Įkraunama...
Įkraunama...

Nevartojame alkoholio

mes patys kartais savaitgali prie kokiu super skaniu pietu po taure vyno isgeriame, bet tuo ir baigiasi musu bendravimas su alkoholiu:) kas suzino tai labai stebisi, kaip cia mes tokie blaivininkai, o man tai nuostabu, kai mano pazistamiems yra normalu 2-3 kartus per savaite po buteliuka alaus ikalti, o savaitgaliais ir visai "atsipalaiduoti"... mano supratimu cia jau alkoholizmas...
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2010 12 20, 18:25)
mes patys kartais savaitgali prie kokiu super skaniu pietu po taure vyno isgeriame, bet tuo ir baigiasi musu bendravimas su alkoholiu:) kas suzino tai labai stebisi, kaip cia mes tokie blaivininkai, o man tai nuostabu, kai mano pazistamiems yra normalu 2-3 kartus per savaite po buteliuka alaus ikalti, o savaitgaliais ir visai "atsipalaiduoti"... mano supratimu cia jau alkoholizmas...

raminkitės gal biški su tokiais samprotavimais. dry.gif tikrų alkoholikų nesat sutikę.
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2010 12 20, 18:25)


Tikrai iškreiptas tas jūsų supratimas smile.gif . Aš alkoholio nemėgstu vien dėl to, kad neskanu (aišku, poveikis būna visai nieko rolleyes.gif ). Na, kartais galiu ir paragauju alaus.
Atsakyti
QUOTE(joli84 @ 2010 11 30, 17:50)
gal kuri zino kur Kaune galima rasti nealkoholinio imbierinio vyno? stai tokio:
http://www.assorti.l...-alkoholio.html

anksciau Dorado parduotuveje buvo, bet nebera sios parduotuves....


O kodėl negali iš jų užsisakyti? Pristato į visus Lietuvos miestus. Siunčiausi ne kartą, visada greitai atveža.
Atsakyti
man tai amžina problema doh.gif - "aš negeriu" " o kodėl? o kokios priežastis? juk vis dėl to kažkas pastūmėjo? ir tttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt doh.gif blyn kaip užknisa..kartais iki susipykimo reikalas eina... "na kaip čia neišgeri TOKIA proga ir pan " doh.gif
Atsakyti
man tai dar sakyčiau ir nepatinka, būti apgirtusiai, nepatinka tas poveikis- toks apspangimas, arba kai įsisjungia fazė " man viskas dzin", o kai prigėrus esu išvis nepatinka. Labaiusiai nervuoja , kai galva svaigsta atsigulus ir tam visai nereikia daug išgerti. Nieko čia gero, tame alkoholyje, nebent tik spaudimui pakelti kartais verta brendžiuko paragauti.
Atsakyti
O, kokia aktuali tema smile.gif Aš anksčiau tik esant progai kokio vynelio ar likeriuko paragaudavau... Kai pastojau, pagimdžiau - dingo noras, na dar ilgai maitinau, gal tas lėmė, nežinau smile.gif Man dabar net kvapas bet kokio alkoholinio gėrimo nupurto....
Ir aišku, visiems užkliūnu, kad kaip čia taip??? Negeri??? Visi žiūri keistai.. Nesuprantu kodėl žmonėms taip kliūna, man pvz. visiškai dzin kas geria, kas ne - vadinasi toks žmogaus apsisprendimas ir net nelendu su klausimais. O man pastoviai tokios situacijos būna, kad tarsi turiu jaustis dar kalta prieš visus, kad nepalaikau kompanijos... Ypač tokie pasiūlymai sunervina viduje, kad maždaug: "Tai negi tau sunku nors biškiuką paragauti ir t.t., maždaug tokiu būdu negadinčiau nuotaikos visiems.." Aš jau pastebiu, kad pradedu vengti kažkokių baliukų, nes pastoviai prasideda manęs narstymas, vakaro top tema, kodėl aš negeriu doh.gif O pasakymas, kad na nenoriu aš - netinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 30 gruodžio 2010 - 10:06
Kiek verčiau temą, tai nemačiau tokios info... Čia šiaip, pasiskaitymui smile.gif

Ką iš tikro geriame?

Visi gerai pažįsta alų, vyną, degtinę, bet mažai kas žino, kaip alkoholis gaminamas. Į labai naudingas vynuogių sultis prideda mielių bakterijų. Jos labai mėgsta cukrų. Per mikroskopą matyti kaip jos ryja cukrų, o išskiria alkoholį - C2H5OH. Alkoholis - tai mielių bakterijų šlapimas, išmatos, o moksliškai - ekskrementai. Kai šlapimo koncentracija pasiekia 11%, bakterijos, kaip ir kiekvienas organizmas (jei terpė uždara), apsinuodija savo išmatomis ir žūsta. Jei toks skystis iškart pilstomas į butelius, tai jį vadiname paprastu sausu vynu. Jei jį išlaiko dvejus metus ir nukošia bakterijų lavonėlius - tai jau išlaikytas rūšinis arba markinis sausas vynas, jis gerokai brangesnis.

Daug kas, o ypač moterys, mėgsta šampaną. Jį gamina štai kaip. Į žalio stiklo butelį įpila 5 rūšių vynuogių sulčių mišinį ir įdeda mielių. Priklausomai nuo sulčių mišinio sudėties, gaunamas įvairių rūšių šampanas. Kalnuose yra išrausti ilgi urvai, kurių sienose išgręžtos skylės buteliams. Į jas sudeda butelius, urvą uždaro, užantspauduoja ir dvejus metus laiko tamsoje. Temperatūra ten visą laiką vienoda - 14 laipsnių. Per 2 metus mielių bakterijos perdirba sultis ir, pasibaigus terminui, atidaro tamsų rūsį ir į jį nukreipia stiprią šviesą. Nuo netikėtumo ir baimės bakterijos suviduriuoja ir dvėsdamos prileidžia dujų.

Įdomu, kad šios bakterijos gali perdirbti ne tik cukrų, bet apskritai bet kokią organinę medžiagą. Hidrolizės gamyklose spiritas gaminamas iš pjuvenų. Užmerkiamos pjuvenos, pridedama mielių bakterijų. Ėsti nėra ko - ėda pjuvenas ir šlapinasi metilo spiritu. Šitos bakterijos alkoholiu paverčia net žmogaus išmatas. Kaime yra žinomas toks subtilus kerštas. Karštą vasarą į kaimo tualetą nemėgstamam žmogui įmeta puskilį mielių. Ir prasideda putojantis procesas su dujomis ir su kvapais. Nuo tualeto dvelkia pusiau saldūs, pusiau rūgštūs "šamaniški" kvapai.

Jeigu jums teks gerti šampaną ir jūsų nosį kutens šampano dujos, žinokite, kad tai dvesiančių bakterijų atsisveikinimas.
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 12 30, 11:00)
Kiek verčiau temą, tai nemačiau tokios info... Čia šiaip, pasiskaitymui smile.gif

Ką iš tikro geriame?

Visi gerai pažįsta alų, vyną, degtinę, bet mažai kas žino, kaip alkoholis gaminamas. Į labai naudingas vynuogių sultis prideda mielių bakterijų. Jos labai mėgsta cukrų. Per mikroskopą matyti kaip jos ryja cukrų, o išskiria alkoholį - C2H5OH. Alkoholis - tai mielių bakterijų šlapimas, išmatos, o moksliškai - ekskrementai. Kai šlapimo koncentracija pasiekia 11%, bakterijos, kaip ir kiekvienas organizmas (jei terpė uždara), apsinuodija savo išmatomis ir žūsta. Jei toks skystis iškart pilstomas į butelius, tai jį vadiname paprastu sausu vynu. Jei jį išlaiko dvejus metus ir nukošia bakterijų lavonėlius - tai jau išlaikytas rūšinis arba markinis sausas vynas, jis gerokai brangesnis.

Daug kas, o ypač moterys, mėgsta šampaną. Jį gamina štai kaip. Į žalio stiklo butelį įpila 5 rūšių vynuogių sulčių mišinį ir įdeda mielių. Priklausomai nuo sulčių mišinio sudėties, gaunamas įvairių rūšių šampanas. Kalnuose yra išrausti ilgi urvai, kurių sienose išgręžtos skylės buteliams. Į jas sudeda butelius, urvą uždaro, užantspauduoja ir dvejus metus laiko tamsoje. Temperatūra ten visą laiką vienoda - 14 laipsnių. Per 2 metus mielių bakterijos perdirba sultis ir, pasibaigus terminui, atidaro tamsų rūsį ir į jį nukreipia stiprią šviesą. Nuo netikėtumo ir baimės bakterijos suviduriuoja ir dvėsdamos prileidžia dujų.

Įdomu, kad šios bakterijos gali perdirbti ne tik cukrų, bet apskritai bet kokią organinę medžiagą. Hidrolizės gamyklose spiritas gaminamas iš pjuvenų. Užmerkiamos pjuvenos, pridedama mielių bakterijų. Ėsti nėra ko - ėda pjuvenas ir šlapinasi metilo spiritu. Šitos bakterijos alkoholiu paverčia net žmogaus išmatas. Kaime yra žinomas toks subtilus kerštas. Karštą vasarą į kaimo tualetą nemėgstamam žmogui įmeta puskilį mielių. Ir prasideda putojantis procesas su dujomis ir su kvapais. Nuo tualeto dvelkia pusiau saldūs, pusiau rūgštūs "šamaniški" kvapai.

Jeigu jums teks gerti šampaną ir jūsų nosį kutens šampano dujos, žinokite, kad tai dvesiančių bakterijų atsisveikinimas.

lotuliukas.gif doh.gif ziauriai cia aisku pateikta biggrin.gif

bet... taigi ir rugpienis, kefyras, jogurtas, suriai ir dar daugybe gaminiu gaminama bakteriju ar mieliu pagalba, ir procesas panasus i alkoholio. taip kad logiskai mastantis zmogus neturetu britkintis, bo valgyt netures ka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 12 30, 12:22)
lotuliukas.gif  doh.gif ziauriai cia aisku pateikta biggrin.gif

bet... taigi ir rugpienis, kefyras, jogurtas, suriai ir dar daugybe gaminiu gaminama bakteriju ar mieliu pagalba, ir procesas panasus i alkoholio. taip kad logiskai mastantis zmogus neturetu britkintis, bo valgyt netures ka biggrin.gif



man labai patiko tas sakinys: nuo netiketumo ir baimes bakterijos suviduriuoja bigsmile.gif
mano biologijos zinios prastokos, bet argi bakterijos tie mikroskopiniai sutverimukai turi nervu sistema ir sugeba bijoti? g.gif
siaip ar taip straipsnis labai idomus, niekada nezinojau kaip cia su tuo alkoholiu yra smile.gif
Atsakyti
Geras straipsnis, įdomu kiek teisybės..
O jei į temą, tai aš irgi praktiškai nevartoju alkogolio, bet tikrai dėl to nekyla problemų bendravime, anaiptol, sakyčiau visi patenkinti-esu komunikabili ir blaivi, sakyčiau, net labiau nei įkalus, nes alkogolis mane blogai veikia-slopina doh.gif Tai, man atrodo, kad tik pasidžiaugia visi, kad jiems daugiau liks + blaivas vairuotojas yra bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 12 30, 12:00)
...Nuo tualeto dvelkia pusiau saldūs, pusiau rūgštūs "šamaniški" kvapai.

Jeigu jums teks gerti šampaną ir jūsų nosį kutens šampano dujos, žinokite, kad tai dvesiančių bakterijų atsisveikinimas.


Labai smagus straipsniukas. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti