Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Sveikos mergytes smile.gif atejo metas ir man laistyti savo gelyte,nes nebematau aprasojusio vazonelio blink.gif tai noriu paklausti ar laityti reik i vazoneli tiesiai ar i lekstute ipilti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2008 07 06, 10:01)
Sveikos mergytes smile.gif atejo metas ir man laistyti savo gelyte,nes nebematau aprasojusio vazonelio blink.gif tai noriu paklausti ar laityti reik i vazoneli tiesiai ar i lekstute ipilti blush2.gif

tiesiai į vazoną, ir pilk tokį šiltą vandenį tiek, kad apsemtų substratą, bet prieš tai įdėk vazoną į kokį didesnį indą, kad gėlė pamirktų kokia 20 min mirksiukas.gif
Atsakyti
as jei netresiu tai tik po kranu pakisu keliom minutem ir viskas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2008 07 06, 10:10)
as jei netresiu tai tik po kranu pakisu keliom minutem ir viskas rolleyes.gif

galima ir taip, bet pvz. mano gėlės negauna pakankamai drėgmės taip, ir poto lapai suglemba schmoll.gif nors substratas naujas, tačiau neprisisiurbia pakankamai.

kai grįšiu už savaitės, jau manau būsit naują temą sukalbėję biggrin.gif kaip aš ją kokias dvi dienas skaitysiu doh.gif

viso panos bye1.gif susimatysim už savaitės, nesipykit biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 06 liepos 2008 - 09:29
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 06, 10:27)
galima ir taip, bet pvz. mano gėlės negauna pakankamai drėgmės taip, ir poto lapai suglemba  schmoll.gif  nors substratas naujas, tačiau neprisisiurbia pakankamai.

kai grįšiu už savaitės, jau manau būsit naują temą sukalbėję  biggrin.gif  kaip aš ją kokias dvi dienas skaitysiu doh.gif

viso panos  bye1.gif  susimatysim už savaitės, nesipykit  biggrin.gif

Gerai pailsek, SEKMES!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 06, 11:04)
tiesiai į vazoną, ir pilk tokį šiltą vandenį tiek, kad apsemtų substratą, bet prieš tai įdėk vazoną į kokį didesnį indą, kad gėlė pamirktų kokia 20 min  mirksiukas.gif

O as ir sakau kad pilu i vazona,o man viskas isbega doh.gif nupirkau lekstute kad bent joje pastovetu vanduo unsure.gif tai dabar reik vaziuot vazona pirkt,ale tada jis turi but be skiles g.gif jei turi pamirkti jame g.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2008 07 06, 07:57)
O as ir sakau kad pilu i vazona,o man viskas isbega doh.gif nupirkau lekstute kad bent joje pastovetu vanduo unsure.gif tai dabar reik vaziuot vazona pirkt,ale tada jis turi but be skiles g.gif jei turi pamirkti jame g.gif

kam tau tas vazonas be skyles? lotuliukas.gif
as darau taip: pirma padarau gelytem karsta, kad suslaptu substratas ir jo neisplautu kai mirks vandeny. po to pasiimu dideli plastmasini bliuda, pripilu i ji silto vandens ir idedu en orche kokiai 20 min. per ta laika substratas prisigeria vandens. po tu 20 min istraukiu gele, palaikau rankose kol nubega banduo, dar pavartau i sonus kad tikrai neliktu vandens ir statau i vieta mirksiukas.gif
Atsakyti
doh.gif nu tikrai biggrin.gif juk plastmasiniu bliudu tikrai turiu lotuliukas.gif o tai pradziai uzteks kist po kranu,karstu vandeniu,o paskui i bliuda mirkimui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 06, 11:05)
kam tau tas vazonas be skyles? lotuliukas.gif
as darau taip: pirma padarau gelytem karsta, kad suslaptu substratas ir jo neisplautu kai mirks vandeny. po to pasiimu dideli plastmasini bliuda, pripilu i ji silto vandens ir idedu en orche kokiai 20 min. per ta laika substratas prisigeria vandens. po tu 20 min istraukiu gele, palaikau rankose kol nubega banduo, dar pavartau i sonus kad tikrai neliktu vandens ir statau i vieta  mirksiukas.gif

as taip darydama viena gelyte numarinau verysad.gif , gal kazkas buvo netaip g.gif. Bet dabar taip laistyti bijau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa B.: 06 liepos 2008 - 10:17
Sveikutės,
merginos gal galėtumėt trumpai patart kaip prižiūrėt, laistyt orchidėjas mirksiukas.gif aš dabar saviškes tik du krt mėnesy po kelias valandas mirkau trašuotam vandeny ir daugiau niekaip nelaistau, bet žiūriu nuo viršaus šaknys padžiūvusios, karšto dušo biški irgi nesupratau kaip daryt, labai karštą vandenį pilt ant viršaus, ta prasme ne į padėkliuką g.gif
Jeigu padėsit patarimais, iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2008 07 06, 11:52)
Sveikutės,
merginos gal galėtumėt trumpai patart kaip prižiūrėt, laistyt orchidėjas mirksiukas.gif aš dabar saviškes tik du krt mėnesy po kelias valandas mirkau trašuotam vandeny ir daugiau niekaip nelaistau, bet žiūriu nuo viršaus šaknys padžiūvusios, karšto dušo biški irgi nesupratau kaip daryt, labai karštą vandenį pilt ant viršaus, ta prasme ne į padėkliuką g.gif
Jeigu padėsit patarimais, iš anksto dėkoju 4u.gif

As savo orchytes maudau taip:-Sustatau jas i vonia.Tada siltu vandeniuku,silpna srove pradedu jas maudyti vis sukdama karstesni vandeni(mazdaug iki 50-55*).Taip jas dusinu apie 3-5 min.Tada i jas perkeliu i bliuda.Pripilu silto vandens,supilu trasas ir sumerkiu savo kvietkeles.Vanduo apsemia vazonelius.Tada ramia sazine einu daryti pietu tongue.gif .kol mano seimyna pietauja,as istraukiu geliukus po viena is bliudo,nuvarvinu,isvalau kosmetiniu pagaliuku lapu skroteles ir statau ant palanges biggrin.gif .O kai karstos dienos buna savo gelytes kasdien dar apipurskalioju vandeniuku ax.gif biggrin.gif
Papildyta:
P.S Zinau,kad esu nusokusi su visom cerpem nuo savo stogo,bet orchidomanija man jau infekcine liga ir bijau,kad mano atveju ji vis labiau progresuoja doctor.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 07 06, 12:26)
P.S Zinau,kad esu nusokusi su visom cerpem nuo savo stogo,bet orchidomanija man jau infekcine liga ir bijau,kad mano atveju ji vis labiau progresuoja doctor.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Niu merga tu kaip visada savo stiliumi.Geros nuotaikos žmogus,o aš vakar nusivožiau nuo kėdės,tai lb skauda ranka.Negaliuy net kvietku palaistyt doh.gif
Atsakyti