Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Debesiene @ 2008 06 29, 00:42)

jau esu taves pasiilgusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 06 29, 02:46)
QUOTE(Debesiene @ 2008 06 29, 00:42)

jau esu taves pasiilgusi 4u.gif

sveikute..... ir as pasigedau jau taves... mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif Sia nakti net sapnavau kaip atgaivinu savo orche biggrin.gif Atsikeliu, o ji vis tokia pat. Ka dar galeciau del jos padaryti? vakar dusa jau gavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 06 28, 23:19)
cia pardaveju vadinama cambria

Ir mums padovanojo sita geri. smile.gif

Labiausiai nustebau, kad ji isodinta rudame plastmasiniame vazone. Sakykit, ar siam hibridui nesvarbu, i koki vazona jis sodinamas, ar man pasiskubinti ir persodinti i bent jau persvieciama kibireli nuo saslyku? g.gif

Vakar padariau dusa, patresiau orchideju trasomis (turiu schultz firmos, Orchid food) - tiksliau pamirkiau pusvalandi trasuotame vandenyje. Ziuresim, kas bus. Nes vienos ziedu sakeles galinis ziedukas lyg ir apvytes... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 06 29, 10:21)
Ir mums padovanojo sita geri.  smile.gif

Labiausiai nustebau, kad ji isodinta rudame plastmasiniame vazone. Sakykit, ar siam hibridui nesvarbu, i koki vazona jis sodinamas, ar man pasiskubinti ir persodinti i bent jau persvieciama kibireli nuo saslyku?  g.gif

Vakar padariau dusa, patresiau orchideju trasomis (turiu schultz firmos, Orchid food) -  tiksliau pamirkiau pusvalandi trasuotame vandenyje. Ziuresim, kas bus. Nes vienos ziedu sakeles galinis ziedukas lyg ir apvytes...  verysad.gif

Mano gelyte irgi rudame vazonelyje, tai irgi nezinau ar reikia persodinti g.gif O jei reikia, tai turbut reikia specialaus misinio nusipirkti senukuose. Ir dar neisivaizduoju kas kiek laiko ja laistyti, kas kiek laiko dusa daryti ir kas kiek laiko tresti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 06 29, 10:25)
Mano gelyte irgi rudame vazonelyje, tai irgi nezinau ar reikia persodinti  g.gif  O jei reikia, tai turbut reikia specialaus misinio nusipirkti senukuose. Ir dar neisivaizduoju kas kiek laiko ja laistyti, kas kiek laiko dusa daryti ir kas kiek laiko tresti biggrin.gif

Tai joms nebutinas persvieciamas vazonas, vadinasi? bigsmile.gif

Nukopijuoju is Kerinciosios 4u.gif santraukos is vieno sios temos puslapio:
Cambria- Kaip ir Dendrobiams tinka smulkus substratas.Persodinti, kai substratas pradeda irti arba kai jauni auginiai netelpa vazone.
Cambria-Tarp liejimų šaknys turi pradžiūti. Kai augalas aktyviai auga, lieti kai substratas pradžiūvo, bet nėra perdžiūvęs. Kai augalas ilsisi, leisti substratui daugiau išdžiūti. Tai skatina žiedų formavimąsi, bet mažiau augs nauji auginiai. Kai augalas miega (tai turėtų būti žiemą), jo nereikia lieti kol substratas nebus visiškai sausas. Vadinasi, vandens mažinimas turi būti laipsniškas. Negalima staigiai po vasaros nutraukti liejimą.
Visoms orchidejoms nenaudoti vandens minkštiklių. Lietaus vandenyje taip pat yra druskų, todėl nedideli jų kiekiai augalui yra reikalingi.
Cambria-Šiam augalui taip pat reikia daug šviesos.4h saulėkaitos ant vakaronės arba pietinės palangės oncidiumam patinka.Temperatūra – vidutinė: 14 °C min žiemos naktimis ir max 29°C vasaros dienomis. Reikia užtikrinti 6-12°C dienos/nakties temperatūrų skirtumą, kad paskatinti žiedų formavimąsi.

Vadinasi, cambrias reikia laistyti reciau, nei kitas orchidejas.
Bet maniskes tas zalias gumbelis (atrodo, bulba vadinate ji?) toooks susiraukslejes. doh.gif

O del vandens minkstikliu: kaip jus, gyvendamos butuose, prisirenkate lietaus vandens? Maniskes trasos su minkstikliais! Na, bet dar paziuresiu - matysiu, kad kazkas blogai - mesiu lauk trasas.
Atsakyti
Sveikos, na ir greitai rašot - spėju vos perskaityti, o jau ką parašyti laiko nelabai lieka blush2.gif

Pražydo pagaliau mano žygutis wub.gif
user posted image

ir iš arčiau 4u.gif
user posted image
Atsakyti

Vadinasi, cambrias reikia laistyti reciau, nei kitas orchidejas.
Bet maniskes tas zalias gumbelis (atrodo, bulba vadinate ji?) toooks susiraukslejes. doh.gif

O del vandens minkstikliu: kaip jus, gyvendamos butuose, prisirenkate lietaus vandens? Maniskes trasos su minkstikliais! Na, bet dar paziuresiu - matysiu, kad kazkas blogai - mesiu lauk trasas.
[/quote]

mano gelytes irgi visi tie gumbeliai ziaaaauriai susirauksleje, matyt parduotuvej nelaiste lotuliukas.gif O kazin jie issitiesins? g.gif
o kokiu kazin galiu dar trasu nusipirkti apart tu uzsakomu is interneto? ir kur?
As lieju paprastu vandeniu is krano g.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 06 29, 13:58)
mano gelytes irgi visi tie gumbeliai ziaaaauriai susirauksleje, matyt parduotuvej nelaiste  lotuliukas.gif  O kazin jie issitiesins?  g.gif
o kokiu kazin galiu dar trasu nusipirkti apart tu uzsakomu is interneto? ir kur?
As lieju paprastu vandeniu is krano  g.gif

na Ermitaže yra gerų trąšų mano manymu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Sinuhas @ 2008 06 29, 13:16)
Pražydo pagaliau mano žygutis  wub.gif

gražūs žiedeliai wub.gif bet vat man tų gėlyčių lapai nepatinka, ta prasme aš neauginu tokių nes man jų tik žiedai gražūs blush2.gif biggrin.gif ir daugumos kitų...dendrobium pvz. irgi. man kažkaip tik phalikai gražūs visumoj rolleyes.gif bet žiedai tai visų labai gražūs drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai taip - kai nežydi lapų kupstas ir tiek irnesakyk.gif Bet verta ir tokius kupstus turėti - kokius paskui žiedus padovanoja wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sinuhas @ 2008 06 29, 14:22)
Tai taip - kai nežydi lapų kupstas ir tiek irnesakyk.gif Bet verta ir tokius kupstus turėti - kokius paskui žiedus padovanoja wub.gif

ir kiek maždaug laiko dabar džiugins? drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 06 29, 14:18)
na Ermitaže yra gerų trąšų mano manymu  g.gif
Papildyta:

O Kaune kur galeciau ieskoti?
Atsakyti