Merginos, kadangi si tema labai aktyvi, tai cia ir paklausiu Skaiciau siandien, kad jei troskini mesa grietineleje, reikia ipilti truputi konjako ar brendzio, labai pagerina skoni. Ar kas bandet? Bijau nusieksperimentuoti Gaminsiu kalakutienos suktinukus
grybų nemėgstu, tai nesakysiu ,kad ir mane erzina
Šiandien su vienu tokiu vaikiuku, atvykusiu su mama iš palm beacho, JAV, valgėm tokius pietukus, tai jis sakė, kad aš geriausia teta ever, sutikta "in mummy`s land " nes šnekėjo, kaip jis pasiilgo palmių ir jau nori važiuot namo (jo mama mano draugė, atvyko į lt atostogų, ir dabar kelias val prižiūrėjau aš jį...)
tai teta grange turėjo pasukt galvą, kaip čia jam padaryt tas palmes...
jei ką, tai čia balto smėlio paplūdimys, ir palmės
o receptas tai toks, kad supjausčiau dešreles per pusę, įpjoviau galus, pakepinau. vakar viriau ryžius, tai juos tik pašildžiau, kečupas ir baltas česnakinis padažas, ir agurkai.
Šiandien su vienu tokiu vaikiuku, atvykusiu su mama iš palm beacho, JAV, valgėm tokius pietukus, tai jis sakė, kad aš geriausia teta ever, sutikta "in mummy`s land " nes šnekėjo, kaip jis pasiilgo palmių ir jau nori važiuot namo (jo mama mano draugė, atvyko į lt atostogų, ir dabar kelias val prižiūrėjau aš jį...)
tai teta grange turėjo pasukt galvą, kaip čia jam padaryt tas palmes...
jei ką, tai čia balto smėlio paplūdimys, ir palmės
o receptas tai toks, kad supjausčiau dešreles per pusę, įpjoviau galus, pakepinau. vakar viriau ryžius, tai juos tik pašildžiau, kečupas ir baltas česnakinis padažas, ir agurkai.
QUOTE(grange @ 2008 07 08, 17:14)
tai teta grange turėjo pasukt galvą, kaip čia jam padaryt tas palmes...
jei ką, tai čia balto smėlio paplūdimys, ir palmės
Mes panašiai keptas dešreles aštuonkojais vadinam (reikia įpjaut iki pusės iš vieno galo ir kito, iki galo nenupjaunant, na, kad į keturias dalis pasidalintų, tik centras "čiuptuvus" laikytų )
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 07 08, 16:17)
Mes panašiai keptas dešreles aštuonkojais vadinam (reikia įpjaut iki pusės iš vieno galo ir kito, iki galo nenupjaunant, na, kad į keturias dalis pasidalintų, tik centras "čiuptuvus" laikytų )
mes irgi taip darom ir irgi astunkojais vadinam
QUOTE(daividija @ 2008 07 07, 20:57)
O cia siandienos musu vakariene:vistienos krutineliu kepsneliai kukuruzu dribsniuose su parmezano padazu ir zaliaja bulviu kose
Įsivaizduoju kaip skanu. Seilė ištyso.
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2008 07 07, 21:12)
As tai isbandziau Nerytes mesyte su pievagrybiais:
Ir čia taip skanu.
QUOTE(Shalimar @ 2008 07 08, 17:14)
Merginos, kadangi si tema labai aktyvi, tai cia ir paklausiu Skaiciau siandien, kad jei troskini mesa grietineleje, reikia ipilti truputi konjako ar brendzio, labai pagerina skoni. Ar kas bandet? Bijau nusieksperimentuoti Gaminsiu kalakutienos suktinukus
as kartais padaza darau su brendziu. Tai kaip pakepu grybus su svogunais,nugesinu brendziu(Alkoholis gi isgaruoja,lieka tik skonis) ir ipilu grietineles. Man tai skanu. Bet cia labai jau asmeniskas dalykas,kol neisbandysi -nezinosi
As tai pasilepinau save ( MB dariau atskirai lazanija) vistienos kepenelemis.Dievinu jas, ir jau pora dienu kaip norejau
Taigi kepeneles pakepiau su morkomis ,tada idejau poro ir svogunu riekelemis ir kepiau toliau.Kai jie suminkstejo viska paprieskoniavau ir ipyliau grietineles,kepiau pora min ant silnos ugnies kol sutirstejo padaziukas. Valgiau su agurkais ir ciabata. Man tai apsivalgymas
QUOTE(aguonele @ 2008 07 07, 21:12)
O siandien dariau zuvyte kumpely.Man tai labai skanu buvo,nors suroka nepagalvojau apie tai kad kumpelis surumo duoda
Zodziu zuvyte atsileidau,priekoniu uzdejau,supjausciau gabaliukais ir apvyniojau kumpeliu (parma kumpiu).kepiau ant alyvuogiu aliejaus pora min.
Valgem su cukinijomis( cukinijas pakepint su svogunu,deti pipiru,druskos,balto balsamico acto ir truputi cukraus)ir turkiskais ryziais
Zodziu zuvyte atsileidau,priekoniu uzdejau,supjausciau gabaliukais ir apvyniojau kumpeliu (parma kumpiu).kepiau ant alyvuogiu aliejaus pora min.
Valgem su cukinijomis( cukinijas pakepint su svogunu,deti pipiru,druskos,balto balsamico acto ir truputi cukraus)ir turkiskais ryziais
Koks derinys. Žuvis ir kumpelis Gal ir gera idėja.
QUOTE(aguonele @ 2008 07 08, 16:18)
As tai pasilepinau save vistienos kepenelemis.Dievinu jas, ir jau pora dienu kaip norejau
kaip skaniai atrodo,kaip uzsimaniau kepeneliu,reikes gal rytoj nusipirkt,nes MB tai valgo viska,bele maistas
QUOTE(Srove @ 2008 07 07, 22:36)
Siandien ant greiciaus buvo kotletai iskepti, uzpilti pienu, pripjaustyta morku,poru, cesnako, svoguno laisku, prieskoniu ir troskinta, gale truputis grietineles ir miltu.Nebuvo laiko kada lekstej fotkinti, reikejo skubeti
Ir aš taip gaminu.
Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2008 07 08, 13:51)
QUOTE(aguonele @ 2008 07 08, 18:18)
As tai pasilepinau save ( MB dariau atskirai lazanija) vistienos kepenelemis.Dievinu jas, ir jau pora dienu kaip norejau
atrodo lab ai skaniai, o kas yra ciabata tai nezinau?
QUOTE(daividija @ 2008 07 08, 18:24)
kaip skaniai atrodo,kaip uzsimaniau kepeneliu,reikes gal rytoj nusipirkt,nes MB tai valgo viska,bele maistas
tai tau gerai, o as vis turiu galvoti ka paradyti, nes jis ne viska valgo, pvz. kepeneliu negali pakesti
QUOTE(daividija @ 2008 07 08, 19:24)
kaip skaniai atrodo,kaip uzsimaniau kepeneliu,reikes gal rytoj nusipirkt,nes MB tai valgo viska,bele maistas
pavydziu
Neryte ciabata tai tokia duonyte, kazkas panasaus kaip prancuziskas bagetas,bet cia italiska ir 100 kartu skanesne
Mano šeimyna mėgsta tokią sriubytę.
Šviežūs kopūstai, šv. žirniai, vištos kakliukai, morkytės šv., vegeta česnako skiltelė, svogūniuką įmetu, bulvytė, baigiant virti įpilu šaukštą saldžiosios čilės padažo.
Šis padažiukas visą reikalą
Žiūriu aguonėlė irgi tą patį gamino patiekalą.
Paukštienos kepenėles pavolioju miltuose pakepinu viršų pabarstau vegeta, apverčiu ir vėl viršų barstau vegeta supilu supjaustytus svogūnus įpilu pieno dar patroškinu kokias 5 min ir skanaus.
Daržovės: paprastas kopūstas, žiedinis agurkas, šv. žirneliai, cukrus, druska, rūgšti druska ir aliejus. Kaip matosi dar ir krapiukų pabarstau.
Šviežūs kopūstai, šv. žirniai, vištos kakliukai, morkytės šv., vegeta česnako skiltelė, svogūniuką įmetu, bulvytė, baigiant virti įpilu šaukštą saldžiosios čilės padažo.
Šis padažiukas visą reikalą
Žiūriu aguonėlė irgi tą patį gamino patiekalą.
Paukštienos kepenėles pavolioju miltuose pakepinu viršų pabarstau vegeta, apverčiu ir vėl viršų barstau vegeta supilu supjaustytus svogūnus įpilu pieno dar patroškinu kokias 5 min ir skanaus.
Daržovės: paprastas kopūstas, žiedinis agurkas, šv. žirneliai, cukrus, druska, rūgšti druska ir aliejus. Kaip matosi dar ir krapiukų pabarstau.