Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai

QUOTE(rutulux @ 2008 10 22, 14:24)
nu i nieko, gydaus dar be antibiotikų, bet kai priepuolis užeina, atrodo plaučius iškosėsiu

Nors šiais laikais taurės nebemadingos, bet tikrai padeda. Jei nėra temperatūros galima pakvepuoti karštais garais.

QUOTE(Llaume @ 2008 10 22, 16:55)
Labai aciu, padejo. Jau beveik atleido 4u.gif  biggrin.gif

Džiaugiuosi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurima: 22 spalio 2008 - 15:21
QUOTE(rutulux @ 2008 10 22, 13:24)
nu i nieko, gydaus dar be antibiotikų, bet kai priepuolis užeina, atrodo plaučius iškosėsiu

Man dar patinka inhaliacijos su druska -poliklinikoj-tikrai efektas yra.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2008 10 22, 12:24)

Rutulux, o kosulys sausas ar šlapias? Kada būna intensyvesnis (ryte, nakčia)?
Kaip rašėt, tracheitas. Jeigu kosulys spazminis, daugiau sausas, yra pakutenimas galugerklyje - turėtų tikti Tartephedreel (homeopatinis). Dar yra Husteel (šlapias kosulys, daugiau viršuje bronchų).
Atsakyti
Aš ir sau ir vaikams kosuly gydau žolelėmis. Yra tokia žolininke Jadvyga Balvočiūtė, jina augina ekologiškas žoleles ir gaminia jau visokiausias arbateles. ta jos imonė ar ūkis vadinasi Jadvygos žolės. Ir jie turi toki mišinį nuo įsisenėjusio kosulio ir bronchito 17nr. Man per pora dienu baisus kosulys praėjo. Galite čia psiskaityti: www.jadvyga.lt
Atsakyti
QUOTE(obuoliux @ 2008 10 23, 12:09)
Rutulux, o kosulys sausas ar šlapias? Kada būna intensyvesnis (ryte, nakčia)?
Kaip rašėt, tracheitas. Jeigu kosulys spazminis, daugiau sausas, yra pakutenimas galugerklyje - turėtų tikti Tartephedreel (homeopatinis).  Dar yra Husteel (šlapias kosulys, daugiau viršuje bronchų).

Kosulys sausas, spazminis, blogiau naktį ar atsigulus. Bet po truputį pradedu atsikosėt

QUOTE(Ania @ 2008 10 24, 11:06)
Aš ir sau ir vaikams kosuly gydau žolelėmis. Yra tokia žolininke Jadvyga Balvočiūtė, jina augina ekologiškas žoleles ir gaminia jau visokiausias arbateles. ta jos imonė ar ūkis vadinasi Jadvygos žolės. Ir jie turi toki mišinį nuo įsisenėjusio kosulio ir bronchito 17nr. Man per pora dienu baisus kosulys praėjo. Galite čia psiskaityti: www.jadvyga.lt

Gyvenime tiek arbatų nesu gėrus, toks jausmas, kad dantys plaukiot pradės smile.gif. Beje arbatų aš nemėgėja, bet reiks ir šią pabandyt. Namiškiai jau žada iškraustyt mane, nes neduodu išsimiegot.
Dėkui merginos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulux: 24 spalio 2008 - 10:28
Rutulux,

Iš homeopatinių tokiu atveju žinau tik tris: Sticta, Drosera ir Hyoscyamus.

Visi trys sausam, naktiniam kosuliui. Labiausiai atitinka Hyoscyamus (sausas, neproduktyvus, blogiau nakčia ir atsigulus).

Galit apie juos pasiskaityti www.vithoulkas.com (Online materia medica)
Čia Hyoscyamus:
http://www.vithoulka...n...&Itemid=118

Sticta:

Drosera:

Hyoscyamus yra Bronchalis heel sudėtyje (tik žema potencija, gali reikėti dažnai, pvz. kas 15-30 min. vartot, kol bus norimas efektas)

Sticta ir Drosera yra Stodal sudėtyje (čia C potencija, gali užtekti kartot kas valandą, pagal savijautą).

Jeigu neskaitot angliškai, galiu pabandyt surasti aprašymus rusiškai. 4u.gif

Iš žolinių panašiu atveju (pradėdavo kutent gerklę ir sausai kosėjau vos tik užsnūdus) gėriau debesylo šaknų arbatą. Buvo senai, kaip dariau neatsimenu, tik radau Sasnausko knygelėj receptą:
20 g. susmulkintų didžiojo debesylo šaknų (čia bus apie šaukštą) užpilti stikline vandens, 10 min. virti, palaikyti 15-20 min., perkošti. Gerti po valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną prieš valgį.
Aš išgerdavau kažkur po puodelį. Praėjo per savaitę (prieš tai kankinausi virš mėnesio).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo obuoliux: 25 spalio 2008 - 16:17

Obuoliux, didelis ačiū. Iš paminėtų neturiu tik stictos, bet nebėda. Nuorodos- thumbup.gif
Atsakyti
Gal kuri zinote recepta nuo migrenos g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2008 10 26, 17:26)
Gal kuri zinote recepta nuo migrenos g.gif  4u.gif

Pradžiai pagalvok ar su skrandžiu viskas gerai ir ar neperkrauni jo. Bent jau man kažkas iš medikų natūralistų sakė, kad vos ne 90 proc migrenos atvejų susiję su virškinimo sistema. Man kartais užeina migrenos priepoliai, bet kaip taisyklė tada kai mažai valgau vaisių ir dažovių, o priryju sumuštinių, koldūnų ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 26 spalio 2008 - 21:46
Šiaip, įdomi mintis, Jadzka ax.gif

Man vieną kartą taip yra buvę: po gero gimtadienio šventimo kitą dieną siaubingai skaudėjo galvą (sumaišyta įv. maisteliai ir tortas doh.gif ). Per netyčia atradau homeopatinius žirnius, kurie veikė. Visas galvos skausmas baigėsi... pragurgėjusiu žarnynu ir pirduku... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2008 10 26, 22:44)
Pradžiai pagalvok ar su skrandžiu viskas gerai ir ar neperkrauni jo. Bent jau man kažkas iš medikų natūralistų sakė, kad vos ne 90 proc migrenos atvejų susiję su virškinimo sistema. Man kartais užeina migrenos priepoliai, bet kaip taisyklė tada kai mažai valgau vaisių ir dažovių, o priryju sumuštinių, koldūnų ir pan.

su viskuo viskas gerai...tyriaus visais imanomais budais...
kaip ir sveika, bet uzejus priepuoliui migrenos jauciuosi invalidu, nes nieko negali daryt tik gulet, o gulet negali nes vaikas mazas...
su alkocholiu ir nesusije nes 3 metus isvis negeriu mirksiukas.gif ir cheminiu vaistu taipogi
Atsakyti
ką galite patarti 3 metų vaikui dėl lėtinio vidurių užkietėjimo? unsure.gif gerėme jogurto kapsules
Atsakyti