Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Frekė @ 2008 07 07, 13:28)
todel kad ten gelyciu nemyli... teko pastebeti kad su dusu pereina per visas ir visai nesvarbu ar is virsaus lieti ar is apacios... paskui geles stovi balose... brrr...

dabar renku info apie visus laistymus tresimus persodinimus... tuoj knyga galesiu isleisti kiek jau prisiprintinau... ale vistiek daug neaiskumu.... kaip ten sako: tolyn i miska medziu daugeja lotuliukas.gif

visad taip būna, kuo daugiau žinai, tuo daugiau ir klausimukų kyla...bet nieko, viskas ateis su laiku...įgūdis ir praktika savo daro mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar norėjau paklausti, aš kai persodinau savo naujokėlį Phanelopsį, tai mačiau prie šaknų daug tų kiminų (drėgni tokie buvo), bet aš jų nenuėmiau, taip ir persodinau tik į tą specialų substraktą. Dabar galvoju, gal negerai, gal juos reikia nuimti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 07 liepos 2008 - 13:04
QUOTE(Lietuva @ 2008 07 07, 14:03)
Dar norėjau paklausti, aš kai persodinau savo naujokėlį Phanelopsį, tai mačiau prie šaknų daug tų kiminų (drėgni tokie buvo), bet aš jų nenuėmiau, taip ir persodinau tik į tą specialų substraktą. Dabar galvoju, gal negerai, gal juos reikia nuimti?

tai tegu būna, svarbu perdaug neperliek, nes kiminai sulaiko drėgmę, todėl supūti gali...tiesiog stebėk gėliuką ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2008 07 07, 14:03)

O as manau kad negerai,nes po tais kiminais galejo buti papuvusiu saknu ir jos gali toliau puti g.gif
Atsakyti
Na va, ir as stoju i orchideju myletoju gretas smile.gif kaip ir minejau, siandien vyrui gimtadienio proga nupirkau orchideja, aisku as ta gele rupinsiuosi smile.gif norejau truputi kitokios, bet tos neradau. Tai nusipirkau sita. Maksimoj pazurejau, siaubas, nuvyte tos geles, galejau ir tokia pirkt, bet dovanot vel negrazu ax.gif tikrai maximoj nepriziuri gelyciu... unsure.gif user posted image Man geliu kioske pasake, kad ja persodint tik po kokiu treju metu, kadangi sitai gelytei patinka kai vazone mazai vietos. Kad tik nenumarinciau as jos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 07 liepos 2008 - 13:12
QUOTE(Lietuva @ 2008 07 07, 11:03)

as kai persodinejau savo falenopsiuka ir dendrobiuma, istraukiau kiminus. man nepatik jie ten blush2.gif geriau jau dazniau palaisysiu gelytes negu jos man supus tarp tu kiminu
Atsakyti
QUOTE(Salza @ 2008 07 06, 18:50)
Va sita pirkau, ji buvo maza to, kad nepermatomame vazone, dar be skyles ir vien kiminuose... Puvimas garantuotas. Todel teko ja persodinti, o vazono turini perdziovinti.

user posted image

Norejau tokios... bet pas mus druskininkuose ner tokiu grozybiu..
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 07 07, 14:09)
Na va, ir as stoju i orchideju myletoju gretas smile.gif kaip ir minejau, siandien vyrui gimtadienio proga nupirkau orchideja, aisku as ta gele rupinsiuosi smile.gif norejau truputi kitokios, bet tos neradau. Tai nusipirkau sita. Maksimoj pazurejau, siaubas, nuvyte tos geles, galejau ir tokia pirkt, bet dovanot vel negrazu  ax.gif  tikrai maximoj nepriziuri gelyciu...  unsure.gif user posted image Man geliu kioske pasake, kad ja persodint tik po kokiu treju metu, kadangi sitai gelytei patinka kai vazone mazai vietos. Kad tik nenumarinciau as jos...

gražus gėliukas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 07 07, 11:09)
Na va, ir as stoju i orchideju myletoju gretas smile.gif kaip ir minejau, siandien vyrui gimtadienio proga nupirkau orchideja, aisku as ta gele rupinsiuosi smile.gif norejau truputi kitokios, bet tos neradau. Tai nusipirkau sita. Maksimoj pazurejau, siaubas, nuvyte tos geles, galejau ir tokia pirkt, bet dovanot vel negrazu  ax.gif  tikrai maximoj nepriziuri gelyciu...  unsure.gif  Man geliu kioske pasake, kad ja persodint tik po kokiu treju metu, kadangi sitai gelytei patinka kai vazone mazai vietos. Kad tik nenumarinciau as jos...

nenumarinsi mirksiukas.gif svarbiausia neperlaistyk ir sodink i substrata is zieves ir kokoso plausu, o ne i parduotuvine zeme orchidejom schmoll.gif ir tavo gelyte gyvens ilgai ir dziugins tave savo ziedukais drinks_cheers.gif

P.S. cia as padariau tokias isvadas, kad svarbiausia neperlaistyt ir augint tinkamam substrate blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 07, 14:18)
nenumarinsi mirksiukas.gif  svarbiausia neperlaistyk ir sodink i substrata is zieves ir kokoso plausu, o ne i parduotuvine zeme orchidejom schmoll.gif  ir tavo gelyte gyvens ilgai ir dziugins tave savo ziedukais drinks_cheers.gif

P.S. cia as padariau tokias isvadas, kad svarbiausia neperlaistyt ir augint tinkamam substrate  blush2.gif

aš kaip pamačiau kad kolegė pirko PC žemes tokias tipo orchėm doh.gif sakau pablūdai, ne tokių reik...jinai sako gi čia prašyta...eik tu sakau, bet ji neklausė...spėkit ar bėr ta jos gėlė gyvųjų tarpe doh.gif
Atsakyti
Rugegele23 , ir AirS jūsų labia gražios baltos gėlytės. Dar ir aš sajoju baltą įsigyti, kai pamatysiu, kuri prilips pire širdies wub.gif tik jau nebežinau, kur reikės statyti. doh.gif visgi butas ne guminis.

Nu tai trauksiu aš ją lauk ir nuimsiu tuos kiminus. Nes kita šlaia be tų kiminų, ir dar po karšto dušo, tai puikiauisiai jaučiais, o šit ažiūriu nelabai, žiedeliai taip nenori atsigauti. Geriau du kartus persodinsiu, negu po to gailėsiuos.

ačiū mergytės
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 07, 14:18)
nenumarinsi mirksiukas.gif  svarbiausia neperlaistyk ir sodink i substrata is zieves ir kokoso plausu, o ne i parduotuvine zeme orchidejom schmoll.gif  ir tavo gelyte gyvens ilgai ir dziugins tave savo ziedukais drinks_cheers.gif

P.S. cia as padariau tokias isvadas, kad svarbiausia neperlaistyt ir augint tinkamam substrate  blush2.gif

Atleiskit, kad neperskaicius temu klausiu, bet ar man ta savo,oij vyro biggrin.gif, orchideja dabar jau ir persodint,ar dar palaukt, ir is kur tu kokoso plausu gaut, zieves tai dar miske kur pasilupsiu biggrin.gif ir ar didesni vazona nupirkt? Ir dar kvailas klausimelis, cia kur ta nuotrauka, kur pries kelias zinutes rasiau, kad norejau tokios, bet neradau, tai ar ji ten nenulenkta paprasciausiai, kad taip graziai atrodo, nu jau gal as cia nusisnekejau doh.gif Zodziu kaip vadinasi ta gelyte? tuoj foto vel idesiu.
Papildyta:
QUOTE(Salza @ 2008 07 06, 18:50)
Va sita pirkau, ji buvo maza to, kad nepermatomame vazone, dar be skyles ir vien kiminuose... Puvimas garantuotas. Todel teko ja persodinti, o vazono turini perdziovinti.

user posted image

Sita
Atsakyti