Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(gekoniuke @ 2008 07 04, 14:42)
o kad gryžt į temą tai mano didžkė pradėjo rodyt norą gyvent, pastebėjau jog šaknelė pradeda augt, prieš du mėn. persodinau ir nieko  blink.gif nei auga, nei stimpa unsure.gif tad tas žalsvas šakniuko pumpuriukas laaabai nuotaiką pakėlė sokiai.gif

nu va kaip smagu mirksiukas.gif
Atsakyti
Padėkit............
Rašiau vakar, kad lapai suglebę, o jūs patarėt patikrinti šaknis, pasižiūriu, o gi ten vaizdelis baisu. Va taip:
Papildyta:
Ar su jau atsiveikinti ar karpyti saknis, ar koki ten renimaoriu mastyti. Labai noriu išsaugoti šią orchę verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 15:32)
Padėkit............
Rašiau vakar, kad lapai suglebę, o jūs patarėt patikrinti šaknis, pasižiūriu, o gi ten vaizdelis baisu. Va taip:
Papildyta:
Ar su jau atsiveikinti ar karpyti saknis, ar koki ten renimaoriu mastyti. Labai noriu išsaugoti šią orchę  verysad.gif

nuplauk ir nukarpyk VISAS papuvusias su trupučiu sveikos dalimi, uždegink su trinta anglim, cinamonu ar peroksidu, dar zelionke naudoja, ir žiūrėk pagal situaciją sodint ar į "palatą" guldyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Va kokios tik šaknelės liko ir tai nežinau ar jau viską pašalinau
Atsakyti
vaje, kas beliko... g.gif O ką dabar daryti? Man ir rūpi, nes panašią situaciją turėjau, tik nemokėjau elgtis tai ir nebeturiu tos orchidėjos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 16:35)

Ir aš prašau patarimo ką daryti? Ar dar apkarpyti ir tas gelstelėjusias šaknis? Ar man ją dar bandyt sodint ar ką? Ji pas mane dar su žiedais ir žydi
Atsakyti
Kažkaip atrodo, kad žiedas jau nuvys, o gėlę, manau būtų galima dar išsaugoti... Na , manau, merginos patars smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 15:35)

As tavo vietoj deciau ja ant kiminu dregnu i renimatoriuka,kad atsigautu,sustipretu (bet cia mano nuomone ax.gif ).
Pageltuios saknys kietos,ar minkstos?Jei minkstos,tai patarciau nukirpt,o jei kietos - palikti.Ziedkotis jei yra,tai nukirpti ir pasimerkti mirksiukas.gif As manau,kad ta gelyte gyvens. smile.gif Tikiuosi nenusisnekejau,jei klystu pataisykit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigoska: 04 liepos 2008 - 16:15
Tai jau sodint nepatariat? O tie kiminai kas tai? Smulkios pjuvenos?
Kurioje vietoje nukirpti žiedkotį?
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 16:20)
Tai jau sodint nepatariat? O tie kiminai kas tai? Smulkios pjuvenos?
Kurioje vietoje nukirpti žiedkotį?

Kiminai tai samana,ant kurios dedam orchidejas,kurias reikia renimuoti,arba apdedam jais orchidejas persodintas ( cia kas kaip nori,as saviskes tai apdejus,kurios jau persodintos).Kiminai yra naturalus fungicidas,apsaugo orchidejas nuo ivairiu ligu.Ju galima uzsisakyti is www.orchidejos.lt
Ziedkoti kirpti pacioj apacioj prie lapu.O jei neturit kiminu galit pabandyt sodint i substrata,bet nezinau ar ji atsigaus,o gal atsigaus g.gif Ir persodint reikia i spec substrata orchidejoms,o ne i zemes orchidejoms,kurios yra parduodamos senukuose, ar geliu parduotuvese.To substrato taip pat galima uzsisakyt is www.orchidejos.lt smile.gif Tikiuosi bent kiek padejau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigoska: 04 liepos 2008 - 16:36
O per kiek laiko pristato iš to orchių puslapio prekes? Čia kaip tik daugiau ir laisvų pasitaikė. Kadangi aš nieko neturiu, tai nebent galiu persodint į seną substrątą.
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 07 04, 16:49)
O per kiek laiko pristato iš to orchių puslapio prekes? Čia kaip tik daugiau ir laisvų pasitaikė. Kadangi aš nieko neturiu, tai nebent galiu persodint į seną substrątą.

Zinokit tikrai negaliu pasakyti per kiek laiko,nes pati pirkau visus tuos gerius parodoje (jie buvo atvyke i kauna). Na bandykit tada i ta sena substrata persodinti,kol atkeliaus jums naujas substratas,ar kiminai. smile.gif
Atsakyti