Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(regna @ 2009 05 18, 00:09)
Užsukusi į šią temą tikiuosiu atrasiu  atsakymus į mano  iškilusius neaiškumus,auginant rododendrus.Auginu rododendrus antrus tik metus.
Labai prašau,patarkite,kaip,kiek kartų reikia tręšti rododendrus.
Antras neaiškumas ,perkant rododendrus  Lietuvoje,kur tai geriau pirkti turguose,parduotuvėse.
Aš,tikiu,sulauksiu atsako į mano iškilusius klausimus,iš patyrusių augintojų. 4u.gif

2 kartus 4u.gif Geriau ilgai veikiančiom trąšom.

Turguj retai būna kokybiški.

Papildyta:
QUOTE(pinciukas @ 2009 05 17, 20:58)
labas vakaras.noriu patyrusiu gėlininkių paklaus.ar sužydės mano rododendras?
pas visas jau taip gražiai žydi o aš niekaip nesulaukiu žiedų

Tavo iš lapų panašu, kad Nova Zembla veislė. Jie vėlyvesni. Dabar žydi vidutinio ankstyvumo.
Papildyta:
QUOTE(EgluteN @ 2009 05 18, 10:58)
Mano grazuolis perzydeti visai baigia,kaip beja ir azalijos verysad.gif

Derinant skirtingo ankstyvumo rododendrus galima gana ilgai ištempti žydėjimo laiką. mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2009 05 18, 15:32)
mazytis fotoreportazas is mano sestadienines isvykos  ax.gif

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omoroka 38: 19 gegužės 2009 - 07:49
QUOTE(reksnyte @ 2009 05 13, 13:32)
sveikos mergaitės  4u.gif prisižiūrėjau čia pas jus tokių grožių,kad neatsilaikiau ir pati nusipirkau rododendrą  wub.gif  tikiuos priimsit ir pasidalinsit savo patarimais  4u.gif 
noriu paklausti  blush2.gif  kai pirkau jis jau žydėjo,dabar jau kokios porą savaičių,kai tie žiedeliai pradėjo vysti. ar reikia juos nuskinti ar jie patys turi savaime nukristi  g.gif  ačiū  4u.gif

Reikia nuskinti, kad neaugintų sėklų. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2009 05 14, 14:49)
gavau margalapi rododendra dovanu,  noreciau ji augint vazone, nes nelabai turiu vietos kur ji sodint. ar reikia ypatingai kazkaip zeme jam ruost persodinant ir ar reikia labai didelio vazono, ta prasme ivertinant kad saknys labai daug issiples  ar uztenka, kad persodinant saknys tilptu g.gif

Vazone rododendrus sunku auginti. Lengvai arba perdžiūsta arba šaknys užsimerkia. Daug lengviau persodinus į gruntą. Ypač margalapį. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Gintute @ 2009 05 15, 22:57)

O gal yra Lietuvoje koks selekcininkas, kuris galėtų parduoti kitokių spalvų nei įprasta  rododendrų? Aš labai noriu ir ieškau gelsvo rododendro  wub.gif

Jei pirksit geltonus, tai ypač gerai parinkit vietą. Jie patys neatspariausi, bet jei visos sąlygos tinka ( pavėsis, nuo vėjo apsaugota vieta ir drėgmės nei per daug nei per mažai, auga ). Praktiškai iš geltonų lengviausia susitvarkyti su Flava .

Papildyta:
QUOTE(Gintute @ 2009 05 18, 16:31)
Va čia tai VAAUU!!!!  bigsmile.gif
Fainai, kad ir  LT būtų tokių fantastiškų sodų  ax.gif

O tie ružavi "bumbulai", tai - azalijos ar irgi rododendrai?

Azalijos. Jos dar ir labai kvepia. wub.gif
Atsakyti
Wolke neapsakomas grožis wub.gif ... o kurioje šalyje čia taip bigsmile.gif

QUOTE(pinciukas @ 2009 05 18, 21:20)
ačių kad mane nuraminot.lauksiu žiedų o kaip sužydės tai pasirodysiu

pas mane šiaurinėje pusėje lygiai tokei pat pumpurai, truputį žiemą apšalo lapeliai (pirma žiema jam buvo) tai galvojau, kad ir pumpurai visi jau nebegyvi, bet tik šiomis dienomis pastebėjau, kad jie putlėja thumbup.gif .. lauksiu irgi pražystant wub.gif
Atsakyti
ar yra kokia rusis, kuri galetu augti saules atokaitoje?
Atsakyti
Merginos norejau paklausti ar rododendrai bijo skesveju g.gif
Ir kokiom jus trasom tresiat 4u.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
bandau įdėti savo krūmelių nuotraukas. Baltas jau antri metai pas mane, be problemų peržiemojo, o kiti du šiemet sodinti ,tai labai greitai žiedus numetė. Tikiuosi,, kad kitais metais bus stipresni.

http://s53.radikal.r...a8c524120af.jpg
http://s56.radikal.r...33c1e8520c2.jpg
http://s42.radikal.r...ce8f8f71549.jpg
http://s53.radikal.r...829f3c8bc87.jpg
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2009 05 19, 11:29)
Merginos norejau paklausti ar rododendrai bijo skesveju  g.gif
Ir kokiom jus trasom tresiat  4u.gif
Aciu  4u.gif

Lengviau auginti užuovėjoj.

Papildyta:
Pasirodau savuosius ax.gif Kur daugiau pavėsio dar nežydi.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 05 19, 16:37)
Pasirodau savuosius  ax.gif Kur daugiau pavėsio dar nežydi.

Kokie dideli ir gražūs krūmai bigsmile.gif , o lapai tai tokie "geležiniai".
Labai gražūs rododendrai.
Eisiu ir aš saviškių fotkint ax.gif blush2.gif , nors jie pas mane toli gražu ne tokie buinūs kaip pas Omoroka 38 schmoll.gif

Pirmas gautas dovanų iš giminaičių, nuo jų kero.
user posted image

Šitas sodintas prieš du metus. Irgi gautas dovanų, tik jis jau parduotuvinis.
user posted image

Šitą pirkau prieš pora savaičių wub.gif
user posted image

Šitas irgi šiemet pirktas iš "Žalios stotelės". Aš jo labai norėjau dėl geltonai rožinių žiedų (matosi ant paveikslėlio), bet kažko tai jis gelsta g.gif Įdomu ar sužydės.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintute: 19 gegužės 2009 - 18:29
QUOTE(Gintute @ 2009 05 19, 17:57)
Kokie dideli ir gražūs krūmai  bigsmile.gif , o lapai tai tokie "geležiniai".
Labai gražūs rododendrai.
Eisiu ir aš saviškių fotkint  ax.gif  blush2.gif , nors jie pas mane toli gražu ne tokie buinūs kaip pas Omoroka 38  schmoll.gif

Šitas irgi šiemet pirktas iš "Žalios stotelės". Aš jo labai norėjau dėl geltonai rožinių žiedų (matosi ant paveikslėlio), bet kažko tai jis gelsta  g.gif Įdomu ar sužydės.
user posted image

Bus gražūs ir tavo drinks_cheers.gif , tas raudonas, tai lygiai toks kaip mano ax.gif

O Percy Wiesemanas pagal atsparumą šalčiui ant ribos. Rausvas atsparus, bet tik pavėsinis.Reikia labai gerai parinkti augimo vietą. Kad negautų daug saulės.

Percy Wiesemannas iš tikro kažkoks liūdnas atrodo. Pirmiausia patikrink ar teisingai pasodintas ir gal drėgmės trūksta g.gif Jei viskas gerai, tai pabandyk truputį trąšų duoti, bet svarbu ne per daug. O į kokio gamintojo substratą sodinai? Gal nekokybiškas pasitaikė? ( Jei mokat augint orchidėjas, tai visa priežiūra labai panaši, nety ir šaknim reikia nemažai oro gauti. )
Papildyta:
QUOTE(PUka @ 2009 05 19, 09:51)
Wolke neapsakomas grožis  wub.gif  ... o kurioje šalyje čia taip  bigsmile.gif
pas mane šiaurinėje pusėje lygiai tokei pat pumpurai, truputį žiemą apšalo lapeliai (pirma žiema jam buvo) tai galvojau, kad ir pumpurai visi jau nebegyvi, bet tik šiomis dienomis pastebėjau, kad jie putlėja  thumbup.gif  .. lauksiu irgi pražystant  wub.gif

Ir mes lauksim ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omoroka 38: 19 gegužės 2009 - 18:51
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 05 19, 18:42)
Bus gražūs ir tavo  drinks_cheers.gif , tas raudonas, tai lygiai toks kaip mano  ax.gif

O rausvas ir Percy Wiesemanas pagal atsparumą šalčiui ant ribos. Reikia labai gerai parinkti augimo vietą. Kad negautų daug saulės.

Percy Wiesemannas iš tikro kažkoks liūdnas atrodo. Pirmiausia patikrink ar teisingai pasodintas ir gal drėgmės trūksta  g.gif  Jei viskas gerai, tai pabandyk truputį trąšų duoti, bet svarbu ne per daug. O į kokio gamintojo substratą sodinai? Gal nekokybiškas pasitaikė? ( Jei mokat augint orchidėjas, tai visa priežiūra labai panaši, nety ir šaknim reikia nemažai oro gauti. )

Tikrai, tas raudonas toks pat smile.gif

Percy Wiesemanas pasodintas taip, kad gauna rytinės ir vakarinės saulės.
Šiaip kai sodinau, tai man jo šaknų kiekis pasirodė mažokas. Pasodinau jį praeitą savaitę į kažkokį vokišką substartą rododendrams (po 70 L išfasuota) iš "žalios stotelės". Duobę kasiau 50cmx50cm ir pilną pribėriau tų durpių. Palaisčiau irgi gausiai nešaltu vandeniu. Įtariu jis jau ir buvo ant ribos kai pirkau, bet tai pasimatė tik po kelių dienų (čia kaip su rožių žiedais).

Atsakyti
QUOTE(gdaiva @ 2009 05 19, 11:45)
bandau įdėti savo krūmelių nuotraukas. Baltas jau antri metai pas mane, be problemų peržiemojo, o kiti du šiemet sodinti ,tai labai  greitai žiedus numetė. Tikiuosi,, kad kitais metais bus stipresni.

wub.gif wub.gif wub.gif Labai faini. Gali apkarpyti, kad sustiprėtų. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Gintute @ 2009 05 19, 18:52)

Šiaip  kai sodinau, tai man jo šaknų kiekis pasirodė mažokas. Pasodinau jį praeitą savaitę į kažkokį vokišką substartą rododendrams (po 70 L išfasuota) iš "žalios stotelės". Duobę kasiau 50cmx50cm ir pilną pribėriau tų durpių. Palaisčiau irgi gausiai nešaltu vandeniu. Įtariu jis jau ir buvo ant ribos kai pirkau, bet tai pasimatė tik po kelių dienų (čia kaip su rožių žiedais).

Papildyta:

Šiaip  kai sodinau, tai man jo šaknų kiekis pasirodė mažokas. Pasodinau jį praeitą savaitę į kažkokį vokišką substartą rododendrams (po 70 L išfasuota) iš "žalios stotelės". Duobę kasiau 50cmx50cm ir pilną pribėriau tų durpių. Palaisčiau irgi gausiai nešaltu vandeniu. Įtariu jis jau ir buvo ant ribos kai pirkau, bet tai pasimatė tik po kelių dienų (čia kaip su rožių žiedais).

Papildyta:

Tai pabandyk laistyt panašiai kas antrą dieną vakare ir gausiai drungnu vandeniu. Turėtų susitvarkyti šaknytės. Jei buvo mažai šaknų, tai jokiais būdais netręšk, kaip anksčiau rašiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 05 19, 18:59)
Tai pabandyk laistyt panašiai kas antrą dieną vakare ir gausiai drungnu vandeniu. Turėtų susitvarkyti šaknytės. Jei buvo mažai šaknų, tai jokiais būdais netręšk, kaip anksčiau rašiau.  smile.gif

Vykdysiu nurodymus ok.gif Labai jau noriu jo žiedų. Tiesa buvo vienas krūmas pardavime jau pražydęs, bet nelabai gražiai nuaugęs, tai pasiėmiau gražų, bet su pumpurais..ir še, kad nori.. dabar reanimuot reiks ax.gif Bet nieko, man visai patinka taip puoselėt augalėlius wub.gif
Ačiū labai už patarimus drinks_cheers.gif

O dabar koks rūkas pas mus bigsmile.gif
Atsakyti