Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 08 21, 20:42)

Man Širdažolės vaistinėje ir parekomendavo pirkti lyg ir Skonis ir kvapas parduotuvėje (tiksliai nepamenu), prieš Operhausą.Gal kur nors kitur irgi yra, bet aš pirkau ten.
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2009 08 22, 15:17)
Man Širdažolės vaistinėje ir parekomendavo pirkti lyg ir Skonis ir kvapas parduotuvėje (tiksliai nepamenu), prieš Operhausą.Gal kur nors kitur irgi yra, bet aš pirkau ten.

Būtent tą parduotuvę ir turėjau omeny. Bet ten lyg ir ne Skonis ir kvapas g.gif
Atsakyti
man geriausiai dideli rugstinguma numušė linų seklu kisielius ir bulviu tarkiu sultys thumbup.gif ir borjomis labai padėjo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skrendu @ 2009 08 18, 12:18)
patarkit, kas efektyviai stiprina centrinę nervų sistemą, kad būtų lengviau įveikti stresines situacijas? smile.gif

Praeitą vasarą buvau pradėjusi gerti papildus Cesradyston-natūlarūs antidepresantai.Jo pagrindinė sudėtinė dalis-jonažolė.Gal po kokių dviejų savaičių ant skruostų pradėjo ryškėti rusvos pigmentinės dėmės.Saulėje ištisai nebuvau, bet nesisaugojau.Paskui su dermotologo pagalba šiap taip tos dėmės tapo beveik nepastebimos.Jonažolė raminti nervų sistemai labai gerai, bet aš vasarą netgi jos arbatos vengiu.Paliksiu jos vartojimą šaltajam metų laikotarpiui.
Dar naudojau apynių spurgų nuovirą.Man labai gerai melisos arbata prieš miegą.Mano labai žemas kraujospūdis, todėl visus raminančius viralus tenka gerti prieš miegą, nes dieną labai slopina.Paskui, kaip liaudis sako, nosim žemę ariu biggrin.gif .
Va dar vieną prisiminiau nastoika piona.Čia rusiška tinktūra, kuria šiuo metu LR vaistinėse neprekiaujama, nes neregistruota.Galima gauti tik turguose, ar paprašyti, kad kas iš Rusijos parvežtų.Man anyta suveikia iš kažkur.Šitą skystimėlį geriu ir dieną-ramina, bet neslopina.Prieš eilę metų ir mano sesei labai padėjo, tai ji man ir patarė pavartoti.
Tik vartojant tokias visokias liaudiškas priemones nereikia tikėtis greito rezultato.Be jokių abejonių šalutinio poveikio, gal ir nėra, bet reikia apsišarvuoti kantrybe ir pirmyn thumbup.gif
Atsakyti
Dar tokį gėrimėlį imunitetui stiprinti gerdavau:
šaukštelis cinamono, 4 lauro lapai, 8 gvazdikėliai, keletą gabaliukų imbiero šaknies ir šaukštas medaus.Viską užpildavau 1 l verdančio vandens, palaikydavau gal 20 min. ir gerdavau.Šį užpilą gerdavau iš ryto .
Atsakyti
Medus, užpiltas verdančiu vandeniu, praranda savo gydomąsias savybes. Jo nei šildyti negalima.
Atsakyti