QUOTE(zhiurke @ 2008 06 30, 15:12)
Idėja pati gera, bet dažnai ne priėmimuose, o "buitinėje" aplinkoje- pas kažką namuose, darbo vakarėliai ir pan. kai kolektyvas nedidelis, nepakanka tik pakelti taurę. Nes kils klausimų, o kodėl tu neeegeri? Kam pakartot? O, žiūrėkit jinai negeria. Ir visai negalvoja apie mandagumo taisykles ar apie tai, kad svarbu taurę pakelti, o paskui daryt ką nori. ne visada išdega.
Dėl atsisakymo gert per naujus ir panašiai: aš savo kompanijoj atsisakau,bet maniškiai žino, kad kartėm vien nuo alkoholio kvapo ar vaizdo pradeda purtyti. Negi ir tada aukotis, kad nepamanytų kas nors, kad esu pasikėlusi?
Dėl oficialių priėmimų, kur tiesiog nemandagu būtų atsisakinėti, visiškai sutinku, bet dėl buitinių baliuku... Tikrai nesu pasikėlusi ir negalvoju, kad geriantys yra amoralūs ar kitokie brūdai, bet ir mane nuo alkoholio kartais net purto, o priėjęs koks labai linksmas pilietis grūda tiesiog vos ne į burną... Suprantu, jam linskma, ir jis nori, kad ir kitam linksma būtų, bet jei man linksma ir be to?.. Nepadeda nei "geriu vaistus" (iš tikrųjų geriu), nei "aš už vairo", nei kitokie atsikalbinėjimai... Kodėl tai, kad negeriu (arba, kažkieno žodžiais tariant, esu asaba...) kelia problemų kitiems? Kartais pavyksta į stikliuką įsipilt vandenuko arba į stiklą kokių sulčiu ("čia kokteilis"..
), bet lietuviai jaučia pareigą įrodyt, kad gerti tu PRIVALAI ir tiek... Žinoma, yra ir tokių , kurie kompanijoje pradeda visiems skalambyt apie alkoholio žalą, kaip ir ekstremalūs vegetarai kartais pradeda net restorane vos ne visa gerkle klykt, kam valgai mėsą, esi žudike, tai tokių piliečių nesuprantu... Gerbkim vieni kitus