Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(guziukas @ 2008 06 27, 23:22)
mega_shok.gif kol perskaitysiu hihihi.gif o dar anglu kalba tease.gif ir jau matau kad persodinant karpo saknis g.gif o man vyras sako,sake tik persodink ir nekarpyk saknu,tai kaip suprast g.gif
Papildyta:
Na kad ne viska ten atidaro verysad.gif o kur atidaro tai tik i kita foruma ilendu g.gif Taip ir nezinau kokia net as orchideja auginu doh.gif zodziu einu as ryt pirkti kazkokio balto vazono ir sodinu,kitaip ji man nestovi,krenta doh.gif

Kaip supratau tu gavai nauja gelyte,dar zydincia ir tikiu kad labai grazia. Taigi turi maziausiai 1-2 menesius studijuoti ju prieziura. ir 1-2 savaites iki laistymo.
Dabar tau negalima jos traukti is vazono,persodineti ir tuo labiau karpyti saknu. DZIAUKIS ZIEDAIS doh.gif
Ir jei paziuresi puslapiu anksciau,pamatysi zinute,kuria parasiau AS. Apie triju orchideju prieziura-LIETUVISKAI!!!!!!!!
Papildyta:
Ar i nors viena panasi tavo orchideja?
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerincioji: 27 birželio 2008 - 23:10
Labas, pleputes 4u.gif siandien sukavau vilniaus ermitaza, tai toks orchiu uzvezimas pasitaike, kazkoki phalika prigriebiau, bet ziedai tokios idomios formos g.gif diena pasirodysiu, nes reiketu eiti biski prigulti kol austi nepradejo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 06 27, 23:42)
O ir pas tave taskuotas, labai jau geri tarp musu mainai butu  lotuliukas.gif  blush2.gif

į kokį mainyti, parodyk blush2.gif biggrin.gif
šiaip dar praeis laiko, kol galėsiu nuo motininio augalo tuos keikius atskirti ir dabar išvažiuoju ir ilgiau nei mėnesiu paliksiu MB gėliukus. praeitą kartą kai taip buvo, prisireikė reanimacijos doh.gif na bet nėra kur dingti.
o gal kuri iš jūsų galėtų mano gėliukus priglausti bigsmile.gif
Atsakyti
Nuzydejo falenospsis, db dziuna tas kotelis, tai reikia nukirpti ties zemiausiu kotelio tasku, ar viena nareli pries nudziuvima virsuje? Jei galite detaliau paaiskinkite kur nukirpti smile.gif aciu
Atsakyti
Palauk, kol žiedstiebis nudžius visai, o tada kirpk prie pat apačios, paliekant maždauk 0,5cm kotuką.
Atsakyti
QUOTE(Nataliukas @ 2008 06 27, 16:49)
ta taskuota kokia grazi  wub.gif

Ačiū labai kaimynka mirksiukas.gif

QUOTE(Kerincioji @ 2008 06 27, 21:47)
1.Phalaenopsis-Šaknys turėtų būti drėgnos visą laiką. Lieti reikia, kai substratas pradžiūna, bet nebūna perdžiūvęs.Naudoti kambario temperatūros vandenį ar truputį šiltesnį. Geriausia laistyti kai ant vazonelio krastu nesimato rasos laseliu.Nepalikti vandens lapų skrotelėse! Toks puvinys paprastai būna neišgydomas.
2.Phalaenosis-nereikia daug šviesos,bet ir ne per mazai smile.gif  Lapai turi būti vidutiniškai žali, nepageltę ir ne per tamsūs. Jie turi būti tvirti, neištįsę, neišglebę. Mėgsta šiltą aplinką - min 18°C žiemos naktimis ir max 32°C vasaros dienomis. 6-12°C dienos/nakties skirtumas skatina žiedų formavimąsi.

1. O jei ant vazonėlio dar matosi rasos lašeliai, o iš viršaus substratas, jau ir perdžiūves atrodo, ar liet galima, ar ne. Aš lieju maždaug kartą per savaitę, tai per retai ar per dažnai ?
2. Mano vieno phalaenosio lapai kažkokie suglebę, tokie netvirti atrodo. Ką reiktų daryt? Gal jam kokią karštą vonią prietaikyt? bet žiūriu, kad jis naujus žiedus man sukrovęs, tai gal negalima nieko daryt, gal tik dažniau paliet?
Atsakyti
QUOTE(efyra @ 2008 06 27, 18:53)
ačiū  4u.gif  va kaip atrodys kai pražys  wub.gif
http://public.fotki....s/pict2882.html

Aš tokiais žiedukais turiu, 4 žiedkočiai net, dar auga, dalis skledžiasi, dalis žydi.

Norėjau paklausti, vakar Phanelopsį Maximoje už 24.99 Lt apžiūrinėjau, bet jis dideliais baltais žiedais, tačiau tų žiedų tik 4. Esu po 60 nLt mačiusi tokiais pat žiedais, bet jau didelėm žiedų kekėm. Kažin, ar čia tas mažažiedis toks jaunas, ar čia kita rūšis?
Atsakyti
QUOTE(Natalėja @ 2008 06 28, 09:08)
Ačiū labai kaimynka  mirksiukas.gif
1. O jei ant vazonėlio dar matosi rasos lašeliai, o iš viršaus substratas, jau ir perdžiūves atrodo, ar liet galima, ar ne. Aš lieju maždaug kartą per savaitę, tai per retai ar per dažnai ?
2. Mano vieno phalaenosio lapai kažkokie suglebę, tokie netvirti atrodo. Ką reiktų daryt? Gal jam kokią karštą vonią prietaikyt? bet žiūriu, kad jis naujus žiedus man sukrovęs, tai gal negalima nieko daryt, gal tik dažniau paliet?

1. papurskaliok is virsaus orines saknis ir substrata.
2. galimi keli variantai:
a) gal senas lapas tiesiogsensta ir vysta.
cool.gif tai gali buti puvinio reiskinys
c) gali buti per mazai dregmes
d) gali buti kad pakaito sauleje
Papildyta:
QUOTE(guziukas @ 2008 06 27, 23:22)
mega_shok.gif kol perskaitysiu hihihi.gif o dar anglu kalba tease.gif ir jau matau kad persodinant karpo saknis g.gif o man vyras sako,sake tik persodink ir nekarpyk saknu,tai kaip suprast g.gif
Papildyta:
Na kad ne viska ten atidaro verysad.gif o kur atidaro tai tik i kita foruma ilendu g.gif Taip ir nezinau kokia net as orchideja auginu doh.gif zodziu einu as ryt pirkti kazkokio balto vazono ir sodinu,kitaip ji man nestovi,krenta doh.gif

jokiais budais nesodink i molini vazone, ir dar be skylutes. jeigu virsta,tai istatyk i koki sunkesni vazona.
Atsakyti
Mano vienas apdulkintas phaliko ziedelis nuvyto ir nukrito, o kitas nuvyto, bet pradejo kotas storeti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 06 28, 09:35)
Mano vienas apdulkintas phaliko ziedelis nuvyto ir nukrito, o kitas nuvyto, bet pradejo kotas storeti  thumbup.gif

as turiu tris thumbup.gif o kiek jie laiko turetu taip bresti?
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 06 28, 09:38)
as turiu tris  thumbup.gif  o kiek jie laiko turetu taip bresti?

kazkur skaiciau, kad 4 menesius
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 06 28, 09:41)
kazkur skaiciau, kad 4 menesius

neatsimenu kada pradejo g.gif nu vienu zodziu turbut kazkur menesi ax.gif
Atsakyti