O jau karkos grožis,ir skonis toks pat neabejoju Reiks karka nusipirkt
QUOTE(mamkaa @ 2008 06 28, 22:46)
Kepta karka, viskas labai paprasta, itrinu prieskoniais tada i kepipo
Kai įtrini kiek palaikai tą įtrintą karką?
LAZANIJA[COLOR=red]
Apviriau lazanijų lakštus kokias 7 minutes.
Keptuvėj pakepinau didelį svogūną, česnako skiltelę, sudėjau 0,5 kg faršo, subėriau prieskonius (maltą kalendrą, aštrius meksikietiškus ir pan.).
Į stiklinį indą sluoksniavau lazanijų lakštus, tepiau pomidorų padažu, dėjau apkeptą faršą, barsčiau sūriu. Viršutinis sluoksnis liko faršo.
Pašoviau į orkaitę 20 min. Galiausiai, faršui apkepus, užbėriau krapų, sūrio ir picų prieskonių.
Skanaus!
Apviriau lazanijų lakštus kokias 7 minutes.
Keptuvėj pakepinau didelį svogūną, česnako skiltelę, sudėjau 0,5 kg faršo, subėriau prieskonius (maltą kalendrą, aštrius meksikietiškus ir pan.).
Į stiklinį indą sluoksniavau lazanijų lakštus, tepiau pomidorų padažu, dėjau apkeptą faršą, barsčiau sūriu. Viršutinis sluoksnis liko faršo.
Pašoviau į orkaitę 20 min. Galiausiai, faršui apkepus, užbėriau krapų, sūrio ir picų prieskonių.
Skanaus!
na idesiu ir as savo kuklu patiekaliuka.... kalafijorai (ziediniai kopustai) apvirti, pakepinti su prieskoniais keptuveje ir uzpilti plaktais kiausiniais....na aisku ne jusu sedevrai,ir groziai lekstese...
[attachmentid=148383]
[attachmentid=148383]
Karka ...
Neryte gali dabar erzintis su blynais,pilvas jau prikištas .Bet lazanijos dar atsikasčiau .
Neryte gali dabar erzintis su blynais,pilvas jau prikištas .Bet lazanijos dar atsikasčiau .
QUOTE(Boružėlė @ 2008 06 29, 13:41)
Kai įtrini kiek palaikai tą įtrintą karką?
jei sumastau kad rytoj kepsiu karka, tai pamarinuoju ir per nakti palieku saldytuve, o jei jei taip greitai sumastau kad kepsiu tai tik itrinu prieskoniais ir iskart kepu. ir taip ir taip skaniai gaunasi.
QUOTE(mamkaa @ 2008 06 29, 18:20)
jei sumastau kad rytoj kepsiu karka, tai pamarinuoju ir per nakti palieku saldytuve, o jei jei taip greitai sumastau kad kepsiu tai tik itrinu prieskoniais ir iskart kepu. ir taip ir taip skaniai gaunasi.
gal gali parašyt, kokiais prieskoniais įtrini? kažkas ypatingo ar paprastai?
Nu ir seile nutyso cia paziurejus ka jus sugebat
nu vat, po tiek laiko ir as jau rodaus ka valgom
troskintos kepeneles su ryziais ir salotomis
supjaustau kepeneles ir apvolioju miltuose, dedu i klepuve su trupuciu aliejaus ir apkepu su tarkuotomis morkomis ir prieskoniais, kai viskas apkepa pilu i keptuve sultinio ir uzdengus dangciu troskinu, vis pamaisydama. Ir viskas valgeme su ryziais ir svieziu darzoviu salotomis (agurkas, kopustas, aliejus, slakelis acto, ir druskyte)
fotkinau su telefonu todel kokybe gali buti nekokia
o desertui zele: avietine ir jogurtine
troskintos kepeneles su ryziais ir salotomis
supjaustau kepeneles ir apvolioju miltuose, dedu i klepuve su trupuciu aliejaus ir apkepu su tarkuotomis morkomis ir prieskoniais, kai viskas apkepa pilu i keptuve sultinio ir uzdengus dangciu troskinu, vis pamaisydama. Ir viskas valgeme su ryziais ir svieziu darzoviu salotomis (agurkas, kopustas, aliejus, slakelis acto, ir druskyte)
fotkinau su telefonu todel kokybe gali buti nekokia
o desertui zele: avietine ir jogurtine
Sveika sugryzus justina_r
As tai paivairinimui kepiau siandien kalakutienos kotlietus (i farsa dejau pakepintu svogunu su morkomis,batono riekele mirkyta piene,kiausini). Visai skanu,nes anksciau negaledavau tokiu kotlietu isivaizduoti
labai skani lazanija,bet as kazkaip perku visada lazanijai padaza is pakeliu..man skanu ir kazkaip ne tiek darbo uzima...bent man taip atrodo
As tai paivairinimui kepiau siandien kalakutienos kotlietus (i farsa dejau pakepintu svogunu su morkomis,batono riekele mirkyta piene,kiausini). Visai skanu,nes anksciau negaledavau tokiu kotlietu isivaizduoti
labai skani lazanija,bet as kazkaip perku visada lazanijai padaza is pakeliu..man skanu ir kazkaip ne tiek darbo uzima...bent man taip atrodo
QUOTE(mammka @ 2008 06 29, 17:36)
Karka ...
Neryte gali dabar erzintis su blynais,pilvas jau prikištas .Bet lazanijos dar atsikasčiau .
Neryte gali dabar erzintis su blynais,pilvas jau prikištas .Bet lazanijos dar atsikasčiau .
Nu ir apetitas.
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2008 06 29, 19:16)
As tai paivairinimui kepiau siandien kalakutienos kotlietus (i farsa dejau pakepintu
O faršą perki ar pati maliesi?
Ambrozojos varskes apkepas
Varškės apkepas
3 pakeliai varškės
2 šaukštai manų kruopų
1/2 stiklinės grietinėlės
6-7 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
1 citrina
1 stiklinė razinų
1 obuolys
4-5 šaukštai cukraus
Per sietelį pertriname varškę.
Į ją supilame grietinėlę, suberiame manų kruopas ir išmaišome trynius.
Suberiame miltus, cukrų, sutarkuotą citrinos žievelę.
Maišydami sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus.
Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome manų kruopomis.
Įdedame pusę tešlos ir suberiame dalį razinų.
Tada sudedame likusią tešlą.
Viršų puošiame razinomis ir skiltelėmis supjaustytu obuoliu.
Kepame 180-200° temperatūros orkaitėje.
su svieziom braskem ir grietine
Varškės apkepas
3 pakeliai varškės
2 šaukštai manų kruopų
1/2 stiklinės grietinėlės
6-7 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
1 citrina
1 stiklinė razinų
1 obuolys
4-5 šaukštai cukraus
Per sietelį pertriname varškę.
Į ją supilame grietinėlę, suberiame manų kruopas ir išmaišome trynius.
Suberiame miltus, cukrų, sutarkuotą citrinos žievelę.
Maišydami sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus.
Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome manų kruopomis.
Įdedame pusę tešlos ir suberiame dalį razinų.
Tada sudedame likusią tešlą.
Viršų puošiame razinomis ir skiltelėmis supjaustytu obuoliu.
Kepame 180-200° temperatūros orkaitėje.
su svieziom braskem ir grietine