Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai

Geras mišinukas mažiems ir didelisms žiemą:
Vienodomis dalimis spanguoles,citrina ir medus smile.gif
kiekviena ryta po šauksteli ištirpinti krštame bet neverdančiame vandenyje
Atsakyti
QUOTE(Geguzele @ 2009 03 06, 19:57)

Daugelis mazu vaiku alergiski citrusiniams vaisiams ir medui ax.gif , taigi sis misinukas tinka pagrinde suaugusiems.
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 03 03, 18:03)
As naudoju imbiero sakni su medumi ,tai irgi uzmirsau kas yra gripas thumbup.gif

Tikrai geras būdas stiprinti imunitetą, gerinti apetitą... smile.gif

Imbieras – vienas plačiausiai pasaulyje vartojamų augalinės kilmės maisto priedų. Nors dažniausiai vartojamas kulinarijoje, nemažai žmonių jį vartoja gydymo tikslams. Yra įrodymų, kad imbieras veiksmingas nuo pykinimo ir vėmimo po operacijų ar nėštumo metu, bet, jei vėmimo priežastis kitos kilmės, – jis mažiau efektyvus. Kelių tyrimų metu pateikta duomenų apie imbiero vartojimą artrito simptomams malšinti.
Imbieras gali būti vartojamas šviežias ir džiovintas, dažnai dedamas į arbatą, kepant duoną.

http://www.medicine....e...57&subid=gm
http://www.ayurveda....o...0&Itemid=52
http://www.ajurvedos...ndex.php?id=134
http://www.savigyda....o...6&Itemid=62
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2009 03 04, 14:51)
Jei peršti, tai man visai padeda myrrhamile purškalas. Jo sudėtis lyg tai gera  4u.gif
Tiesa, parašyta, kad mažiems vaikams jo negalima  unsure.gif

as ir pati ji naudojau, bet pradedu net ziaugcioti nuo jo, jau toks bjaurus, tai vaikai mano tikrai uzbrokuotu biggrin.gif doh.gif

QUOTE(Teo @ 2009 03 04, 15:35)
mes ir panasia vargstame doh.gif, tik apsigydome ir vel is naujo kosuliai ar sloga. dar kol pradzia zaidziam su homeopatiniais engystol tabletes ir tartephedreel lasai kartu abu duodu. jei stipreja kosulys dar syrupeli pridedu (prospana, stodal). Dar visai geri umckalor lasiukai ir nuo kosulio ir nuo slogos. Na zinoma ir arbateles visokios.
Sekmes pasveikti mirksiukas.gif

aciu, mes irgi visus siuos vaistukus pazistam, tik kad nepadejo, tai jau sugere mano mergina antibiotiku ir iskeliavo i mokykla. Dabar gal kazka atstatancio jai duoti, kokiu bakteriju, po tu antibu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiwa @ 2009 03 09, 14:17)
as ir pati ji naudojau, bet pradedu net ziaugcioti nuo jo, jau toks bjaurus, tai vaikai mano tikrai uzbrokuotu  biggrin.gif  doh.gif
aciu, mes irgi visus siuos vaistukus pazistam, tik kad nepadejo, tai jau sugere mano mergina antibiotiku ir iskeliavo i mokykla. Dabar gal kazka atstatancio jai duoti, kokiu bakteriju, po tu antibu  g.gif

as geriu probiotika erceflora duo, nes atsatato gerasias bakterijas ir taip stiprina organizmo imuniteta, o tuo labiau kad tai yra naturalus produktas. pabandyk wink.gif
Atsakyti
O mūsų šeimą jau n metų saugoja nuo visų bėdų česnakas, kurį valgome uždėtą ant duonos su sviestu. Nežinau ar tai sutapimas, bet net ir ketverių metų sūnus iki šiol nežino kas yra liga. Beje, jis lanko darželį ir gimė neišnešiotas. Per šiuos ketverius metus su temperatūra susidūrėme gal kokius keturis kartus, ir tik prasidėjus ligai gauna kelis kartus per diena česnako, mirkosi kojas karštam vandeny, na ir ant rytojaus ligos kaip nebūta. Žinoma, kalbėdama apie česnako valgymą turiu omenyje, kad jo valgome rekomenduotinais kiekiais ir aišku ne tik tada, kada susergam.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 06 30, 00:40)
Vaistų ir aš vengiu. Na bet nuo galvos skausmų dar nepavyko rasti tinkamos natūralios priemonės. Tiesa, apie lavandas šiuo atveju girdžiu pirmą kartą. O tavęs netrikdo jų kvapas?
Arbatmedžio eterinį aliejų naudoju jau gal kokius 13 metų - kvapas žiaurus, bet man daug kur padeda  thumbup.gif

Apie Citroseptą girdėjau nepalankių nuomonių dėl konservantų, man atrodo  g.gif

Vaikus gydau homeopatiniais žirneliais. Man pačiai gal reiktų didesnės potencijos, bet niekaip nenueinu pas gydytoją pasikonsultuoti. Dar nelengva ir atrasti, kas tuo metu tinkama.

Peršalus mes geriam imbiero-citrinos-medaus arbatą  thumbup.gif

As seniau pastoviai turedavau galvos skausmus, jeigu tekdavo i kitus miestus palekti, atgal vaziuojant prasidedavo migrenos.Beveik metus nebevalgau mesos, ir tikrai negaliu pasakyti kada buvo paskutinis kartas kai galva skaudejo, neatsimenu, gal vasara g.gif
Papildyta:
[quote=jadzka,2008 08 25, 10:30]
.
Rodos Kiviai labai gerai (daugiau vit C nei citrinose).
Iš Indiškų priemonių labai teigiamai vertina Spiruliną ir Čiavanprašą (sakiau ir pati vartosiu... ) Čiavanpraše yra daug amla augalo (jis rodos didžiausias vit C šaltinis iš visų randamų gamtoje).

As kaip tik neseniai skaiciau, kad kiviai ( preis transportuojant i kitas salis ) gauna doze radiacijos , kad geriau issilaikytu.O del vitamino C tai nei citrinose , nei kiviuose atveztuose i Lietuva nelabai ir belieka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Geguzele @ 2009 03 06, 20:57)

Siaip negalima medaus verdanciame vandenyja istirpinti, tada jis visas gerasas savybes praranda. reik palaukti, kol vanduo atsala iki kazkur 68 laipsniu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(belisima @ 2009 03 26, 12:58)
As seniau pastoviai turedavau galvos skausmus, jeigu tekdavo i kitus miestus palekti, atgal vaziuojant prasidedavo migrenos.Beveik metus nebevalgau mesos, ir tikrai negaliu pasakyti kada buvo paskutinis kartas kai galva skaudejo, neatsimenu, gal vasara g.gif

Jau 18 metų mėsos nevalgau, tad priežastis mano atveju, matyt, kur kitur slypi.
Atsakyti
Sveikos, gal naudojate ar parekomenduotumet kad butu galima patepliot ar pagirdyt vaikuciui nuo berimu..dar bandom atrast kas ja alergizuoja, taciau kad maziau kasytusi norisi kazkaip pagelbet - visu tu tepalu su cinku vengiam unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2008 06 29, 22:08)
...man nuo migremos puikiai pateda aromatinėje lempoje šildomas lavandų eterinis aliejus...

reikes pabandyti rolleyes.gif
Atsakyti
Savo vaiko sausas dėmes, esančias ant kūno, tepu tokiu tepaliuku Dermobaza. Man jis patinka, tiesą sakant net nežinau ar labai baisi jo sudėtis. Jis lyg bespalvis vazelinas. O dabar perrašysiu jo sudėtį, pasidomėk ant kiek tai natūralu ar ne: propilenglikolis, sorbinato seskvioleatas, baltas vazelinas. Beje, jei kuri ką nors blogo galit pasakyti apie šias sudedamąsias dalis, parašykite. Būčiau dėkinga, nors kai pagalvoji, tai kai turi alergiją, tai ne visada padeda tik naturalios liaudiškos priemonės. Juk svarbiausia pašalinti alergeną, bet ką mums daryti jei vaikas alergiškas E? Mes to š... tai neperkam, bet per svečiuose, per gimtadienius darželyje tai visko prisivalgo... Kartais taip pikta būna ant tų tėvų, kurie gimtadieniams žalių guminukų ir sintetinių sulčių prineša, na bet ką darysi. Kad jūs matytumėte kaip džiaugėsi darželio vaikai, kai savo sūnaus gimtadieniui iškepiau keptos duonos, išspaužiau sulčių ir pan. Atrodė jie šių dalykų metų metus nevalgę. doh.gif
Dar girdėjau, kad vaiko kambaryje reikėtų pasodinti gėlę Jeronimą, rašė, kad nuo alergijos gerai. Tiesą sakant nebandžiau, bet jau ruošiuosi tą padaryti. Nors ir vėl, ar padės, jei alergenas nepanaikintas g.gif ?
Atsakyti