QUOTE(mylimuke @ 2008 10 10, 02:10)
Lithium,
o nemanai, kad kai kuriems tiesiog neduota to proto tiek? Ir ką daryt tada, kai noras beprotiškas, pastangos dedamos, o kaip nėr, taip nėr. Grįžt į kaimą mėšlo mėžt, nes seimūno sūnelis užėmė tavo vietą sumokėjęs apvalią sumelę?
joks save gerbiantis pasaulio universitetas nepriima tokių, kurie labai labai nori, bet proto neduota tiek.. tokie žmonės dažnai stoja į koledžus (kolegijas) ten krūviai mažesni ir į praktiką labiau orientuota.. pas mus po kolegijų žmonės irgi visai neblogus darbus randa.. be to yra profesinės mokyklos. Jos ruošia ne vien statybininkus, šaltkalvius ir virėjus (nors šios specialybės, beje, irgi reikalingos ir gali būt kad jie dar ir geriau gyvens nei kažkas universitetą baigęs), bet ir kompiuterinių tinklų inžinierius, buhalterius ir dar daug ką.
Valstybė turi išpirkus tam tikrą vietų skaičių ir dalis nemoka, o dalis moka dalinai (500 lt) ir ten visi sustoja daugiau mažiau sąžiningai (visgi stojimas šiais laikais vyksta per bendrą kompiuterizuotą sistemą, kurios veikla užsiima KTU).. o tos pilnai mokamos vietos yra nustatytos universitetų ir seimūnų vaikai, jei nesugeba mokytis būtent ir renkas tą pilnai mokamą (kas jiem tie keli tūkstančiai į semestrą).. nors tarkim pas mane kurse mokantys pilną kainą irgi yra turintys neblogus valstybinių egzaminų rezultatus.
QUOTE(Atogrąža @ 2008 10 10, 03:25)
Man tik pasidarė įdomu, kurioj čia aukštojo mokymo įstaigoj galima mokytis 4-tais? Tai, ką gavus 4-tą iš egzo, jis užskaitomas, kaip išlaikytas?
Kiek žinau, 4-tas teigiamu pažymiu laikomas tik vidurinėje
Negi klystu?
mano žiniomis tai visose aukštosiose mokyklose teigiamas nuo 5 prasideda.