O čia mano šiandieniniai pusryčiai
Kiaušinienė su spirgučiais
Truputis pakepintų spirgučių su svogūnu (tai kas liko nuo kugelio )
1 kiaušinis
prieskoniai
Ant spirgučių įmušti kiaušinį, paprieskoniuoti, apkepti iš abiejų pusių. Valgiau su virtom šviežiom bulvytėm ir paprika :
Kugelis su spirgučių padažu
10 labai didelių bulvių
1 didelis svogūnas
2 kiaušiniai
300 ml pieno
50 g sviesto
druska
Bulves ir svogūną sutarkuoti, į tarkius įmušti kiaušinius, išmaišyti, užplikyti užvirintu pienu su sviestu (sviestą tiesiog kartu ištirpinu šildydama pieną), įberti druskos (apie 1 v.š.). Kepti orkaitėje.
1 kg kuo liesesnės šoninės
6 dideli svogūnai
prieskoniai (druska, pipirai, bazilikas)
200 ml grietinėlės arba grietinės
Šoninę (aš perku kuo liesesnę) smulkiai supjaustyti, dėti į keptuvę:
Neužmirštant pamaišyti kepti kol prades skrusti. Kol šonine ir kugelis kepa galima susipjaustyti svogūnus. Kai šoninė jau šiek tiek apskrudus, beriam svogūnus į keptuvę, kepam iki tiek kokie svogūnai patinka (man patinka nuodėguliukai deja ne tik sau kepiau, tai daug nesvilinau ). Beriam prieskonius, maišom. Įpilam grietinėlės (su grietinėlė skaniau aš deja šį kartą neturėjau namie, tai tiko ir grietinė)
Kepant šoninę neužmiršti kaskart žvilgtelėti kaip gyvuoja kugelis. Galbūt jis jau iškepė (Kepė apie 40-50 min)
Gavosi minkštutis skanutis
Kitą dieną (ar dar kitą) kugelį galima tiesiog pasišildyti keptuvėje su spirgučiais
10 labai didelių bulvių
1 didelis svogūnas
2 kiaušiniai
300 ml pieno
50 g sviesto
druska
Bulves ir svogūną sutarkuoti, į tarkius įmušti kiaušinius, išmaišyti, užplikyti užvirintu pienu su sviestu (sviestą tiesiog kartu ištirpinu šildydama pieną), įberti druskos (apie 1 v.š.). Kepti orkaitėje.
1 kg kuo liesesnės šoninės
6 dideli svogūnai
prieskoniai (druska, pipirai, bazilikas)
200 ml grietinėlės arba grietinės
Šoninę (aš perku kuo liesesnę) smulkiai supjaustyti, dėti į keptuvę:
Neužmirštant pamaišyti kepti kol prades skrusti. Kol šonine ir kugelis kepa galima susipjaustyti svogūnus. Kai šoninė jau šiek tiek apskrudus, beriam svogūnus į keptuvę, kepam iki tiek kokie svogūnai patinka (man patinka nuodėguliukai deja ne tik sau kepiau, tai daug nesvilinau ). Beriam prieskonius, maišom. Įpilam grietinėlės (su grietinėlė skaniau aš deja šį kartą neturėjau namie, tai tiko ir grietinė)
Kepant šoninę neužmiršti kaskart žvilgtelėti kaip gyvuoja kugelis. Galbūt jis jau iškepė (Kepė apie 40-50 min)
Gavosi minkštutis skanutis
Kitą dieną (ar dar kitą) kugelį galima tiesiog pasišildyti keptuvėje su spirgučiais
Bulvės su voveruškų/sprandinės/morkų/svogūnų/prieskonių/žalumynų/ troškiniu Viskas apkepta ant sviesto, troškinta, į pabaiga grietinės įdėjau
Elena
QUOTE(Elena @ 2008 07 03, 07:30)
Bulvės su voveruškų/sprandinės/morkų/svogūnų/prieskonių/žalumynų/ troškiniu Viskas apkepta ant sviesto, troškinta, į pabaiga grietinės įdėjau
oh my god sukirsičiau dvigubą porciją
QUOTE(Raseliuke @ 2008 07 03, 10:12)
oh my god sukirsičiau dvigubą porciją
Nėėėra,aš viską suvalgiau
QUOTE(Elena @ 2008 07 03, 07:30)
Bulvės su voveruškų/sprandinės/morkų/svogūnų/prieskonių/žalumynų/ troškiniu Viskas apkepta ant sviesto, troškinta, į pabaiga grietinės įdėjau
nerealiai skaniai atrodo ...iskart alkio jausmas sukilo
Jau tos bulves su voveruskom MB geriau nerodysiu
pamaciau voveruskas iskart seile nutyso.... nors ir po pietu....
reiks mamos prasyti kad prigrybautu
reiks mamos prasyti kad prigrybautu
QUOTE(Elena @ 2008 07 03, 06:30)
[color=purple]Bulvės su voveruškų/sprandinės/morkų/svogūnų/prieskonių/žalumynų/ troškiniu Viskas apkepta ant sviesto, troškinta, į pabaiga grietinės įdėjau
o siaube kaip skaniai atrodo, sviezios voveruskos ar saldytos? as dar turiu saldytu ir dar yra kumpelio prisaldyto reiks gal sunaudoti kada
vakarykste sriuba
http://www.supermama...?...&p=18256516
Sprandine mazinuota vyne, kepta su svogunais, pomidoru tyre ir suriu
Sprandine ismarinuojam prieskoniais, cesnaku ir paiekam pora val. vyne
dedam i skarda, uzdedam pjaustyto svoguno, uztepam pasta ir kepam kol mesyte suminkstes, baigian kepti uztarkuojam surio ir dar kelias min. pakepam kol suris issilydys
valgem su bulvemis ir morku, cesnako, moliugo seklu, majonezo salotomis
QUOTE(Nerytė @ 2008 07 03, 15:56)
o siaube kaip skaniai atrodo, sviezios voveruskos ar saldytos? as dar turiu saldytu ir dar yra kumpelio prisaldyto reiks gal sunaudoti kada
Sprandine mazinuota vyne, kepta su svogunais, pomidoru tyre ir suriu
Sprandine mazinuota vyne, kepta su svogunais, pomidoru tyre ir suriu
Dar vienas siaubas Labai skaniai atrodo
O vyno liko užsigerti
Voveruškos tai šviežios