Sveikos, šimta metų šioj temoj nesirodžiau
O pasirodžius galima ir nualpt nuo tokio pasirinkimo
Šaunuolės visos
Reikia prisipažinti, kad dažnai girdimų švilpikų nesu ne tik gaminus, bet ir valgius
O aš čia kažkada įdarytas paprikas dariau, bet atrodo nerodžiau, tai įkelsiu dabar
Įdarytos paprikos8 didelės saldžiosios paprikos
~700-800 g maltos kiaulienos (tiksliai nežinau kiek buvo, nes namie maltą mėsą naudojau)
3 pakeliai išvirtų ryžių (300 g ryžių kruopų)
1 didelis sutarkuotas svogūnas
2 didelės sutarkuotos morkos
Prieskoniai (druska, pipirai, bazilikas, česnakine druska)
pora šaukštų grietinės
Paprikas nuplauti, išskobti vidų.
Pasiruošti įdarą: sumaištyti maltą mėsą su vandenyje išvirtais ryžiais, svogūnu, morka ir prieskoniais pagal skonį.
Prikimšti paprikas šiuo įdaru
Virti sustatytas puode, galima kartu išvirti bulvyčių garnyrui. Vandens pilti beveik iki paprikų viršaus. Vandenį galima šiek tiek pasūdyti (bet čia nuo skonio priklauso
) Virti apie 40 min. Patikrinti ar bulvės išvirusios. Jeigu ne, pavirti dar 10-20 min
Baigiant virti galima įdėti į puodą pora šaukštų grietinės