QUOTE(dianute @ 2008 10 08, 21:07)
Na, aš irgi pasireikšiu...
Daugeliui labai sunku suprast, kad beveik negeri. Tenka aiškint, kad nemėgsti, neatradai dar savo gėrimo, ir t.t. ir pan.
Keletą kartų labai dideliems ikyruoliams paaiškinau labai paprastai ir vaizdžiai: tiesiog išpyliau ant žemės ar į kriauklę įbruktą gėrimą. Fantastiška tada stebėti tokio žmogaus veidą! Tada užsitarnauju bjaurybės ar "priplaukusios" reputaciją
Kai kuriuos įtikina toks argumentas: gyvenime darome daug dalykų, kurie mums nepatinka, bet kuriuos esame priversti daryti, tai kodėl norėdama atsipalaiduoti ir švęsti turiu jaustis verčiama ką nors daryti?
Tiesą sakant, gyvenime dar nė karto nesu buvusi girta (aišku, sakyti, kad visai negeriu, negaliu, nes retkarčiais per šventes įsipilu 0,5 cm taurės vyno), nežinau, koks jausmas, bet kažkaip ir nenorėčiau
Drąsiai elgiesi, toks elgesys šiek tiek pateisinamas, bet... Jei geriančiajam teko susidurti su taip besielgiančiu žmogum (o čia jau, atleiskite, bet beveik išsišokimas, nors ir žinau, kad už šiuos žodžius susilauksiu kaltinimų lavinos...), tai kitą kartą, sutikęs negeriantį žmogų, tikrai nebus jam tolerantiškas... Tiesiog taip visi negeriantieji tada tampa bjaurybės ir visokie kitokie... Pati žinau iš savo patirties, kai pasakau, kad negeriu, sulaukiu atsakymo: "Na ir šiokie ir tokie jūs, abstinentai..."
Čia reikia "padėkoti" aktyviai afišuojantiems savo pasirinkimą...
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 10, 11:53)
kaip matau tau nors kiek isgeriantis zmogus iskart su alkoholiku asicijuojasi, tai todel ir negeri - bijai nesusivaldyti.
man patiko vieno pazistamo fraze, kai kas nors klausdavo kokia proga sumastyta svente - alkoholikai iesko progu isgerti, normalus zmones geria tada kada jie nori"
Ir vėl įžeidinėjimai...
Negeriu ne todėl, kad bijau nesusivaldyti (o šitą posakį girdėjau gal kokius šimtus kartų), o todėl, kad:
1. Turiu šiokią tokią alergiją (paisreikšia ne visada, bet nenoriu kitą dieną po išgertuvių ištinti, kad niežėtų oda, ar jausti kitokį diskomfortą);
2. Man daugelis alkoholinių gėrimų tiesiog neskanūs (vyną mėgstu, kai kada šampano išgeriu, bet kiekiai visada apsiriboja ne daugiau nei dviem taurėm... Kartais jaučiu fizišką norą išgerti alaus, tada irgi kokią stiklinę išgeriu);
3. Kadangi esu ir taip ne pačios geriausios figūros, o alkoholis turi laaaabai daug kalorijų, tai nemanau, kad turėčiau vietoj normalaus sveiko maisto rinktis tokias nereikalingas kalorijas (ten beveik vien angliavandeniai)...
Merginos, savo postu noriu pasakyti, kad tolerancijos reikia iš abiejų pusių, aštrūs pasisakymai tik blogina situaciją... Galų gale, daug maloniau, kai žmonės bendrauja, o ne dėl niekų ginčijasi...