Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Šiandien neatsilaikiau ir vakarykščio gimtadienio proga pasidovanojau dar vieną (jau 3-čią) orchidėją. T.y. phanelopsį.

Buvo ten visokių rit ų rožinių ir baltų, bet man akis užkliuvo už šito (nors ir kai kurie žiedeliai peržydėję jau, tačiau man jis toks retesnis pasirodė. Štai jį ir pasiėmiau. Mylėsiu, globosiu auginsiu.

Štai mano naujokas

user posted image

user posted image

O čia jau ant palangės porelė - juk dviese smagiau augti drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

P.S. Senbūviams aną dieną dariau karštą dušą. Žiūriu tikrai labai gerai, gėlytės net atsitiesė, pagyvėjo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 04 liepos 2008 - 19:48
Super gėlytės, Lietuva !! Ir as sveikinu happybday.gif !!!
Atsakyti
Sveikinam sveikinam, Lietuva, su praėjusiu gimtadieniu 4u.gif biggrin.gif
Papildyta:
O Ramunyte, paskui perdėjai į kiminus ar ir ant drenažo išsigelbėjo gėlytė?

O gal tinkami yra kiminai iš raisto-pelkės? Kaip tik netoli močiutės yra raistas ir žinau jog ten auga kiminai.
Atsakyti
Labai gražios gėlytės thumbup.gif Kada gi pagaliau mano žydės? g.gif kaip nėr taip nėr žiedo ir taip jau daugiau nei metai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 21:02)
Sveikinam sveikinam, Lietuva, su praėjusiu gimtadieniu  4u.gif  biggrin.gif
Papildyta:
O Ramunyte, paskui perdėjai į kiminus ar ir ant drenažo išsigelbėjo gėlytė?

O gal tinkami yra kiminai iš raisto-pelkės? Kaip tik netoli močiutės yra raistas ir žinau jog ten auga kiminai.

Beveik menesi buvo ant drenazo, o paskui gavau kiminu ir beveik visa kita menesi gulejo ant drenazo ir kiminu(nes tingejau drenaza paimt ir tada dar nedaug kiminu turejau),o vakar jau pasodinau ir vel idejau i reanimatoriu.
Mano is raisto ir yra kiminai. Tik as juos nuplikinau ir isdziovinau ant saules.
Atsakyti
Na tai tada parsivešiu aš maišą tų kiminų šį savaitagalį. Nonoriu girtis, bet galėsiu ir jus kurią pašefuoti, juk negaila biggrin.gif

O nuplikyti, tai tikriausiai verdančiu vandeniu? Po to išdžiovinti ir jau tuomet dėti į maišelį ir ant jų dėti orchę? O reikia pilti vandens? Ar iš kur drėgmė ten atsiranda?
Atsakyti

QUOTE(Lietuva @ 2008 07 04, 20:47)
Šiandien neatsilaikiau ir vakarykščio gimtadienio proga pasidovanojau dar vieną (jau 3-čią) orchidėją. T.y. phanelopsį.

Buvo ten visokių rit ų rožinių ir baltų, bet man akis užkliuvo už šito (nors ir kai kurie žiedeliai peržydėję jau, tačiau man jis toks retesnis pasirodė. Štai jį ir pasiėmiau. Mylėsiu, globosiu auginsiu.

Štai mano naujokas

user posted image

su gimtadieniu birthday.gif o delytė wub.gif jei atvirai, tai žiauriai užpavydėjau, patinka man tokios per negaliu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 21:10)
Na tai tada parsivešiu aš maišą tų kiminų šį savaitagalį. Nonoriu girtis, bet galėsiu ir jus kurią pašefuoti, juk negaila  biggrin.gif

O nuplikyti, tai tikriausiai verdančiu vandeniu? Po to išdžiovinti ir jau tuomet dėti į maišelį ir ant jų dėti orchę? O reikia pilti vandens? Ar iš kur drėgmė ten atsiranda?

as manau gal i kokia lekstele tuos kiminus ir tada ant ju orche ir viska ikist i maisa. O kiminus as vis papurksdavau vandeniu. Ir reanimatoriu ispurksdavau.
Taip,verdanciu vandeniu.
Atsakyti
Taip seniai pas jus buvau įlindus, kartais paskaitinėju kas naujesnio orhių pasauly.
Lietuva, baisiai graži orchytė. Aš ir savo bandžiau reanimuoti, rezultatų dar nematyti virš mėnesio gulėjo reanimatoriuj ir nieko. Po to galvoju kai manęs 9 d. nebus vyras numarins, įkišau į substratą, šaknų neleidžia, bet orines ir naują lapelį išleido. Vadinas, dar gyva, ji tokia švelniai alyvinė, kaip Lietaus orchidėjos krašteliai. Taip noris išgelbėt, bet ir kantrybės nerasta. ax.gif
Atsakyti
labas
auginu kolkas dvi: viena uzmezge net 29 pumpurus,deja, isaugino tik 16 smile.gif ji jau metai kaip pas mane. antroji pirkta ir nukainuotu, pasiskaicius jus patarimus atgaivinta ir jau leidzia lapus ir saknis thumbup.gif

Klausimas: isvaziuoju atostogu, kaip man palikt 2sav geles, kad jos nenumirtu unsure.gif ant akmenu statyt vandens dasug pripilt? g.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif As tai vis bijau ta karsta dusa daryti. Viena karta truputi atsargiai paliejau.Zinau, kad rekomenduojama, bet kaip jus darote- ar matuojat vandens temp su termometru, ar is rankos sprendziat , kokio karstumo vandeni pilti. O po duso- kai paliekat nudziuti vonioje- ar is karto isvalot vandeni is skroteles? as tai labai bijau supudyti, tai is karto valau su popierine servetele, ir dar su vatos pagaliuku pati viduriuka doh.gif nezinau, o vandeni kai pilat karstam duse, tai pilat tik ant saknu ir lapu? Neisplauna per daug vanduo substrato? g.gif
Ir dar- ka reiskia, jei naujai isigytoos orches saknys pasirauksleje? Dregmes mazai? Bet ant sieneliu matau rasa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2008 07 04, 20:49)
Labas vakaras 4u.gif  As tai vis bijau ta karsta dusa daryti. Viena karta truputi atsargiai paliejau.Zinau, kad rekomenduojama, bet kaip jus darote- ar matuojat vandens temp su termometru, ar is rankos sprendziat , kokio karstumo vandeni pilti. O po duso- kai paliekat nudziuti vonioje- ar is karto isvalot vandeni is skroteles? as tai labai bijau supudyti, tai is karto valau su popierine servetele, ir dar su vatos pagaliuku pati viduriuka doh.gif nezinau, o vandeni kai pilat karstam duse, tai pilat tik ant saknu ir lapu? Neisplauna per daug vanduo substrato? g.gif
Ir dar- ka reiskia, jei naujai isigytoos orches saknys pasirauksleje? Dregmes mazai? Bet ant sieneliu matau rasa? g.gif

nebijok tu to karsto duso, nepakenks jis tavo gelytem mirksiukas.gif nebent yra isimetes puvinys. o siaip kiek skaiciau puslapy www.orchidee.ru tai ten dauguma orchideju rekomenduojama laistyt karsto duso pagalba.
as saviskes maudau tokio karstumo vandenku, kuris ir man paciai maloniai karstas, o paskui padarau truputi karstesni.vandens karstuma matuoju ranka blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(mildama @ 2008 07 04, 20:14)
labas
auginu kolkas dvi: viena uzmezge net 29 pumpurus,deja, isaugino tik 16 smile.gif  ji jau metai kaip pas mane. antroji pirkta ir nukainuotu, pasiskaicius jus patarimus atgaivinta ir jau leidzia lapus ir saknis  thumbup.gif
Klausimas:  isvaziuoju atostogu, kaip man palikt 2sav geles, kad jos nenumirtu unsure.gif ant akmenu statyt vandens dasug pripilt? g.gif

as jas nuprausciau karstu dusu, gerai pamirkyciau vandeny ir dar kaip tu sakai ant slapio keramzito pastatyciau drinks_cheers.gif tik kad saknys nesiliestu su tais slapiais akmenukais mirksiukas.gif sitaip gelytes tikrai turetu sulaukt kol seimininke gris mirksiukas.gif

as visada sitaip savo geliukus laistau ax.gif
Atsakyti