Įkraunama...
Įkraunama...

Nevartojame alkoholio

QUOTE(lauramedis @ 2012 02 25, 23:23)
Kai as pastojau, mano gydytoja patare nusipirkti gero konjako buteli ir rytais isgerti po sauksta.

Su tai konjakais tai manau čia mitas nuo senų laikų.. Bent man, mano gyd. nėštumo metu sakė, kad nesąmonė, kam to reikia ir dar kasdien. Sakė mažiau skaityti forumų ir klausytis bobučių smile.gif
Dar esu skaičiusi literatūros, kad tokiu būdu - kasdien kūdikis įsčiose pratinamas prie alkoholio...
Atsakyti
QUOTE(lauramedis @ 2012 02 25, 22:23)
Esu girdejusi ir mediku nuomone, kad saikingai vartojamas alkoholis visiskai nekenkia, ir netgi i nauda. Kai as pastojau, mano gydytoja patare nusipirkti gero konjako buteli ir rytais isgerti po sauksta.

as irgi esu girdejus mediku nuomone, kad reikia vaika skiepyti nuo vejaraupiu - nes gali buti komplikaciju, kad anginos neisgydys be antibijotiku ir jie butini - bet kazkaip nepuolu nei skiepyt nuo bile ko, nei vaistu girdyt kol nera rimto reikalo schmoll.gif
Atsakyti
Bet gi ne po buteli kasdien, o po sauksta. Mano dukrai jau 17 metu, kol kas nepastebejau jokio polinkio i alkoholi smile.gif Tfu tfu tfu, aisku.
Na, nezinau, zinant jusu poziuri i tai, greiciausiai rasit 100 argumentu man papriestarauti, bet as manau kad bet koks krastutinumas yra negerai, kaip alkoholizmas, taip ir visiska abstinencija. Vyna, alu zmones gamina ir geria jau tukstancius metu. Ir man, pvz. susitikus seniai matyta drauge, visai malonu prie kavos isgerti dar ir taurele brendzio ar konjako, sutinkant Naujuosius - sampano taure. Nematau tame nieko bloga.
Bet nekenciu, kai gerti nenoriu, o ikyriai siulo. Visada gerbiu zmogaus pasirinkima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauramedis: 26 vasario 2012 - 08:38
Man tai kaip minėjau pats organizmas nebepriima paprasčiausiai, tai man be šanšų išgerti ir tą taurę vyno ar pan. smile.gif Tiesiog jau nuo kvapo pykina... Vat tokia įdomi reakcija.
Atsakyti
QUOTE(lauramedis @ 2012 02 26, 08:29)
Na, nezinau, zinant jusu poziuri i tai, greiciausiai rasit 100 argumentu man papriestarauti, bet as manau kad bet koks krastutinumas yra negerai, kaip alkoholizmas, taip ir visiska abstinencija.

Kiekvienas renkas kaip nori - jei jums prie kavos brendzio slakeli malonu isgert - tai ir gerkit - gi nieks nieko ir nesako, jei dukrai norisi sampano - ir valio. Aplink irgi visi ir isgeria ir prisigeria kai kurie - kiekvieno teise rinktis, man nesinori to brendzio, nu neskanu - ta kodel turiu gert? Negeriu ir kavos - nes man neskanu, man patinka tik jos kvapas, o alkoholio nepatinka ne tik skonis, bet ir kvapas - tai kodel turiu gert? kad salia esantis pasijustu geriau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 02 26, 13:09)
Kiekvienas renkas kaip nori - jei jums prie kavos brendzio slakeli malonu isgert - tai ir gerkit - gi nieks nieko ir nesako, jei dukrai norisi sampano - ir valio. Aplink irgi visi ir isgeria ir prisigeria kai kurie - kiekvieno teise rinktis, man nesinori to brendzio, nu neskanu - ta kodel turiu gert? Negeriu ir kavos - nes man neskanu, man patinka tik jos kvapas, o alkoholio nepatinka ne tik skonis, bet ir kvapas - tai kodel turiu gert? kad salia esantis pasijustu geriau? g.gif

Zinoma ne, svarbiausia kad jus pati jaustumetes gerai. Jeigu jau rinktis is tu krastutinumu, tai aisku kad abstinencija geriau. Mano tetis nemazai gere, ir ilgai, niekada nepamirsiu kiek blogo musu seimoj padare jo girtavimas. Ir mano vyras savo laiku buvo i tai isitraukes, buvom ant skyrybu slenkscio (aciu dievui, dabar tai prisimenu kaip bloga sapna). Pati visiskai neatsisakau, bet vartoju tikrai labai saikingai. Ir kaip minejau, gerbiu kito pasirinkima.
O skonis ir kvapas nepatinka jokio alkoholio? Nes kiti, pvz. likeriai ar uzpiltines gi atrodo, skaniai kvepia. Man kvepia amaretas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lauramedis @ 2012 02 26, 17:45)
O skonis ir kvapas nepatinka jokio alkoholio? Nes kiti, pvz. likeriai ar uzpiltines gi atrodo, skaniai kvepia. Man kvepia amaretas smile.gif

nea - nepatinka, ir nepatinka galvos svaigimas isgerus bent kazkiek, nepatinka ta busena, tad renkuos net neragaut mirksiukas.gif
Kazkodel, kai kam nors pasakai kad negeriu kavos - niekas nepasimeta ir nepradeda irodinet kad truputis kavos nekenkia ir net reikalingas ir pan, o va kai jau pasakai kad nevartoju alkoholio - visad iskyla grandiozine diskusija lotuliukas.gif

gi nemazai yra nemegstanciu, nevalganciu mesos, zuvies, vaisiu ir voskiu ten veganu - nu bet kazkaip jie nesukelia tiek aziotazo kiek nemegstantys alkoholio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 02 26, 19:53)
o va kai jau pasakai kad nevartoju alkoholio - visad iskyla grandiozine diskusija lotuliukas.gif
gi nemazai yra nemegstanciu, nevalganciu mesos, zuvies, vaisiu ir voskiu ten veganu - nu bet kazkaip jie nesukelia tiek aziotazo kiek nemegstantys alkoholio doh.gif

Tai jau taip ir nesuprantu kodėl, man kažkaip vienodai kas ką geria, negeria, valgo ar ne... Kaskart kažkur nuvažiavus vis mano negėrimas tampa top tema, kažkaip jau pastebiu, kad vengiu ir į svečius važiuoti, nes vis tas pats per tą patį... Nemalonu tampa paprasčiausiai. Labai veikia tokie pasakymai, na tai maždaug ką tau sunku išgerti taurę vyno dėl visų? smile.gif

Sunkiausia supranti, kodėl visiems taip knieti ir nepatogu dėl kažkokio negeriančio... g.gif Aš pvz. nei pasakoju kažkam, nei kažką bandau įrodyti, tiesiog, jei įpila, tai taip ir stovi ta taurė, kol galu gale pradeda visiems kliūti, kodėl ji vis pilna, na tada ir prasideda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 26 vasario 2012 - 19:15
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 02 26, 19:12)
na tai maždaug ką tau sunku išgerti taurę vyno dėl visųsmile.gif

lotuliukas.gif , bet nesako - ka tau sunku suvalgyt vistos slaunele del visu (cia veganei kokiai) - arba jei pasakau kad negeriu kavos - man visad pasiulo arbatos ir neitikineja kad turiu kava gert, o va vyna - regis uz apykakles pila doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 02 26, 19:12)
Aš pvz. nei pasakoju kažkam, nei kažką bandau įrodyti, tiesiog, jei įpila, tai taip ir stovi ta taurė, kol galu gale pradeda visiems kliūti, kodėl ji vis pilna, na tada ir prasideda...

as irgi nesiafisuoju, nebent pries pilant paklausia ka gersi - sakau aciu, nieko - tai pirma diskusja ar nestuke.gif , kai pasakai kad ne, klausia kokius antibijotikus geriu lotuliukas.gif , kai sakau kad negeriu, va tada prasideda... Apie nukrypimus ir kas cia tokio - nu nemegstu, nenoriu, man organizmas nereikalauja cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 02 26, 20:18)
as irgi nesiafisuoju, nebent pries pilant paklausia ka gersi - sakau aciu, nieko - tai pirma diskusja ar  nestuke.gif , kai pasakai kad ne, klausia kokius antibijotikus geriu lotuliukas.gif , kai sakau kad negeriu, va tada prasideda... Apie nukrypimus ir kas cia tokio - nu nemegstu, nenoriu, man organizmas nereikalauja  cool.gif

Jo jo... Buvę irgi, kad gal laukiatės?? Ne? Tai gal antibiotikai? Irgi ne... Tai gal antidepresantai?? Esu sulaukusi ir tokių kl. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lauramedis @ 2012 02 26, 08:29)
bet as manau kad bet koks krastutinumas yra negerai, kaip alkoholizmas, taip ir visiska abstinencija.

O jei zmogus TIESIO NEMEGSTA alkoholio? Tai jau krastutinumas? Tai jau blogai? O jei zmogus nemegsta silkes ar varskes, tai kazkodel nieks nepuola jam aiskint, kaip jis blogai elgesi to nevalgydamas. Niekas jam per prievarta nesiulo to ar ano valgyti, bet jei kas pasako, kad nemegsta alkoholio, tada jau vos ne karas. Kaip ir kuri minejo del kavos. Jei pasakysi, jog jos nemegsti, niekas per prievarta nesiulys ir nemegins irodyt, jog kava gerti butina, o tiesiog pasiulys arbatos. Bet jei negeri alkoholio, kodel tiesiog negalima pasiulyt sulciu, be visu tu "kodel", "reikia" "tu ka, kitu negerbi" ir kito briedo.
Atsakyti
Sveikos,

kazkada rasiau jau sitoj temoj.
anksciau geriau alkoholi, nu saikingais kiekiais o studentavimo laikais ir kiek daugiau nei saikingai per vakarelius, bet jau kokius penkis metus (tiksliai nepasakysiu) nebesinori visai. na isgerdavau anksciau taure vyno ir pan. o dabar tiesiog nebeskanu, keliskart prie kompanijos irgi taure turejau vyno, nu bet nebeskanu nors tu ka. ir isvis kazkaip pradejo nervint alkoholio kvapas net rolleyes.gif
Atsakyti