Tada reikėtų pradėti nuo to, kad išsiaiškinti jų atsparumą. O tie patys patys gražiausi dažniausiai būna tropiniai, o be to dar ir skiepyti.
[/quote]
klimato salygos panasios,kaip ir lietuvoje.
[quote=na_ir,2009 05 15, 06:58]
Tada reikėtų pradėti nuo to, kad išsiaiškinti jų atsparumą. O tie patys patys gražiausi dažniausiai būna tropiniai, o be to dar ir skiepyti.
[/quote]
[/quote]
Tai nors nufotkink tuos gražiuosius
[/quote]
[/quote]
Tai nors nufotkink tuos gražiuosius
QUOTE(Amour @ 2009 05 05, 20:31)
Sakykit, ar atsigaus dar sis rododendras ?
O kada jis pas tave pasodintas?
Pas mane labai panašus buvo užpernai pasodintas (toks biški pavargęs), tai pernai beveik nežydėjo, o dabar jau sprogsta.
Aš žiemai visad apdengiu jį rododendrų mulčiu ir pora kart per metus (pavasarį ir rudenį) patrešiu rododendrų trašomis.
O šiaip galvočiau, kad tie krūminiai aukštaūgiai dažniausiai būna su labai nedaug lapų (čia aš turbūt save taip raminu )
O gal yra Lietuvoje koks selekcininkas, kuris galėtų parduoti kitokių spalvų nei įprasta rododendrų? Aš labai noriu ir ieškau gelsvo rododendro
QUOTE(Gintute @ 2009 05 16, 08:57)
O kada jis pas tave pasodintas?
Pas mane labai panašus buvo užpernai pasodintas (toks biški pavargęs), tai pernai beveik nežydėjo, o dabar jau sprogsta.
Ne pati sodinau Pirkom nama irengta, pusiau sutvarkyta aplinka, tai tas rododendras buvo jau, ka pastebejau iskart, tai tarsi saknys vos nesimate jo, buvo zeme labai ikritus... Uzpyliau zemiu daugiau. Ir tuomet pirma mano pavasari toj aplinkoj, vasara, ji skurdziai, bet violetine spalva zydejo. Dabar matau kelis naujus kraunamus pumpurus, niu gal atsigaus, laistau, tresiau...
Užsukusi į šią temą tikiuosiu atrasiu atsakymus į mano iškilusius neaiškumus,auginant rododendrus.Auginu rododendrus antrus tik metus.
Labai prašau,patarkite,kaip,kiek kartų reikia tręšti rododendrus.
Antras neaiškumas ,perkant rododendrus Lietuvoje,kur tai geriau pirkti turguose,parduotuvėse.
Aš,tikiu,sulauksiu atsako į mano iškilusius klausimus,iš patyrusių augintojų.
Labai prašau,patarkite,kaip,kiek kartų reikia tręšti rododendrus.
Antras neaiškumas ,perkant rododendrus Lietuvoje,kur tai geriau pirkti turguose,parduotuvėse.
Aš,tikiu,sulauksiu atsako į mano iškilusius klausimus,iš patyrusių augintojų.
Mano grazuolis perzydeti visai baigia,kaip beja ir azalijos
QUOTE(pinciukas @ 2009 05 17, 20:58)
labas vakaras.noriu patyrusiu gėlininkių paklaus.ar sužydės mano rododendras?
pas visas jau taip gražiai žydi o aš niekaip nesulaukiu žiedų
Aišku, kad žydės Tokie gražūs pumpurai!
Gal pas tave rūšis tokia, kuri vėliau žydi, o gal saulės per mažai.
Pas mane ir pas kaimynus tai vienas krūmas pvz. žydi, o kitas dar tik ruošiais žydėt. Turėk kantrybės ir džiaugsies žiedais ilgiau nei visi, kurių dabar žydi
mazytis fotoreportazas is mano sestadienines isvykos
Va čia tai VAAUU!!!!
Fainai, kad ir LT būtų tokių fantastiškų sodų
O tie ružavi "bumbulai", tai - azalijos ar irgi rododendrai?
Fainai, kad ir LT būtų tokių fantastiškų sodų
O tie ružavi "bumbulai", tai - azalijos ar irgi rododendrai?
QUOTE(pinciukas @ 2009 05 17, 21:58)
labas vakaras.noriu patyrusiu gėlininkių paklaus.ar sužydės mano rododendras?
Žydės- mano toks pat, pernai tokiu metu dar tikrai nežydėjo Ir dabar kątik apžiūrėjau- artimiausiomis dienomis dar nežydės
QUOTE(Wolke @ 2009 05 18, 16:32)
mazytis fotoreportazas is mano sestadienines isvykos
Gražu
ačių kad mane nuraminot.lauksiu žiedų o kaip sužydės tai pasirodysiu