QUOTE(Paragintoji @ 2008 06 30, 02:15)
Ir visi jie visvien nusirašinėjo. Nereik eit pas daktarus ir skrist lėktuvais.
Aha, ir gyvent lauke, nes galbūt architektai ir statybininkai kažkada nusirašinėjo...
QUOTE(Kris_ @ 2008 06 30, 10:56)
o kam detis i galva nereikalingas matematikos formules (jei nesi matematikas)?, kam mokytis vos ne mintinai puse str? juk darbe turi visa reikiama informacija+ kolegu patyrima...
del gydytoju tai mano nuomone, jei zmogus nori buti gydytoju ir turi tam pasaukima, jis nenusirasines ir isigilins i savo sriti...jei ne, tai ir prievarta nenusirasineti nepades...
statyba
del statybos tai manes niekas neatkalbinejo, tik buvo nusivyle zmones
kai pasakydavau kad statyba tai sake "aaaa...statyyyybaaaa...
nors kai pradejau dirbti, gavau darbini nauja masiniuka tai niekas nebesneka taip
niu as ir su masinytem zaidziau ir medziais karsciausi ir sautuva zaislini turejau
O aš kartais imu ir įsitikinu, kad gali prireikt vieno ar kito dalyko, kurio anksčiau rėkiau, kad tikraaaaiiii nereiks
Taip išeina, kad labai didelė dauguma neturi pašaukimo savo būsimajai profesijai? Manau, kad tiek gydytojas, tiek architektas, tiek kitos profesijos žmogus turi turėti potraukį, pašaukimą tam, ką jis mokosi ir ką žada daryti savo gyvenime
Aš irgi statybą
Daug kas pakomentuoja, kad vyriška specialybė, ir šiaip dažnai susilaukiu visokių "ohoooo", "obaaa"
QUOTE(Dios @ 2008 06 30, 11:21)
tuom Lietuva ir skiriasi nuo užsienio, kad čia į nusirašinėjimą žiūrima atlaidžiai, atseit nieko tokio, bajeris, visi taip daro. o Vakaruose gali tapt nebe studentu už tokius bajerius.
o kiek žmonių mokosi "iš pašaukimo", o kiek vien todėl, kad diplomas tipo prestižinis?
o universitetas -- ne vidurinė mokykla, kad tiktų pasiteisinimas "tos žinios man nereikalingos, nes aš ne matematikas" -- juk pats pasirinkai ir įstojai. nebent stojai pagal principą, kad belenkur įstot.
QUOTE(Kris_ @ 2008 06 30, 11:32)
1. nebuvau uzsienyje tai nezinau, tik is grupioku kurie ten buvo pagal erasmus girdejau, kad mokosi jie visiskai kitaip, niekas nenusirasineja, bet ir nebuvo reikalo, nes mokymosi sistema labai gera ir studentai supranta, ka mokosi, o0 ne iskala mintinai
1. Taip ir turėtų būti
Kitavertus, esu girdėjusi, kad lietuviai studentai pagal išsimokslinimo lygį gerokai lenkia dažnus europiečių studentus
Ir kas išvažiavus į užsienį tęsti ar ką kitą studijuoti, jiems "nėra ką veikti"
Nežinau, kiek tame tiesos.