Ar žinot,kad prieš žiemą,rododendrus reikia gausiai laistyti? Šiandieną "Sodo spalvų" žurnale perskaičiau ir prisiminiau... Visada,prieš šalnas,vienam krūmui,pilu po 3-4 laistytuvus vandens.Tada,tipo,jie lengviau perneša šalčius ir pavasarį gausiau žydi...Rašo,kad ir žiemą,per atlydžius,juos reikia laistyti,bet jau žiemą ,tai aš to nedarau...O jus?
Ar ju šaknys nenušals?????
QUOTE(ginaja @ 2005 11 04, 11:11)
Ar ju šaknys nenušals?????
Jei šiuo metu laistysi,tai tikrai nenušals Patikrinta. Nieks nesako laistyti,kai lauke-10C.Dabar,šiuo metu,kai dieną lauke + ,o naktį-2-4C,tikrai galima
QUOTE(erikele @ 2006 01 22, 09:14)
As jau apraudojau savo rododndrus, jauciu neatlaike tokiu baisiu salciu. buvau pridengus tik eglisakiais. Is tikruju as ju dar nemaciau, bet nujauciu, kad tokiu salciu neatlaike. O kaip jusu gelytes laikosi?
Itariu, kad ir mano rododendrui -galas. Gaila.
QUOTE(ginaja @ 2006 01 22, 19:01)
Itariu, kad ir mano rododendrui -galas. Gaila.
Skaičiau, kad rododendrai žiemą atlaiko 30-40 laipsnių šalčio, o pavojingiausia jiems pavasarinė saulė - nudegina lapus. Taip kad turėkim vilties.
QUOTE(Vilioja @ 2006 01 23, 10:17)
Skaičiau, kad rododendrai žiemą atlaiko 30-40 laipsnių šalčio, o pavojingiausia jiems pavasarinė saulė - nudegina lapus. Taip kad turėkim vilties.
Oi kaip tu mane nudžiuginai, Valioooo Lauksiu pavasario.
QUOTE(Omorika @ 2005 05 26, 10:12)
Pati auginu rododendrus. Tai labai nereiklus augalas,tik turi būti tinkamai pasodintas. Tada auga vos ne kaip piktžolė.Labai nebloga Danguolės Liagienės knygelė 'Rododendrai' (pilna visuose knygynuose).
Liagienės straipsnių yra ir internete - pasiskaitykite
Aš saviškius prieš pat tuos didžiuosius irgi mulčiavau durpėmis, ir juos pačius apsukau skudurais (niekas kitas po ranka nepasitaikė), labai tikiuosi kad atsilaikys
gelbėkit gelbėkit.pirmameti krumuka rudeni pasodinom-rugsėjo mėn-mulčiavau lapais spygliais,nedengiau ir džiaugiausi ,kad apsnigo.kur nekur po sniegu matės žali lapai.per šalčius augintini pamiršau ,dirstelėjau vakar-be sniego ,mėlynais nužiuvusiais-susisukusiais- lapukais.ar pavasari dar atsigaus?
ar galėjo iššalti iki šaknų.ka veikė jūsų augaliukai per speigą
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 01 28, 00:37)
gelbėkit gelbėkit.pirmameti krumuka rudeni pasodinom-rugsėjo mėn-mulčiavau lapais spygliais,nedengiau ir džiaugiausi ,kad apsnigo.kur nekur po sniegu matės žali lapai.per šalčius augintini pamiršau ,dirstelėjau vakar-be sniego ,mėlynais nužiuvusiais-susisukusiais- lapukais.ar pavasari dar atsigaus?
Jeigu krūmelis prigijęs, tikrai atsigaus. Maniškiams žiemą nuo šalčio lapai visada lyg tai paruduoja ir susisuka, bet tik šalčiams atlėgus, viskas stoja į savo vėžias. Dabar pažiūrėjau pro langą - tokie pusiau susisukę. Vat at jei jis naujokas - rudeninis, nežinau
gyvas ,mano rododendras atsigavo