QUOTE(alfija @ 2008 06 27, 16:17)
Testai nėra labai blogai, kartais reikia tik gerai įsiklausyti.
Testų yra labai daug. Aš kalbėjau apie klaidinamąjį jų poveikį. Dažnai jais pernelyg pasitikima, o nauda yra vien todėl, kad vaikai bent jau mąsto apie tai, ko jie norėtų. Tačiau jų norai labai kertasi su galimybėm.
Ką reišia aš bandžiau Bandymas joks rodiklis. Mano laikais,kas jau ten į mediciną stojo, neįstoję, ar šiaip norintys be konkurso stoti galėjo dirbti ligoninėse metus slaugais ir slaugėm. Ir tada jau stoti. Čia va pabandymas, pasižiūrėjimas kas ir kaip. Labai daug tokių bandytojų norą būti mediku pakeisdavo kuo nors kitu.
Va čia vienas geriausių būdų pasitikrinti. Tik praktikoje galima suderinti savo norus ir galimybes. Su testais tai neturi nieko bendra.
O šiaip tai joks testas negali parodyti, kad turi. Nebūna tokių išvadų- privalai būti. Parodo kas tinka. Mokytojas ne prestižas, bet gal visgi testas ir teisus duodamas tokius patarimus.
Testas ir neparodo, bet žmonės testus pernelyg sureikšmina. Testas teisus būti negali. Jų pakanka padaryti daugiau, kad tai suprastum. Testai gerai mąstymui suaktyvinti. Tik tiek. Bet geriau, kad būtų kas vaikui tai paaiškina... O ne tik vaikui. Dar ir tėvams.
Profesijas, studijų programas dabar renkasi daugiausiai pagal prestižą arba tokias, į kurias lengva įstoti. Todėl tiek daug dirbančių ne pagal profesiją.