QUOTE(Sigoska @ 2008 07 04, 17:34)
Kiminai tai samana,ant kurios dedam orchidejas,kurias reikia renimuoti,arba apdedam jais orchidejas persodintas ( cia kas kaip nori,as saviskes tai apdejus,kurios jau persodintos).Kiminai yra naturalus fungicidas,apsaugo orchidejas nuo ivairiu ligu.Ju galima uzsisakyti is www.orchidejos.lt
Idomu, o kuri ar bandete kiminu "pasigaminti" pacios: t.y. prisirinke samanu, jas apiplikyti verdanciu vandeniu ar ismirkyti kokiam fundazole?
Pakrapciau savo falinuka ir pamaciau, kad tie kiminai - tai paprasciausios samanos!!!

QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 17:00)
Labai dėkoju už patarimus
. Reiks dar vakare užklausėlę pakartot, kai daugiau profių bus suirinkę

Ner uz ka

Papildyta:
QUOTE(linole @ 2008 07 04, 17:04)
Idomu, o kuri ar bandete kiminu "pasigaminti" pacios: t.y. prisirinke samanu, jas apiplikyti verdanciu vandeniu ar ismirkyti kokiam fundazole?
Pakrapciau savo falinuka ir pamaciau, kad tie kiminai - tai paprasciausios samanos!!!
O maniau, kad ten kazkoks stebuklas.

Taip tai paprasciausios samanos.

Na bandyt tai tikrai nebandziau,bent jau as,nes nezinociau i kuri raista,ar pelkyna vaziuot ir rinkt juos.Bijociau kokia gyvate susitikt

QUOTE(linole @ 2008 07 04, 18:04)

QUOTE(Sigoska @ 2008 07 04, 18:08)
Ner uz ka 
Papildyta:
Na bandyt tai tikrai nebandziau,bent jau as,nes nezinociau i kuri raista,ar pelkyna vaziuot ir rinkt juos.Bijociau kokia gyvate susitikt

Papildyta:

atkreipkit demesi, kad kiminai - tai ne bet kokios samanos

QUOTE(Sigoska @ 2008 07 04, 17:12)
As tavo vietoj deciau ja ant kiminu dregnu i renimatoriuka,kad atsigautu,sustipretu (bet cia mano nuomone
).
Pageltuios saknys kietos,ar minkstos?Jei minkstos,tai patarciau nukirpt,o jei kietos - palikti.Ziedkotis jei yra,tai nukirpti ir pasimerkti
As manau,kad ta gelyte gyvens.
Tikiuosi nenusisnekejau,jei klystu pataisykit 

Pageltuios saknys kietos,ar minkstos?Jei minkstos,tai patarciau nukirpt,o jei kietos - palikti.Ziedkotis jei yra,tai nukirpti ir pasimerkti

pritariu

QUOTE(linole @ 2008 07 04, 18:04)

kiminai tikrai yra mažas gamtos stebūklas

http://www.rojaussod...i...89&p=161896
seniau bobutės juos ant žaizdų tverdavo,o visokiems nušašėliams apskritai pelkėj patardavo pagulėt

QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 18:40)
O iš kur kiminų gauti? Žiūrėjau orchidėjos.lt puslapyje, tai tokio daikto nemaciau
? Gal yra kur Kaune gauti?

siulyciau dar karta paziuret orchidejos.lt

O man pririnko mokytoja biologijos taip visai nemaziai kiminu 
As juos su verdanciu vandeniu apiplikinau, saulej padejau,kad pasikaitintu, dar galvoju gal su aktaru reikes padezinfekuot...
Papildyta:
Man irgi taip buvo... Zieda nukirpk ir padek gelyte i reanimatoriu. O det orche gali ant keramzito,kol neturi kiminu.
Isgyvens taviske

As juos su verdanciu vandeniu apiplikinau, saulej padejau,kad pasikaitintu, dar galvoju gal su aktaru reikes padezinfekuot...

Papildyta:
QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 16:54)
Ir aš prašau patarimo ką daryti? Ar dar apkarpyti ir tas gelstelėjusias šaknis? Ar man ją dar bandyt sodint ar ką? Ji pas mane dar su žiedais ir žydi
Man irgi taip buvo... Zieda nukirpk ir padek gelyte i reanimatoriu. O det orche gali ant keramzito,kol neturi kiminu.

QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 20:05)
O kaip keramzitą galiu panaudoti - deginto molio granules? O jas kaip dėti į krepšelį ir įpilti truputį vandens ar kaip?
O gal tam puslapyje orchidėjos.lt tie kiminai vadinami - pluoštinės durpės?nes kitokių aš nerandų
O gal tam puslapyje orchidėjos.lt tie kiminai vadinami - pluoštinės durpės?nes kitokių aš nerandų

keramzitas ir yra deginto molio granulės, o tam puslapy naujosios zelandijos kiminų (po 25lt.kažkur ) vis dar yra

QUOTE(gekoniuke @ 2008 07 04, 20:16)
keramzitas ir yra deginto molio granulės, o tam puslapy naujosios zelandijos kiminų (po 25lt.kažkur ) vis dar yra 

Oi dėkui dėkui, jau visai žiopla

O gal žinai per kiek laiko pristato prekes?
QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 20:23)
Oi dėkui dėkui, jau visai žiopla
. Kelis kartus žiūrėjau ir niekaip, bet dabar jau radau.

pirmąkart kai siunciausi - per 2d, o antrąkart - per 3d nuo pinigu pervedimo.
Papildyta:
QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 20:05)
O kaip keramzitą galiu panaudoti - deginto molio granules? O jas kaip dėti į krepšelį ir įpilti truputį vandens ar kaip?

As i plastikine dezute nuo pyrago (viena jos puse atplesiau) pridejau keramzito ir ipyliau truputi vandens,kad nesiektu saknu,bet butu dregnas ir ant virsaus uzdejau orchideja ir viska ikisiau i reanimatoriu.