Iki nestumo sportavau aktyviai (4-5 kartus per savaite sporto sale, aerobika, skvoshas). Kai suzinojau, kad laukiuosi kalbejausi tiek su gydytoja, tiek narsiau visokius info saltinius ir padariau sau tokia isvada, kad sportuoti laukiantis galima pagal savo savijauta. Manes nepykino, gresiancio nebuvo todel kelis kartus ir skvosha pazaidziau, sporto salej dviratis ir ejimo takelis. Atsisakiau svoriu kilnojimo ir pratimu plivo presui. Dabar esu 16 sav, lankau joga karta per sav, bet man labai nuobodu nezinau kiek dar istversiu... Ir ejimo takelis sporto salej. Problema, kad kai pilvas jau akivaizdziai matysis nelabai noresiu eit i sporto sale ant parodos, nes nei vienos nesciosios neteko matyt. Noreciau rast kokius aerobikos uzsiemimus nesciosioms, kad butu linksmiau nei joga.
Dzuka, o tu lankei joga spec. nestukems? Kuo skiriasi nuo iprastos jogos?
As lankausi Impulse, tai ten zinau, kad du kartus per savaite vyksta spec. uzsiemimai busimoms mamytems, vienas saleje su kinezeterapeute, o kitas baseine. Manau spec. turetu buti idomesni, nes as pati nueinu kartais paplaukioti i baseina, tai vien kai plaukioji siaip nuobodoka, kai negali eiti ir i pirtis i jakuzi, tai man pusvalandzio pilnai uztenka. O saleje, tik einu ant begimo takelio, bet irgi nuobodu, kai negali nieko kito daryti, ir dar kai i tave karts nuo karto yra spoksanciu
Galvojau gal i joga nueiti, bet ten joga iprasta, tai nebent daryti visus tuo pratimus pagal savo galimybes.
Bet sportuoti tikrai sveika ir naudinga manau, tiek mamytei, tiek busimam jos maziukui
As lankausi Impulse, tai ten zinau, kad du kartus per savaite vyksta spec. uzsiemimai busimoms mamytems, vienas saleje su kinezeterapeute, o kitas baseine. Manau spec. turetu buti idomesni, nes as pati nueinu kartais paplaukioti i baseina, tai vien kai plaukioji siaip nuobodoka, kai negali eiti ir i pirtis i jakuzi, tai man pusvalandzio pilnai uztenka. O saleje, tik einu ant begimo takelio, bet irgi nuobodu, kai negali nieko kito daryti, ir dar kai i tave karts nuo karto yra spoksanciu
Galvojau gal i joga nueiti, bet ten joga iprasta, tai nebent daryti visus tuo pratimus pagal savo galimybes.
Bet sportuoti tikrai sveika ir naudinga manau, tiek mamytei, tiek busimam jos maziukui
QUOTE(cheese @ 2011 12 20, 04:11)
o gal baseinas patiktu? as lankiau iki pat galo, musu zuikis dabar laaabai vandeneli megsta
Taip, galvoju apie baseina, bet mane neramina tas klausimas del vandens svarumo. Prisiskaiciau visko apie galimybes uzsikresti, tai vat dar nesiryztu.
Papildyta:
QUOTE(Simbulis @ 2011 12 20, 08:33)
Dzuka, o tu lankei joga spec. nestukems? Kuo skiriasi nuo iprastos jogos?
As lankau joga iprasta, kaip sakant "su visais", bet musu grupe nedidele, apie 5-8 zmones. Be to instruktore labai patyrusi, jau apie 20 metu jogos uzsiemimus veda, turejo jau daug nesciuju savo praktikoje, man pritaiko pratimus. Tik sakau, man ta pusantros valandos kaip visa amzinybe, taip ten viskas leta...
QUOTE(dzuka @ 2011 12 20, 12:43)
Taip, galvoju apie baseina, bet mane neramina tas klausimas del vandens svarumo. Prisiskaiciau visko apie galimybes uzsikresti, tai vat dar nesiryztu.
Del to vandens tai pritariu, neaisku kas kiek laiko jis yra keiciamas ir pan. Man gydytoja patare, kad kai einu i baseina, isideti tampona, kad nepatektu kokiu bakteriju ir pan.
QUOTE(zyzliukė @ 2011 12 06, 09:43)
Sveikos,
Iki nėštumo lankiau treniruoklių salę ir baseiną, dabar pasiliksiu prie baseino Manau plaukiojimas bus tik į naudą nėštumo metu
Iki nėštumo lankiau treniruoklių salę ir baseiną, dabar pasiliksiu prie baseino Manau plaukiojimas bus tik į naudą nėštumo metu
As va ir megstu treniruoklius svorius ir begimo takeli. Pas mum tai buna daug niesciuju sportuoja, bet teko nutraukti abonimenta mano sporto klube, nes toks iskrypelis i mane vepsodavo ir persekiodavo, fu slykstu...
As pirma trimestra sportui neturejau sveikatos, po darbo vakare jau 6 valanda taip bloga ir silpna budavo, kad nors ir norejau sportuoti, bet negalejau. Man daktare sake, kad galima ir begioti, tik svarbu neperkaisti ir nepersitempti, o su svoriais ir glima, tik, akd nebutu lb dideli ir sunkus. Siaip joga gal ir gerai, bet lb ja nuobodu...o baseinas butu faina...bet pas mum niesciuju ta grupe daug kainuoja, plius mes amerikoj dirbam iki pat galo niestumo, taip, kad nebus laiko net...
QUOTE(Sofija83 @ 2011 12 27, 15:19)
As va ir megstu treniruoklius svorius ir begimo takeli. Pas mum tai buna daug niesciuju sportuoja, bet teko nutraukti abonimenta mano sporto klube, nes toks iskrypelis i mane vepsodavo ir persekiodavo, fu slykstu...
As pirma trimestra sportui neturejau sveikatos, po darbo vakare jau 6 valanda taip bloga ir silpna budavo, kad nors ir norejau sportuoti, bet negalejau. Man daktare sake, kad galima ir begioti, tik svarbu neperkaisti ir nepersitempti, o su svoriais ir glima, tik, akd nebutu lb dideli ir sunkus. Siaip joga gal ir gerai, bet lb ja nuobodu...o baseinas butu faina...bet pas mum niesciuju ta grupe daug kainuoja, plius mes amerikoj dirbam iki pat galo niestumo, taip, kad nebus laiko net...
kad joga nuobodu. as isigijau abonementa 3 menesiam, jau baigesi ir dabar galvoju test ar ne, nes ta pusantros valandos man specialus uzsiemimai ir cia (italijoj) brangus, ziuresiu gal pasiimsiu viena "set'a" is 5 treniruociu pabandymui.
Pirmus menesius leidau sau nieko nedaryti, be to ir bloga, silpna budavo nuolat. Dabar ikopus i antra trimestra pradejau toliau sokti (baleta), begioti ir plaukioti. Kolas viskas
Pabegusi, gera girdet, kad antram trimestrestre energijos yra! pirmas jo...man vis ir bloga ir energijos ner.
Bandziau ce 45 min tokia maksta su svoriukis daryt, bet pavargu greit, dabar 2 dienos net nebandau...o reiktu. Man gydytoja klause, sako begioji vis dar, sakiua ne, sako tikiuos ne del iestumo, nes tipo galima, sakau, begiociau, bet kad nera jegu isvis...
Bandziau ce 45 min tokia maksta su svoriukis daryt, bet pavargu greit, dabar 2 dienos net nebandau...o reiktu. Man gydytoja klause, sako begioji vis dar, sakiua ne, sako tikiuos ne del iestumo, nes tipo galima, sakau, begiociau, bet kad nera jegu isvis...
as sportavau nuo.... iki... net ishsiveziau save i gimdyma po praeitu/prabegtu 4 myliu, svareliu kelimo ir pasiplaukiojimo baseine visa neshtuma dariau pratimus su kamuoliu namie ir dar sporto klube kas vakara
QUOTE(Rashkyte @ 2011 12 30, 00:16)
as sportavau nuo.... iki... net ishsiveziau save i gimdyma po praeitu/prabegtu 4 myliu, svareliu kelimo ir pasiplaukiojimo baseine visa neshtuma dariau pratimus su kamuoliu namie ir dar sporto klube kas vakara
Saunuole! Kad taip man jegu po daarbo...as vos namo parvairuoju, vakariene ir viskas galva sukasi...bet kaip pasiilgau taip is sirdies sporto saleje papluseti, nes juk sportas yra gerai, begimas, plaukiojimas skatina kraujo apytaka, svoriukai stiprina raumenis ir istverminguma. Reikes per ateinancias 3 iseignes pradeti uzsiimti vel! ikvepei mane tu cia
Mane tik va bobutes gasdina, kad oi vaikeli nesportuok, ale vaikas vos neiskris...
QUOTE(Sofija83 @ 2011 12 30, 17:38)
Saunuole! Kad taip man jegu po daarbo...as vos namo parvairuoju, vakariene ir viskas galva sukasi...bet kaip pasiilgau taip is sirdies sporto saleje papluseti, nes juk sportas yra gerai, begimas, plaukiojimas skatina kraujo apytaka, svoriukai stiprina raumenis ir istverminguma. Reikes per ateinancias 3 iseignes pradeti uzsiimti vel! ikvepei mane tu cia
Mane tik va bobutes gasdina, kad oi vaikeli nesportuok, ale vaikas vos neiskris...
man tai sportas suteikia daug energijos as po jo atsigaunu psichologishkai kaip tik, mane gine ispejo, kad jei visalaik sportavau, kunui butu shokas neshtumo metu, jei nustociau sportuot todel, as dariau tai, kas man labiausiai patinka neklausyk bobuciu, klausyk savo kuno