QUOTE(goosia112 @ 2010 08 29, 10:48)
malonu žinoti , kad vis daugiau yra atsisakančių alkoholio
, kuris yra jau kaip įaugusi tradicija
tarp savo draugių bendraminčių dar neradau
Mano draugų turbūt didesnioji dalis alkoholio arba visai nevartoja, arba vartoja minimaliai, tai ir su problema, kaip išvengti buvimo geriančiose kompanijose, praktiškai beveik nesusiduriu. Paskaičius šią temą labai krenta į akis net neslepiamas pyktis, netolerancija žmonėms, kurie "to brudo" (ir pan.) neatsisako visiškai. Pati alkoholio nevartoju, bet stengiuosi, kad toks kategoriškas mano požiūris netaptų pretekstu kitaip manančius vertinti vos ne kaip "antrarūšius" neišmanėlius. Panašiai juk ir su vegetarizmu - neretai mėsos ar net visų gyvulinės kilmės produktų atsisakoma iš labai gilaus dvasingumo, o iš tikrųjų matai, kaip žmogus taip stengiasi pasijusti viršesnis už kitus. Jei kas nors pasiūlo išgerti ir tu atkerti: "šito brudo aš nevartoju" ar ką nors pan., kas savaime niekina vartojantį, na tai kaip jūs įsivaizduojate tolesnį pokalbį? O kad nebūtų įmanoma atsisakyti mandagiai, kad mano nuomonė nebūtų priimta (nesvarbu - kaip norma ar kaip keistumų keistumas), man asmeniškai dar neteko. Jei tektų, tai būtų ženklas, kad gal laikas iš tos kompanijos pasišalinti.
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)