Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(omoroka 38 @ 2009 05 19, 18:48)
Percy Wiesemannas iš tikro kažkoks liūdnas atrodo. Pirmiausia patikrink ar teisingai pasodintas ir gal drėgmės trūksta  g.gif  Jei viskas gerai, tai pabandyk truputį trąšų duoti, bet svarbu ne per daug. O į kokio gamintojo substratą sodinai? Gal nekokybiškas pasitaikė? ( Jei mokat augint orchidėjas, tai visa priežiūra labai panaši, nety ir šaknim reikia nemažai oro gauti. )

Omoroka, gražus paveikslėlis - vos atpažinau. Nuotraukoje, kur tau nusiunčiau, sakei, kad Cunningham's White. Bet maniškis nėra visiškai baltais žiedais (gal tik nuotraukoje taip atrodė), jie ir dabar, į pabaigą žydėjimo, tokie švelniai kreminiai. O iš pradžių, kol skleidėsi, labai panašūs į Gintute paskutiniojo rododendro (kur prie vazono paveikslėlis etiketėje). Tai gal ir aš "percy wiesemanną" auginu g.gif. Nes ir "Maximoje" pažiūrėjau jau nužydėję rododendrai "Cun..White" pardavinėjami didesniais kelmais, nei maniškis. Mano mažesnis gerokai, toks kompaktiškesnis. Na, visai susipainiojau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(PUka @ 2009 05 19, 10:51)
Wolke neapsakomas grožis  wub.gif  ... o kurioje šalyje čia taip  bigsmile.gif
pas mane šiaurinėje pusėje lygiai tokei pat pumpurai, truputį žiemą apšalo lapeliai (pirma žiema jam buvo) tai galvojau, kad ir pumpurai visi jau nebegyvi, bet tik šiomis dienomis pastebėjau, kad jie putlėja  thumbup.gif  .. lauksiu irgi pražystant  wub.gif

O bigsmile.gif Tai kur tu sodini rododendrą mastau.gif Sode, o gal jau name gyveni bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ecka @ 2009 05 20, 12:49)
O bigsmile.gif  Tai kur tu sodini rododendrą mastau.gif Sode, o gal jau name gyveni bigsmile.gif

sode brangioji, apie namą nedrįstu pasvajoti kol kas per tokias krizes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(PUka @ 2009 05 20, 13:01)
sode brangioji, apie namą nedrįstu pasvajoti kol kas per tokias krizes  unsure.gif

supratau drinks_cheers.gif

Maniškis pradėjo skleistis, jei nepamiršiu kada daugiau išsiskleis- įmesiu foto irgi ax.gif
Atsakyti
[quote=gdaiva,2009 05 19, 12:45]
bandau įdėti savo krūmelių nuotraukas. Baltas jau antri metai pas mane, be problemų peržiemojo, o kiti du šiemet sodinti ,tai labai greitai žiedus numetė. Tikiuosi,, kad kitais metais bus stipresni.

http://s53.radikal.r...a8c524120af.jpg
Labai jau gražūs tavo rododendrai 4u.gif -Šaunuolė.
Iškilo klausimukas,kur perki rododendrus?
Kokioj šalyje augini?
Patark ,kur geriausiai pirkti juos? 4u.gif -AČIŪŪ 4u.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Juk mano rododendrai pradeda skleistis , tiek laukiau clap.gif assa.gif sokiai.gif kai prasiskleis daugiau įmesiu foto , ale kiek džiaugsmo kai pamačiau , kad praded skleistis biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
[quote=regna,2009 05 20, 17:48]
[quote=gdaiva,2009 05 19, 12:45]
bandau įdėti savo krūmelių nuotraukas. Baltas jau antri metai pas mane, be problemų peržiemojo, o kiti du šiemet sodinti ,tai labai greitai žiedus numetė. Tikiuosi,, kad kitais metais bus stipresni.

http://s53.radikal.r...a8c524120af.jpg
Labai jau gražūs tavo rododendrai 4u.gif -Šaunuolė.
Iškilo klausimukas,kur perki rododendrus?
Kokioj šalyje augini?
Patark ,kur geriausiai pirkti juos? 4u.gif -AČIŪŪ 4u.gif
[/quote]
Gyvenam už Riešės prie Vilniaus visi pirkti Lietuvoj. Kai vežėm žemes sodinti vejai pirkom atseit juodžemį, o atveže kažkokias durpes ar kažką panašaus. Žodžiu galiu sodinti viską kas mėgsta rūgščia žemę, veja dėja pas mus labai vargsta daugiau samanų nei žolės. O rododendrai taip supratau laimingi.
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2009 05 20, 11:15)
Omoroka, gražus paveikslėlis - vos atpažinau. Nuotraukoje, kur tau nusiunčiau, sakei, kad Cunningham's White. Bet maniškis nėra visiškai baltais žiedais (gal tik nuotraukoje taip atrodė), jie ir dabar, į pabaigą žydėjimo, tokie švelniai kreminiai. O iš pradžių, kol skleidėsi, labai panašūs į Gintute paskutiniojo rododendro (kur prie vazono paveikslėlis etiketėje). Tai gal ir aš "percy wiesemanną" auginu  g.gif. Nes ir "Maximoje" pažiūrėjau jau nužydėję rododendrai "Cun..White" pardavinėjami didesniais kelmais, nei maniškis. Mano mažesnis gerokai, toks kompaktiškesnis. Na, visai susipainiojau. ax.gif

CW irgi rausvai skleidžiasi. O Percy seniai čiupinėjau . Bent jau žiedus būtum atsiuntus, o atsiuntei tik krūmą . lotuliukas.gif Šiaip kokia veislė geriausia klausti ten kur pirkot. Kai kryžmina rododendrus, tai kartais iš lapų sunku pasakyti net gerai žinomas veisles. tongue.gif
Atsakyti
Seniai cia pas jus bebuvau blush2.gif O jau grozybiu prideta thumbup.gif Galva svaigsta.Mano rododendras jau visai ziedus susiruoses numesti,perzydejo ir tik bis barstosi aplinkui unsure.gif nors nemanau,kad jam kas ne taip butu g.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif norejau jusu pasiteirauti, situacija tokia, vyras dukreles gimimo proga nupirko man gele, nieko nei domejosi neika, patiko ir nupirko, pasirodo ten rododendras lotuliukas.gif sakykite o namie vazone jo augint negalima lotuliukas.gif
Atsakyti
Vakar pražydo mano ligoniukas Percy thumbup.gif
Jei rytoj nelis lietus, tai nufotinsiu ax.gif

Dar vienas klausimukas..Pas mano tetą supuvo net neišsiskleidę rododendro pumpurai ir iš po pumpuro auga nauji lapukai-pažastukai (taip kaip normaliai peržydėjus). Rododendrai pas ją labai gražiai visad auga ir žydi. Ir krūmai jau gal 5-6 metų senumo. Kas tai galėtų būti?
Atsakyti
QUOTE(tuliaa @ 2009 05 23, 15:50)
Sveikos mergaites  4u.gif norejau jusu pasiteirauti, situacija tokia, vyras dukreles gimimo proga nupirko man gele, nieko nei domejosi neika, patiko ir nupirko, pasirodo ten rododendras lotuliukas.gif sakykite o namie vazone jo augint negalima lotuliukas.gif

papildau savo klausima, o cia isvis rododendras ?>?? biggrin.gif oj ir suku dabar galva doh.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti