Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(aneizza @ 2008 07 02, 16:45)
as pasmulkinau extra substrata ir persodinau miniuka - jauciasi gerai  thumbup.gif

O mano gerai jauciasi ir samanose mirksiukas.gif dabar kaip tik pradejo augti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 07 03, 10:48)
O mano gerai jauciasi ir samanose  mirksiukas.gif dabar kaip tik pradejo augti  bigsmile.gif

man ta miniuke sesuo atveze kai jai nuzydejo smile.gif as persodinau ir jauciasi gerai, saknys ir grazios buvo, kai vel prazys teks duoti sesei ziedais pasidziaugti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigoska @ 2008 07 03, 07:42)
As irgi taip pat vargau  doh.gif  O saknu sakneliu pas ji buvo  doh.gif  Persodinau as ji i didesni vazonika,nes senam tai praktiskai vien saknys ir buvo,substratas tik ant pavirsiaus kiek buvo ir viskas. O  i koki substrata sodinot dendrobi? As i extra substrata,ir jam visai patinka jame gyvent  thumbup.gif

as i ta pati vazona ikisau ax.gif substrata uzsisakiau smulku epifitinems orchidejoms is orchidejos.lt Eskstra gi labai stambus, kaip tu ji sukisai g.gif maniskiam falikui net per stambus buvo, tai smulkinau as ji dar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 07 03, 10:08)
nepamirkiau  blush2.gif  Tik paliejau. tai gerai, pamirkysiu po keliu dienu  wub.gif  Aciu. O kaip del saulytes?

tai pamirkyk siandien, tu ja tik paerzinai su tuo vandenuku biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerincioji: 03 liepos 2008 - 11:11
QUOTE(Kerincioji @ 2008 07 03, 12:09)
tai pamirkyk siandien, tu ja tik paerzinai su tuo vandenuku  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif gerai
Atsakyti
na atejau atsisveikint 4u.gif neribotam laikui, nzn kada pajungs neta verysad.gif
Atsakyti
Oho, o kas nutiko? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 07 03, 13:51)
Oho, o kas nutiko?  unsure.gif

keiciam teo i kabelines neta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 03, 10:56)
as i ta pati vazona ikisau ax.gif substrata uzsisakiau smulku epifitinems orchidejoms is orchidejos.lt  Eskstra gi labai stambus, kaip tu ji sukisai g.gif maniskiam falikui net per stambus buvo, tai smulkinau as ji dar doh.gif

As ji pasmulkinau kiek galejau ax.gif Tai nieko jau kokios trys sav kaip taip persodintas,tai neprotestuoja,lapu nemeta dar smile.gif O falenopsi esu viena persodinus i ta extra,tai irgi nieko,jau saknys nemazai paaugusios.As ji buvau pries tai i senukuose pirkta "substrata" persodinus,tai ji jame kentejo metus laiko,kol as jos neiskrapsciau lauk,pamaciau kad tik pora pozeminiu saknu sveiku teturi doh.gif o kitos nupuvusios.Bet as to substrato falikui nesmulkinau blush2.gif
Atsakyti
Gera diena 4u.gif
vel atkeliavau as pas jus su klausimais. Maniskiai phalaenopsiai (atrodo taip parasiau blush2.gif ) kolkas graziai laikos, iskyrus viena. Nepatinka man jo saknys. Galvoju traukt lauk ir persodint as ji. Bet karta buvau nusipirkus is senuku tipo substratas orchidejoms unsure.gif pasimire i ji pasodinus.. tai dabar vis uzsuku pas jus ir matau kad kalbant jkog perkat is orchidejos.lt. Patarkit, kuri pirkt? Nes sakot extreme lyg ir per stambus g.gif O kito phaliuko saknyte islindo per apacia, ir ji tokia sviesi zalsvai geltona (ideta yra i molini 'orchidejini' vazona) saknis tvirta, tik sviesi. Nepanasu jog putu. Tai kazin man ja ir traukt lauk ir persodint, galvojant kad vazonas per mazas (ji zydi siuo metu)?
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2008 07 03, 10:27)
Vilniuje gyvenu, žinau kur prekiaujamos šios gėlės, aš noriu isigyti iš SM , pigiau ir manau kokybiškesnės negu parduotuvėse  g.gif
[

Labai taupus patarimas: Maximos nužydėjusius parduoda nukainuotus - po 9,99, o kartą mačiau, kaip moteriškė buvo nusitvėrusi didžiulę orchidėją už 12,99Lt. Pirkdama išsiimu iš maišelio, labai gerai viską "išsistudijuoju" - lapelius, šaknytes apžiūriu, apčiupinėju. Kol kas turiu tik dvi taip nupirktas - vieną pirkau praeitą savaitę, o kita, pirkta žymiai anksčiau jau apsipylė žiedų pumpurėliais. Tai va, jei mažesniam mieste per pusmetį pavyko dvi nusipirkt geras, tai Vilniuj tikrai daugiau galimybių (bent jau aš taip įsivaizduoju).
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2008 07 03, 14:44)
Gera diena  4u.gif
vel atkeliavau as pas jus su klausimais. Maniskiai phalaenopsiai (atrodo taip parasiau  blush2.gif ) kolkas graziai laikos, iskyrus viena. Nepatinka man jo saknys. Galvoju traukt lauk ir persodint as ji. Bet karta buvau nusipirkus is senuku tipo substratas orchidejoms  unsure.gif pasimire i ji pasodinus.. tai dabar vis uzsuku pas jus ir matau kad kalbant jkog perkat is orchidejos.lt. Patarkit, kuri pirkt? Nes sakot extreme lyg ir per stambus  g.gif O kito phaliuko saknyte islindo per apacia, ir ji tokia sviesi zalsvai geltona (ideta yra i molini 'orchidejini' vazona) saknis tvirta, tik sviesi. Nepanasu jog putu. Tai kazin man ja ir traukt lauk ir persodint, galvojant kad vazonas per mazas (ji zydi siuo metu)?

tos kuri zydi tai gali ir neliesti jei nera kokiu puvisnio zymiu, o del extra substrato tai jis pats geriausias ir nera jau toks stambus, gi galima pasmulkinti koki didesni gabaliuka. Orchems jis labai tinka ir patinka 4u.gif
Atsakyti