Ar pritariate šiai naujovei, kad nemokėti už mokslą galės tik pažangiai besimokantys, neturintys skolų ir t.t.? Startinis mokestis - 500 Lt.
Ar nuo to pagerės studijų ir pačių studentų kokybė? Gal padidės populiarumas proftechninių mokyklų ir pan. Ar ši naujovė neturės įtakos didesniam kyšininkavimui, dėstytojų terorizavimui, noru užsisėsti dar labiau? Kita vertus, gal ši naujovė šiek tiek sutirštins kokybiškesnių studentų kiekį, nes dabar aukštojo mokslo diplomais mojuoja ir gabūs, ir dundukai, baigę ne dėl to, kad kažką išmoko ar žino, bet už pinigus ar dėl to kad praslydo.
aš asmeniškai norėčiau, kad būtų taip, kaip daug kur Vakarų Europoj. mokslas nemokamas, bet jį pabaigia pakankamai nedaug žmonių.
išsilavinimas neturėtų tapti privilegija turtingiesiems.
išsilavinimas neturėtų tapti privilegija turtingiesiems.
QUOTE(Medinis @ 2008 06 27, 11:08)
Pataisykite mane - juk jūs studijuojate? Norite, kad jus sumažintų?
Aš teoretikė, ne praktikė. Universitetinis mokslas man tinka labiau, nei profesinis. Kalba neina apie kažkokį "prestižą" ar panašius vėjus. Tiesiog taip yra.
QUOTE(Medinis @ 2008 06 27, 11:23)
Tai jūs diplomo neginsite, užteks gautų žinių? Kažkodėl skaičiau, kad mokslai jus vargina...
Ar tai, ką psakėte galioja "kitiems", bet "aš esu visai kitokia".
Ar tai, ką psakėte galioja "kitiems", bet "aš esu visai kitokia".
Mokslai mane vargina, praktinis darbas- dar labiau; esu tinginė.
Taip, tai ką pasakiau, galioja visiems, taip, aš esu kitokia- ne geresnė, ne blogesnė, bet kitokia. Kodėl turėčiau tai neigti?
Beje, Medini, kiek ten diplomų pas jūs ant sienos kabo?
QUOTE(Medinis @ 2008 06 27, 11:34)
Kažkur mėtosi. Bet aš puikiai žinau kam man diplomas - tam, kad galėčiau gauti darbą, kuriame reikėtų mažiau dirbti. Žinios man nafik nereikalingos, jų gauni dirbdamas realų darbą.
Kam jums (ne)reikalingas diplomas man nerūpi. Ar ginčysites, kad vieni žmonės labiau tinka strategijai, kiti- taktikai?