Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 14, 21:55)
O sakykite, ar šaknys rododendrų didelės?  g.gif Mes daugiabutyje gyvenam, galvojam po langais pasisodint, o ten apačioj - garažai  unsure.gif Įtariu, kad žemių sluoksnis nedidelis, gal geras pusmetris tik  g.gif Kaip manot, galim bandyt?  g.gif

paviršinės rododendrų šaknys ir jiems didelio gylio nereikia. Tik tokia būtina auginimo sąlyga: drenažui pasirinkti konkorėžių, sekantį sluoksnį sumaišyti su spygliais, o paviršių mulčiuoti gausiai. Saulės kiekis priklauso nuo rododendro rūšies, vieni pakelia tiesioginę saulę, kitiems reikalingas pilnas/dalinis šešėlis wink.gif
P.S. paprastai rododendrai žydi anksti pavasarį ir iki vidurio vasaros. Labai nedaug rūšių, kurios žydį antroje vasaros pusėj wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žuvė: 15 rugpjūčio 2006 - 19:50
o mano rododendras isprotejo doh.gif
jau antra zieda leidzia, taip taip doh.gif 1 isleido rugsejo pirmajai, vietoj gladijoliu prazydo, o kita zieda leis jau ant dienu blink.gif
nesugalvos, tikiuosi, ir visus kitus ziedus isleist g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2006 09 14, 12:36)
o mano rododendras isprotejo  doh.gif
jau antra zieda leidzia, taip taip  doh.gif 1 isleido rugsejo pirmajai, vietoj gladijoliu prazydo, o kita zieda leis jau ant dienu  blink.gif
nesugalvos, tikiuosi, ir visus kitus ziedus isleist  g.gif

Dekui paneles uz patarimus, siandien nusipirkau rododendra ir bandysiu sodinti. Labai tikiuosi kad prigis ir kita pavasari padovanos man graziu ziedeliu 4u.gif
Atsakyti
mano jau rugseji dovanoja pavasario nesulaukes lotuliukas.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2005 06 23, 07:09)
Kad kefyru palaistyt tinka ir aš girdėjau. mirksiukas.gif

Cia tai geras!
Pirma karta isgirdau kad rododendrus galima laistyti parugusiu kefyru smile.gif blink.gif o gal ir azalijoms sitoks tresimas patinka?
Atsakyti
merginos, o ar rododendriukas gali peržiemoti vazone daugiabučio namo laiptinėje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2006 09 14, 22:30)
mano jau rugseji dovanoja pavasario nesulaukes  lotuliukas.gif  blink.gif

na, nesu baisinė žinovė, bet tokiu laiku rododendro žydėjimas neleis krūmui sukaupti medžiagų peržiemojimui - visą energiją dabar atiduoda žiedams. Skinčiau žiedus kuo greičiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žuvė @ 2006 09 15, 13:00)
na, nesu baisinė žinovė, bet tokiu laiku rododendro žydėjimas neleis krūmui sukaupti medžiagų peržiemojimui - visą energiją dabar atiduoda žiedams. Skinčiau žiedus kuo greičiau  ax.gif

vakar prisiskaiciau rusiskam zurnale, kad yra kelios rusys rododendru, kurie zydi rudeni.
ir ziedai toki patys kaip maniskio g.gif
man tevelis padovavojo, tai ir nepaklause doh.gif
kaip dabar zinot blink.gif
Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2006 09 15, 12:56)
merginos, o ar rododendriukas gali peržiemoti vazone daugiabučio namo laiptinėje g.gif

kai pir kiekvienam, auganciam lauke, reiketu sudaryti ziemos salygas, t.y.:
-atitinkama temperatura;
-rododendrai nemegsta vejuotos teritorijos, tad jei ten bus skresvejis...
Atsakyti
O ar butu galima rododendra pasodinti prie pat namo, t.y. prie sienos. Pas mus nuo namo atitverta tokiu borteliu koks pusmetris, tai as i ta "klomba" noreciau pasisodinti rododendra, kad ir siena plika uzstotu ir siaip grazu butu.
Atsakyti
Nuejau i parduotuve ogo ten rododendrai nukainuoti 50% dideli krumai tai dabar net nezinau ka daryti jei dabar nusipirkciau ar sodinti o gal geriau i stikliny siltnamy su visu vazonu ikasti ir pasodinti pavasary? Labai noreciau patarimu jei kuri ka zinot g.gif O sodinant kokio gylio duobes kasti? Sake kad reikia durpes i duobes pripilti tai tada tikai augs 4u.gif O su tais kankoreziais ar pasitvirtino?
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2006 09 21, 13:54)
Nuejau i parduotuve ogo ten rododendrai nukainuoti 50% dideli krumai tai dabar net nezinau ka daryti jei dabar nusipirkciau ar sodinti o gal geriau i stikliny siltnamy su visu vazonu ikasti ir pasodinti pavasary? Labai noreciau patarimu jei kuri ka zinot  g.gif O  sodinant kokio gylio duobes kasti? Sake kad reikia durpes i duobes pripilti tai tada tikai augs 4u.gif O su tais kankoreziais ar pasitvirtino?

O tai kur cia tokia ogo parduotuve, jei ne paslaptis? bigsmile.gif
Atsakyti
Jei ne pertoli tai Alytuje kaip man pasake tai visi ju lauko augalai nukainuoti po 50 % kiti 30% kad jiems nereiketu laikyti per ziema paziurekite kitose prekybos vietose gali buti ir kitur!!!
Atsakyti