QUOTE(Vidurvasaris @ 2013 09 30, 16:28)
Drąsiai
Neįdomu izoliuotis.
Paaiskinkite man prasau, kaip zmogui saikingai vartojanciam alkoholi, reiketu reaguoti i tokius pasisakymus:
QUOTE(Itališkabandelė @ 2013 10 03, 09:10)
rodos gerti alkoholi yra normalu, o apsimyžus gulėtu griovį tai "bajeris", linksma istorija iš kurios galima pasijuokti, nes kas gi čia tokios.
manau jos
sistemingai žmogus vartodamas alkoholi virsta debilu (švelniai tariant)
ar jis blaivas ar ne, bet sunku su tokiu žmogumi kalbėti, nes jis kalba visiškas nesamones.
dedamas lygybes zenklas tarp isgerimo ir nusigerimo, visi geriantys virsta debilais net kai negeria, susikalbeti neimanoma
Gal reiketu katuciu ploti kai i tave toks poziuris? Nesusimastote, kad gynybine pozicija ne del to, kad jautiesi darantis kazka blogo kai pakeli taure vyno, sampano ar stikleli degtines, o todel, kad vien del to kito akyse patampi debilu ir dar cia svelniai tariant? Man sis komentaras labai geras pavyzdys kaip galima pasikelti auksciau uz visus kitus
Jusu ziniai, alkoholi vartoja (kartais ir nesaikingai) daug issilavinusiu, protingu zmoniu, mediku, mokslininku, mokytoju, menininku.... O toks pasisakymas, kad geriantis alkoholi tik parodo rasanciojo mastymo ribotuma ir kulturos stoka. Bet kuria diena rinkciausi profesoriu su taure vyno, t.y. apsimyzusi debila, negu siauro poziurio zmogu, kuris jauciasi galis teisti visus aplink, net tuos, kuriu nepazista
QUOTE(Itališkabandelė @ 2013 10 03, 09:10)
rodos gerti alkoholi yra normalu,
Reikėtu sukurti pačiai, bet reikia atrasti tam laiko... nes jei imtis kažko tai rimtai...
O kuo nenormalu? Ar tai Jusu nuomone ar pateiksite argumentu?
Tai ir kurkite
Negi svarbiau sedeti SM ir bedavotis kokia sistema supuvusi, negu ta laika skirti rimtos peticijos sukurimui?
Idomus prioritetai....
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 10 03, 09:28)
Pati pernai nedalyvavau "vakarėlyje" po kalėdinio pasirodymo darželyje, vien dėl tos priežasties, kad kitos mamos pirkosi šampaną.
Nesuprantu, negi jis tos būtinybė, kad reikia gerti ugdymo įstaigoje....
Pataisykite jei klystu, bet Jums nepriimtina net buti toj pacioj patalpoj su gerianciais sampana? Manote, kad jei sampanas yra, tai ji reikia gerti?
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2013 10 03, 17:22)
Kiekvieną žmogų, vartojantį alkoholį, vadinti nenormaliu ir debilu - gerokai perlenkta lazda. Siekiant išgyvendinti alkoholizmo problemą, manau, pirmiausia ugdyti kitokią kultūrą šalyje, naikinti priežastis, dėl kurių žmonės tampa įpročio vergais, nemoka kitaip "nuimti įtampos", atsipalaiduoti... nes, sakyčiau, problema yra ne savaime alkoholio buvime, o tame, kad juo imamos spręsti vidinės problemos - tada alkoholis atitinkamai tampa įpročiu. Na, o draudimais, žmonių žeminimu vien dėl to, kad vartoja alkoholį, nieko nepakeisi - na, tik sau uodegą pakelsi, kas, beje, bent jau mano akimis žmogaus nepuošia.
Butent, reikia ne drausti, o sviesti. Draudimas yra trumpalaikis sprendimas, kuri labai norint galima apeiti. Sviesti sunkiau ir uztrunka ilgiau, bet ir nauda ilgalaike ir stabili. Na, logiskai galvojant savo vaikus tai mokome kas galima, kas ne ir kodel, argi netiktu tai taikyti visuomenei? Deja ne visi jos nariai turi atsakingus tevus (globejus ir t.t.) ir jiems reiketu tokius dalykus girdeti mokyklose, darzeliuose...
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 10 03, 18:29)
o kokios tai [priežastys ir kas jas turėtų naikinti?
O kaip Jums paciai atrodo? Kodel zmones girtauja?
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2013 10 03, 20:51)
Priežastys - meilės gavimo / davimo stoka, dėl ko atitinkamai trūksta bendruomeniškumo, saugumo jausmo visuomenėje, atsiranda nepasitikėjimas nepasitikėjimas savimi ir kitaip, konformizmas, destruktyvumas ir t. t. Kiekvienas pagal išgales gali naikinti: tėvai, visuomeninės organizacijos, švietimo įstaigos, valstybinės institucijos, paskiri piliečiai. Pavyzdžiui, šiandien skaičiau apie vieną moterį, kuri užsiima su globos namų vaikais - kartu gamina įvairius daiktus iš "šiukšlių", t. y., įvairių išmestų daiktų - štai jau kažkiek vaikų, kurie gyvena rizikos grupėje, turi šviesaus žmogaus pavyzdį. Man asmeniškai atrodo, kad tiesiog žmogiškumas, šilumos ar galimybių parodymas yra veiksmingesnis nei visokie šūkiai ar kuo didesni draudimai. Nesakau, kad draudimų nereikia, žinoma, galėtų būti specializuotose parduotuvėse pardavinėjamas alkoholis, uždrausta reklama, bet... štai kokie narkotikai - jie draudžiami, bet nori, ir gauni jų. Mano sesuo dirba dėstytoja, tai pasikalbėjusi su studentais, sakė, kad tik keli iš grupės nebandė narkotikų. Vadinasi, jei yra poreikis, atsiras ir kelias, galų gale, jei ne viena priklausomybė, tai kita. BET aš kalbu apie priklausomybes, o ne apskritai alkoholio vartojimą, nes, kiek pastebėjau, jau dedamas lygybės ženklas tarp žmogaus, kuris retkarčiais išgeria, nes jam tiesiog skanu, ir žmogaus, kuris nevaldo savo potraukio.
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2013 10 03, 22:01)
Demagogija ne demagogija, bet žmonės šiaip sau negirtuokliauja (turiu omenyje būtent girtuokliavimą), ir bent jau manęs neįtikina argumentai, kad tie žmonės kažkokie prastesni, nepilnaverčiai ir pan. Nemokantys spręsti asmeninių problemų - taip. Galima teisti, įžeidinėti, puikuotis savimi dėl nevartojamo alkoholio (nors šiaip nesuprantu, kuo čia puikuotis... nebent tiesiog džiaugtis savimi, kai įveiki priklausomybę ar įprotį), galima geranoriškai stengtis padėti ar pagal galimybes užsiimti prevencija.
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 10 04, 06:11)
Iš serijos AŠ NEGERIU. Tik progom esant
Jei negeri, tai negeri visai,
jei išgeri, tai tu jau geri.
Tai pagal Jus, jei isgeri, tai ir girtuokliauji??? Man patinka myletis su MB, turbut reikia deti lygybes zenkla tarp sito malonumo pojucio ir nimfomanijos, ane?
QUOTE(Vidurvasaris @ 2013 10 04, 08:54)
Manau, kad tai tik gynybinė pozicija. Nes žiūrėkit, jeigu jos sutiktų, kad Jūsų sprendimas geras, tai būtų lygų, kad jų sprendimas vartoti alkoholį - blogas. O retas šiam pasauly pripažins, kad klysta, ar elgiasi netinkamai.
Aišku, dar jos galėtų Jūsų sprendimą priimti neutraliai, na, kaip suaugę žmonės
Maždaug - Jūsų nusprendėte nevartoti - ok. Jos sprendžia toliau vartoti - ok. Dirbat sau toliau
Jom gerai, Jums gerai - visiems gerai.
Tai vat man įdomu, kodėl išgeriantys taip jautriai reaguoja, kai šalia jų atsiranda nebegeriantis
(aš nekalbu apie atvejus, kai tas blaivininkas pasipūtęs kaip povas ir ima moralizuoti geriančius)
Tai gynybine pozicija siekiant parodyti, kad ne visi vienodi. Man PATINKA isgerti taure vyno su tinkamu patiekalu, bet tai nereiskia, kad esu alkoholike. Jei kas nevartojate, prasom - jusu gyvenimai, jusu sprendimai. As jums primygtinai nesiulau, jus man primygtinai neaiskinat apie (man neaktualia) nesaikingo alkoholio vartojimo zala, sugyvenam graziai
Laimės niekam nėra pažadėta. Gyvenimas kiekvienam skiria laiko ir erdvės. Pats žmogus turi pasirūpinti kuo juos užpildyti.