Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Nežinau, kaip su maniškiais? Įtariu ką tai negero, nes vieni -gražiais žaliais lapeliais, o keli- parudavusiais. Dar palūkėsiu-gal atsigaus. O juk visus vienodai buvau aprišusi ir eglišakėm apklojusi...
Atsakyti
Siandien apziurejau savo vieninteli rododendra- tai lyg ir perziemojo- virsunele zalia, tik apatiniai lapeliai pageltonave.
Atsakyti
Mano rododendras- azalija blink.gif puikiai peržiemojo. Ir jaunasis rododendriukas prigijo ( sodintas spalyje). Niekuo aš jų nerengiau žiemai, niekuo nedengiau. Tik gausiai prilaisčiau prieš šalčius 4u.gif
Atsakyti
O as laukiu nesulaukiu pavasario, kad pamatyciau, ar zydes maniskiai rododendrai , ar ne. Uzpernai pasodint, pernai nezydejo sad.gif Paziuresiu, kaip tas, kuris pernai pasodintas darys... O pora azaliju, jau keli metai vis po truputi nyksta ant pietines saules. Gal as per mazai jas laistau vasara? Nors palieju tai, rodos, kas vakara. Bet siemet , jauciu, liks tik viena, nes per ziema ciucka viena suvalge tiesiogine to zodziu prasme - laukiu, gal koks pumpurelis pasaknese dar uzsilik. jei ne-teks naujo krumelio ieskoti....
Tiesa, skaiciau, kad norint parukstinti zeme, rododendrus galima laistyti sieros rugztimi. Aisku, atskiesta tam tikru santykiu su vandeniu. Rododendrams labai svarbu rugsti dirva, kitaip jie negali pasisavinti maisto medziagu is dirvozemio.
Atsakyti
Mano vargšą rododendrą statybininkai apipylė vandeniu su kažkokiais dažais. Dabar lapai visi baltais taškais nusėti ir su skudurėliu nenusivalo. Gal galite patarti ką daryti? Gal galima nukirpti tuos lapus?? Ar išgyventu mano augaliukas, jeigu taip padaryčiau? Kaip manot?
Atsakyti
Na, kaip Jūsų rododendrai? Maniškis apsipylęs žiedais nei šakos linksta! Gaila, neturėjau fotoaparato, būčiau parodžiusi ir Jums! Fantastika! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa1 @ 2005 05 18, 15:27)
Pasisodinome keletą rododendrų.Atrodo, kad įvykdėme visas augintojo rekomendacijas-t.y.rūgšti žemė,šiaurinė namo pusė ir tt.Bet dideliam mūsų nusivylimui ,jiems kažkas yra.Ruduoja lapai,vienas visai nudžiūvo.Gal turite patarim  sad.gif      help

zinok, nevisada reikia literatura vadovautis, va mes irgi nusipirkom pries kelis metus 3 rododendrus ir sodinom pagal patarimus, kaip ir tavo, ir jie nei vienais metais nei ziedu nerode nei gyvybes daug turejo, rudavo ir lapus mete, tai du sunyko, o ta kita ikisom prie krumo bet pietu pusej, tai jis truputi ir pavesio gauna ir saules silumos nemazai, tai kaip mat atsigavo ir per pirma menesi naujus lapus leisti pradejo...
be to, nusipirkom viena nauja, tai ikisau irgi beveik kiemo viduri, bet saule buna is ryto ir nuo kokiu 3val, o per pietu karsti tai uzstoja tresne didele, bet jam ten labai silta ir jau antri metai ziedais apsipyles ir nauju lapus vos speja sukti...

Papildyta:
QUOTE(erikele @ 2006 01 22, 09:14)
As jau apraudojau savo rododndrus, jauciu neatlaike tokiu baisiu salciu. buvau pridengus tik eglisakiais. Is tikruju as ju dar nemaciau, bet nujauciu, kad tokiu salciu neatlaike. O kaip jusu gelytes laikosi?

o ziemai tai uzdengem sita naujaji su agro plevele ir egliu sakom, tai per tuos salcius labai graziai ziemojo, nors pas kaimynus, kurie tik eglius sakom denge, tai visi nusalo
Atsakyti
o ką daryt su netyčia pirktu rododendru? Atvežtinis jis yra ir labai jau norėčiau kur nors į nuolatinę augimo vietą pasodint. Ar vistik laukt 09-10 mėnesių ?
Atsakyti
QUOTE(Žuvė @ 2006 06 19, 13:25)
o ką daryt su netyčia pirktu rododendru? Atvežtinis jis yra ir labai jau norėčiau kur nors į nuolatinę augimo vietą pasodint. Ar vistik laukt 09-10 mėnesių ?

Tai tu jį kišk į žemę greičiau, kad šaknys neišdžiūtų. Tikrai nereikia rudens laukti tokiu atveju.
Atsakyti
SOS Ką daryti? Pavasarį pasodinau rododendrą -azaliją, pradėjus žydėti užpuolė kažkokie vabaliukai, įtariu, kad amarai, ir pakirto visus žiedus. Šiaip ne taip jais atsikračiau, bet dabar stovi visa nuvytusiais lapais ir ko gero bus atia. Gal kartais jai netinka vieta, nes gauna daug saulės, nors medelyne perkant sakė kad azalijai tinka saulė.
Atsakyti
Klausykite, man kilo toks klausimas: o kaip dauginami rododendrai?
Atsakyti
O sakykite, ar šaknys rododendrų didelės? g.gif Mes daugiabutyje gyvenam, galvojam po langais pasisodint, o ten apačioj - garažai unsure.gif Įtariu, kad žemių sluoksnis nedidelis, gal geras pusmetris tik g.gif Kaip manot, galim bandyt? g.gif
Atsakyti